סלט כרוב וגזר עם שומשום

מאת: raheli

גרסה משודרגת לסלט קולסלאו שמשלב רצועות כרוב עם גזר ושומשום ברוטב מיונז וחרדל. אחרי שתנסו לא תפסיקו להכין

סטריפ משהו טעים
אני מתה על סלט כרוב. עם מיונז או רוטב אסייתי, בחמוצים או ביחד עם חמוציות. משהו בפריכות וברעננות של הירק הלבן הזה גורם לי להתאהב בו בכל פעם מחדש.


הסלט הזה שלפניכם נולד אחרי ניסיונות רבים במטבח. באופן מפתיע, דווקא מתכון כל כך פשוט התגבש במהלך זמן ארוך. בהתחלה נעדר ממנו החרדל והשמן אבל התווסף בצל ירוק, אחר כך גיליתי שחסר עניין ומרקם אז צורפו השומשום והגרעינים. בסוף התגבש סלט שמבוסס ברובו על הקולסלאו אבל שלא כמו אחיו הדרמטי והכבד, כאן מדובר בסלט רענן ומיוחד יותר שטעמי השומשום מורגשים בו היטב.


מי שעוקב אחרי הטור שלי, והמתכונים שעולים בו, כבר בטח יודע שאני תמיד נותנת אופציות נוספות לשדרוג או להחלפה, אבל באמת שאני חושבת שהשילוב כאן מנצח, אז תאלצו לסמוך עלי ולא לשנות כלום במרכיבים. שימו לב שהסוכר מאזן את הלימון, החרדל נותן רמיזה עוקצנית אל מול הקרמיות והעושר של המיונז והשומשום? הוא כאן כדי לחבר את הכל יחד.


דבר אחד כן אפשר לשנות, אם אתם שומרים על הגזרה (תלמדו אותי איך עושים את זה) אפשר להחליף את המיונז במיונז לייט. רק בבקשה שיהיה סוג איכותי. על זה יקום ויפול כל הסלט.


חג שמח!


סלט כרוב וגזר עם שומשום. צילום: רחלי קרוטסלט כרוב וגזר עם שומשום. צילום: רחלי קרוט
צלחת: סדרת Magda של חברת Luminarc המעוטרת בפרחים צבעוניים
מחיר: 35.90 ש"ח. ניתן להשיג ברשת המשביר לצרכן ובחנויות המובחרות



סלט כרוב וגזר


מצרכים:
1/2 כרוב גדול או 1 קטן
2-3 גזרים
2 כפות גדושות (מאוד) מיונז איכותי
כפית שטוחה חרדל (עדיף דיז'ון עם גרגרים אבל גם הרגיל יעשה את העבודה)
כפית שטוחה סוכר
2 כפות שמן זית
כף מיץ לימון טרי
פלפל שחור גרוס
מלח


בנוסף:
3 כפות שומשום
2 כפות גרעיני חמניה


אופן הכנה:
• חותכים את הכרוב לרצועות דקות. עם פומפיה (או מנדולינה – עדיף) מגררים את הגזר לרצועות דקיקות. מעבירים את הכרוב והגזר לקערה גדולה.
• בקערה קטנה מערבבים את מצרכי הרוטב (מיונז, חרדל, סוכר, שמן זית, לימון, מלח ופלפל).
• שוטפים היטב את הידיים ומערבבים את הרוטב עם הכרוב והגזר בעזרת הידיים. כן, רק ככה זה נספג ועוטף כמו שצריך את הירקות. אפשר למעוך קצת בזמן הערבוב כדי שהכרוב והגזר יפרישו קצת מיצים וישארו פריכים גם אחרי יומיים במקרר. מניחים בצד.
• על מחבת חמה מאוד קולים את השומשום וגרעיני החמניה עד שהם הופכים זהובים - אין צורך בשמן. שימו לב לערבב כל הזמן כי זה לוקח בדיוק דקה או שתיים והם יכולים להשרף די מהר אם לא תערבבו.
• מניחים לגרעינים להתקרר בתוך המחבת לפחות 5 דקות.
• מוסיפים את הגרעינים והשומשום לסלט ומערבבים.
• שומרים במקרר, בקופסה אטומה, עד שבוע (ברור לכם שזה יגמר כבר באותו היום נכון?). הסלט במיטבו ביום ההכנה.


בטורים הקודמים של "משהו טעים":
עוגת שוקולד ללא קמח
בייגלה בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות

בומב כדורי שוקולד נוטלה

מיני פרעצלס

עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי נוטלה

עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד  ותותים

עוגות נוטלה מ-3 מצרכים


צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הסלט שהכנתם בקבוצת הפייסבוק