תותי בן איתי מכינה בצק פיצה מעולה, ללא התפחה (של השף ג’ימי אוליבר), ואופה אותו ב-2 אופציות: מלוח ומתוק
הכל התחיל כאשר הגיע אלי סל מוצרים ממותג הבית של “מגה”. הסל היה מעורב, כלומר כלל גם מוצרים מתוקים וגם מלוחים, דבר שגרם לי לחשוב איזו מנה להכין, האם לקחת את המצרכים לכיוון המתוק או לכיוון המלוח.
לבסוף החלטתי להכין מנה משולבת, בצק אחד שממנו אכין 2 פיצות – אחת מלוחה עם רוטב עגבניות, מוצרלה ותירס ואחת מתוקה עם ריבת פירות יער מצוינת וחלבה מפוררת מעל. כן, פיצה מתוקה היא דבר מעולה.
הבצק הוא של ג’יימי אוליבר, מתכון שמלווה אותנו כבר שנים.
מצרכים לבצק (לכמה פיצות, תלוי בגודל, אך ניתן להקפיא):
1 ק”ג קמח לבן מגה
2 ו-1/3 כוסות מים פושרים
1 קוביית שמרים מפוררת (או שקית שמרית)
כף וחצי סוכר
2 כפות שטוחות מלח דק
2 כפות שמן זית
אופן הכנת הבצק:
• בקערה גדולה מאוד שמים את הקמח ויוצרים מעין בור באמצע.
• מניחים בפנים את השמרים המפוררים והמים הפושרים ומשהים ל-10 דקות. מוסיפים את המלח, הסוכר והשמן.
• מתחילים לערבב עם מזלג מהאמצע כלפי חוץ לעבר “קירות הקמח” עד שנוצרים גושי בצק. בשלב זה מתחילים ללוש כ-4 דקות, עד שהקמח נבלע ונוצר בצק גמיש.
• מחלקים ל-8 או 10 כדורי בצק ומרדדים כל כדור על משטח מקומח לצורת עיגול.
• אם רוצים לשמור את הבצק לשימוש מאוחר יותר, עוטפים היטב בשקית ניילון ואז ניתן לשמור במקרר 10 שעות או להקפיא לזמן ארוך יותר.
מצרכים לרוטב עגבניות:
קופסה קטנה רסק עגבניות מגה
כף פפריקה מגה
מלח ופלפל
כפית שמן זית
3 שיני שום כתושות
אופן הכנת הרוטב והפיצה:
• מערבבים את כל המצרכים בקערה.
• מורחים על הפיצה ומפזרים מעל גבינת מוצרלה מגורדת, אפונה ותירס (או כל תוספת אחרת שאוהבים).
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים עד שהשוליים מזהיבים (זמן האפייה תלוי בגודל הפיצה שהכנתם).
• רוצים להכין פיצה מתוקה? מרדדים את הבצק, מורחים ריבה (אני השתמשתי בריבת פירות יער מעולה) ומעל מפזרים מעט חלבה.
>> לבלוג של תותי בן איתי – ללקק ת’תות
צילומים: תותי בן איתי
מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:
בישקוטים עם חמאת בוטנים וקרם שוקולד
פלפלים מלאים כל טוב
מרק ירקות עם קוקלות
ניוקי ברוטב שקשוקה
חצ’פורי משודרג
צלי עוף עם שעועית ירוקה וארטישוק
סלט בורגול עם עדשים שחורות וכרוביות
מרק ירקות עם כופתאות סולת
שלגיות קוקוס