מכינים בשישי בבוקר ומתענגים עליה כל הסופ”ש – חלה מתוקה, גבוהה ורכה, מנוקדת בצימוקים. מעולה לצד סלטים, מנות עיקריות או ריבה
חלה מתוקה בתוספת צימוקים – תפוחה, נימוחה, מתקתקה ופשוט נהדרת. אני סומכת עליכם שתמצאו לה שימוש מתאים. אני אוהבת במיוחד לפרוס ולאכול אותה עם חמאה וריבה ביתית. אוכל מנחם זה כאן :)
חלה מתוקה
מרכיבים לחלה גדולה אחת או שתי חלות קטנות:
25 גרם שמרים טריים (1/2 קובייה)
70 גרם סוכר (1/4 כוס + בערך 2 כפות)
250 מ”ל חלב (כוס + כף)
480 גרם קמח לבן (3 כוסות + 6 כפות)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל עלית (1/2 שקית)
1 ביצה
70 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
כפית מלח
כוס צימוקים (בערך 200 גרם)
* ביצה טרופה עם מעט חלב להברשה
אופן הכנה:
– מפוררים לקערת מיקסר את השמרים הטריים, מוסיפים את הסוכר והחלב וטורפים בעזרת מטרפה ידנית. מרכיבים וו לישה.
– מנפים פנימה את הקמח ואינסטנט פודינג, מוסיפים את הביצה והחמאה ולשים במהירות נמוכה – בינונית במשך כ- 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וקצת דביק. מידי פעם עוצרים את המיקסר מורידים את הבצק שמצטבר מסביב לוו, מוודאים שאין קמח בתחתית הקערה וממשיכים ללוש.
– מוסיפים מלח וצימוקים ולשים עוד דקה עד לאיחוד החומרים.
– מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, לשים ידנית כדי להגיע לצורת כדור.
– מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת קלות, מניילנים או עוטפים בשקית ניילון ומתפיחים במקום חמים במשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
– לשים את הבצק שתפח על משטח עבודה מקומח קלות כדי להוציא את האוויר, מחלקים אותו לשני חלקים, מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה וקולעים חלה פשוטה בצורת בורג.
– מעבירים לתבנית לחם משומנת קלות ומתפיחים כ- 30 דקות נוספות.
– מחממים את התנור ל- 175 מעלות.
– מברישים את החלק העליון של החלה בביצה טרופה עם מעט חלב, מכניסים לתנור ואופים כ- 30 דקות (תלוי בתנור), או עד שהיא מזהיבה.
– מוציאים, מקררים טיפה, פורסים ומגישים. מומלץ עם קוביית חמאה וריבה.
– שומרים מחוץ למקרר בשקית או כלי אטום.
הערות:
– אינסטנט פודינג עלית נותן לבצק רכות נוספת וטעם עדין של ווניל.
– אפשר להחליף את השמרים הטריים בכף שמרים יבשים.
– אפשר לצמצם את כמות הסוכר ל- ¼ כוס בלבד.
– אפשר להשתמש בצימוקים בהירים ו/או כהים.
– אפשר לקלוע חלה בכל צורה שאוהבים. הבצק מספיק לחלה אחת גדולה או לשתי חלות קטנות.
– אפשר לאפות את החלה בלי תבנית. פשוט מניחים אותה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מתכון מעולה! תודה רבה!
בידיוק נגמר החלב ועשיתי עם חלב סויה ובכל זאת יצא מדהים!