רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - ארוחת בוקר - קרפצ'ו סלק עם בזיליקום וצ'לי או: שמחות קטנות

קרפצ'ו סלק עם בזיליקום וצ'לי או: שמחות קטנות

המנה שתגרום לכם להתאהב – קרפצ'ו סלק עם בזיליקום, צ'ילי ופקאנים. רק אל תגלו לאף אחד שממש קל להכין את זה

סטריפ משהו טעים
לפני כמה חודשים ביקרתי במסעדת איטלקיה בפשפשים, ביקור שבעקבותיו התאהבתי במנה שהפכה לדיירת קבע בבית. המנה, ששילבה בצורה מושלמת סלק אפוי עם גבינת עיזים ובזיליקום, היוותה את גולת הכותרת של אותו ביקור.

כמובן שלא יכולתי להתאפק וכבר למחרת הכנתי גרסה דומה ששמה את הסלק במרכז הבמה אך הוסיפה לו שחקני משנה לא פחות חשובים – צ'ילי חריף, אגוזים קראנצ'ים וסילאן מתקתק ששובר את מליחות הגבינה.

לא היה שבוע מאז אותה פעם ראשונה שלא הכנתי את הקרפצ'ו הזה בבית. האח הקטן, שבימים כתיקונם לא מבלה ליד השיש המטבח, התאהב אף הוא בצלחת הססגונית והבין שאם הוא לא ילמד להכין אותה בבית, רוב הסיכויים שהוא יאלץ להמתין לביקור הקבוע שלי בשישי, והוא הרי מעדיף את הקרפצ'ו שלו בראשון, בשני ובשלישי וגם ברביעי וחמישי.

אז במיוחד בשבילו, וגם בשבילכם, הבאתי את המתכון שגרם לכולנו להתאהב.

קרפצ'ו סלק. צילום: רחלי קרוט

ואפרופו התאהבות, כפי שאפשר לראות בתמונה, הסלקים שבצלחת ססגוניים ומשמחים במיוחד. מדובר על סלקים צבעוניים שנמכרים ממש עכשיו בשוק הנמל בתל אביב, שהפך בשנה האחרונה למפלט רגוע ומלא השראה עבורי. החזון של מיכל אנסקי ושיר הלפרין, שהקימו את השוק, הוא לגמרי פנטזיה קסומה שמתגשמת ומתעצמת בכל יום מחדש.

לראות אנשים שמגלים את יופיו של החציל התאילנדי, תוהים לגבי השימושים של הבק צ'וי וחוזרים כדי לבדוק אם הגיע כבר תירס גילי מתוק מתוק עושה כל כך טוב בלב ובבטן.

דווקא במדינה כמו שלנו, עם מסורת בישולים עדתיים ארוכה ונוסטלגית, מדהים לראות איך רבים נפתחים לטעמים חדשים, לטריות ולהבנה כי המטבח הטעים ביותר הוא זה שנשען על פירות וירקות עונתיים.

והנה גם עצה בחינם: מומלץ לקפוץ לשוק דווקא באמצע השבוע (אל תלמדו ממני, אני שם בדרך כלל בימי שישי העמוסים), אז גם ניתן לשוחח ארוכות עם המוכרים, להביט ברוגע בתוצרת שבדוכנים ולשבת על המזח עם סנדביץ' הרינג של שרי אנסקי שנמכר במרכזו של השוק או עם לחם כפרי של לחמים, גבינה איכותית ועגבניות שרי צבעוניות. הכי חו"ל במרחק נסיעה.

ועוד עצה, גם היא בחינם: בפעם הבאה שאתם שם, תקנו לפחות ירק או פרי אחד שאתם לא מכירים – גזרים צבעוניים, פטריות מיוחדות, חצילים מאורכים ואפילו עשב תיבול חדש שטרם ניסיתם. בבית, תריחו, תטעמו, תשוטטו קצת באינטרנט ותאתגרו את עצמכם להכין משהו חדש. אני מבטיחה לכם סיפוק וחיוך שיעשה לכם טוב על הלב והבטן.

שוק הנמל. צילום: רחלי קרוט

קרפצ'ו סלק עם צ'ילי ובזיליקום

מצרכים:
3 סלקים צבעוניים (או רגילים)
10-15 פקאנים טבעיים
1/2 פלפל צ'ילי טרי
15-20 עלי בזיליקום
2 כפות שמן זית
כף סילאן (או דבש)
100 גרם גבינת פטה/עיזים/בולגרית (רכה)
מלח גס
פלפל גרוס

אופן הכנה:
• מבשלים את הסלקים בסיר עם מים (עם הקליפה) במשך 7-10 דקות, עד שסכין שמוחדרת לסלק נכנסת ללא התנגדות.
• מוציאים מהמים, מקררים מעט וקולפים עם היד.
• חותכים את הסלקים לפרוסות דקות דקות, עם סכין חדה או במנדולינה, ומניחים על צלחת הגשה. אם משתמשים בסלקים צבעוניים, מומלץ להניח בשכבה התחתונה את הסלק הסגול שכן הוא צובע כל ירק שבא איתו במגע ולכן "ילכלך" את הסלקים שתחתיו.
• קולים את הפקאנים במחבת 2-3 דקות וחותכים את הפלפלים לפרוסות דקות מאוד.
• מניחים על הסלקים פרוסות דקיקות של צ'ילי, מפזרים עלי בזיליקום ומניחים את הפקאנים הקלויים. ניתן להניח את הפקאנים בשלמותם או לקצוץ גס.
• מפוררים מעל גבינת פטה, עדיף במעין תלוליות בשלל פינות.
• מזלפים שמן זית וסילאן (שימו לב לזלף את הסילאן בזילופים עדינים ודקים) ומתבלים במלח גס ופלפל שחור.

קרפצ'ו סלק. צילום: רחלי קרוט

הערה חשובה: מומלץ להגיש את המנה כשהסלקים בטמפרטורת החדר והגבינה מעט קרה. כדי להבטיח שזה יקרה, מכינים ומרכיבים את המנה לפני ההגשה (ואז הסלקים עדיין חמימים) או מרכיבים את המנה בלי הגבינה ושומרים במקרר מכוסה בניילון. מוציאים שעה לפני ההגשה, כדי שהסלקים יגיעו לטמפרטורת החדר, ורק אז מוסיפים את הגבינה.

הערות והארות:
• ניתן להמיר את הפקאנים באגוזי לוז, קשיו או פיסטוקים קלויים.
• רוצים לשדרג? הוסיפו פלחי אשכולית ו/או תפוז (ללא הקליפה הלבנה).
• מגישים את הקרפצ'ו עם לחם קלוי כך שכל סועד בונה לעצמו את הפרוסה שלו, עליה הוא מניח קצת מכל דבר.
• רוצים להכין מראש? מכינים את כל המנה, פרט להוספת הגבינה, ומניחים במקרר מכוסה בניילון. שעה לפני ההגשה מוציאים החוצה כדי שהסלקים יתחממו מעט ורק לאחר מכן מוסיפים את הגבינה.
• הקרפצ'ו נהדר גם עם סלקים רגילים וגם עם צבעוניים.

קרפצ'ו סלק. צילום: רחלי קרוט

בטורים הקודמים של מדור "משהו טעים":
סלט אטריות שעועית עם כוסברה וצ'ילי
בומב כדורי שוקולד נוטלה

מיני פרעצלס

עוגת שיש עם ממרח לוטוס וקוקוס

צ'יפס בטטה אפוי

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי נוטלה

עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד  ותותים

עוגות נוטלה מ-3 מצרכים

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הסלט שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: