קציצות קינואה אפויות

מאת: raheli

אפויות, מנוקדות בקישואים וגזר ורכות מבפנים בזכות תוספת של ריקוטה - הכירו את קציצות הקינואה שיככבו אצלכם במטבח

סטריפ משהו טעים
לפני שבוע וחצי פצחתי בגמילה. גמילה משוקולד, גמילה מדיאט קולה ובאופן כללי גמילה מכל מה שטעים ומתוק בחיים האלה.


איך אני מחזיקה מעמד? הו, טוב ששאלתם. האמת שדי בקושי. כמעט בכל ערב בשבוע האחרון צפיתי בסרטוני יוטיוב שמלמדים איך להכין עוגות שוקולד וקיוויתי בסתר ליבי שמשהו מהמראות האלה יגיע גם לפה שלי, ככה בלי כוונה.


זה לא קרה.


מה כן קרה? התחלתי לאכול קצת יותר בריא, קצת יותר מסודר והרבה יותר מחושב. כחלק מהשינוי הזה, החלטתי שלשום לנסות ולהכין קציצות, אבל לא כאלה שמכילות בשר, ביצה, פירורי לחם ושמן, אלא מסוג הקציצות שלא גורמות ליסורי מצפון.


ההחלטה הזאת התיישבה בול עם שקית קינואה שחיכתה לי על השיש. שקית קטנה ששילבה בתוכה קינואה אדומה ולבנה אורגנית עם ירקות יבשים (גזר, בצל, פלפלים) של חברת תבואות. האמת היא, שגם בלי לשלב את הקינואה עם מרכיבים נוספים, אלא רק עם קצת מלח ופלפל, תקבלו תוספת טעימה ומזינה, אבל מי שמכיר אותי יודע שמשחקים במטבח הם החלק האהוב עליי.


קציצות קינואה. צילום: רחלי קרוט


המתכון שלפניכם וורסטילי לגמרי. אתם יכולים להחליף את עלי הסלרי בכל עשב תיבול שאתם אוהבים, להמיר את הפרמזן בגבינה קשה אחרת ואפילו להחליף את הריקוטה בבולגרית רכה (במקרה כזה אפשר לוותר על המלח). גם בנוגע לירקות אפשר להחליף ולשחק – פלפלים אדומים במקום או בנוסף לקישואים, בטטה במקום גזר ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.


אם אתם רוצים לשחק עוד קצת עם המרקמים, ניתן גם להמיר 1/3 מכמות הקינואה בבורגול שהופך קריספי מאוד באפייה.


קציצות קינואה. צילום: רחלי קרוט



קציצות קינואה אפויות


מצרכים:
200 גרם (1 ו-1/4 כוסות) קינואה, לא מוכנה
גזר
קישוא
בצל לבן גדול
5 כפות גדושות גבינת ריקוטה
כפית אבקת שום (או שום כתוש)
ביצה
5 כפות פנקו או פירורי לחם
כף שמן זית
1/2 כוס פרמזן מגורדת (או כל גבינה קשה אחרת – גאודה, תום, גרויר)
3-4 כפות עלי סלרי קצוצים (ניתן להמיר בכוסברה, פטרוזיליה או בצל ירוק)


אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-175 מעלות.
• מבשלים את הקינואה על פי ההוראות שבגב האריזה. או לפי ההוראות האלה: שוטפים היטב את הקינואה בתוך מסננת, מעבירים לסיר ושופכים 2 כוסות מים על כל כוס קינואה. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל וסוגרים את הסיר עם מכסה. מבשלים במשך 25 דקות על אש הכי נמוכה. בתום הבישול משאירים את הסיר מכוסה למשך 5 דקות. מעבירים את הקינואה לקערה, מערבבים עם מזלג ומניחים בצד להתקרר.
• מכינים את הירקות: חותכים את הבצל, הקישוא והגזר לקוביות קטנות. במחבת עם כף שמן מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים את הגזר, עלי הסלרי והקישוא ומטגנים במשך 3-4 דקות על אש גבוהה. המטרה היא לצרוב את הירקות ולא לרכך אותם לגמרי.
• מוסיפים את הירקות לקערה עם הקינואה, מערבבים וממתינים כמה דקות שהתערובת תצטנן (כדי שהביצה שתתווסף לא תהפוך לחביתה).
• מוסיפים לתערובת ריקוטה, אבקת שום, ביצה, ושמן זית ומערבבים. מוסיפים פירורי פנקו ופרמזן ומערבבים בעדינות.
• מתבלים במלח בנדיבות.
• יוצרים קציצות שטוחות (יחסית עבות) עם ידיים רטובות ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
• אופים במשך 30 דקות או עד שהקציצות זהובות. מומלץ מאוד להפוך אותך 10 דקות לפני תום האפייה כדי שהן תהיינה צרובות מ-2 הצדדים.


קציצות קינואה. צילום: רחלי קרוט


בטורים הקודמים של מדור "משהו טעים":
קרפצ'ו סלק עם בזיליקום וצ'לי
סלט אטריות שעועית עם כוסברה וצ'ילי

בומב כדורי שוקולד נוטלה

מיני פרעצלס

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי נוטלה

עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד  ותותים

עוגות נוטלה מ-3 מצרכים


צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הקציצות שהכנתם בקבוצת הפייסבוק