­
�� הבייגל שכבש את הרשת | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - לחם ומאפים - הבייגל שכבש את הרשת

הבייגל שכבש את הרשת

זה התחיל בתמונה בפייסבוק והפך לטירוף של ממש – המתכון של אדי מזרחי, שכבש את הרשת, לבייגל בציפוי שומשום. הכי מושלם שיש

סטריפ משהו טעים
אינספור כתבות ביקורתיות נכתבו על הרשתות החברתיות. על העדר שיח פנים מול פנים, על זה שאנחנו תקועים חצי יום מול מסך לבן ובכלל על הכח המטורף שלהן. אני לעומת זאת, חושבת שפייסבוק, כמו גם רשתות חברתיות אחרות, הוא כלי מדהים וממנף, כל עוד יודעים להשתמש במדיה הזאת בצורה ובאיזון הנכון.

אז לא, הפוסט הזה לא יעסוק בצוקרברג ובהשפעותיו, אבל הזכרתי את הנושא כי אחד הדברים הטובים ביותר שקרו לי מאז שהצטרפתי לאתר הכחול, הם האנשים המדהימים שהכרתי, בעיקר אלה שאין סיכוי שהייתי פוגשת בשום סיטואציה אחרת.

כזה למשל הוא אדי מזרחי. איש עם טונות של לב וחיבור מיוחד למתנות שהאדמה מביאה לנו – חומרי גלם בסיסיים אך איכותיים, כאלה שעושים המון כבוד לפירות ולירקות, לחיטה ולמים, ושמים אותם בקדמת הבמה.

ואך אני יודעת את כל זה? פשוט. מהפייסבוק. מהתמונות שהוא מעלה, מהטקסטים, מהריחות שעולים מכל תמונה שלו. בקיצור, איש כלבבי.

אתם בטח שואלים, ובצדק, איך כל ההקדמה הזאת קשורה לבייגלס. אז ככה.

לפני כמה ימים, צצה כמעט בכל פינה בפייסבוק תמונה של בייגלס ארוכים, מלאים בשומשום. כאלה שמתהדרים בצבע שחום משגע ומזכירים את אלה שאכלתי פעם במאפיה ותיקה ביפו. כל התמונות האלה הובילו ישירות אל אדי, אל המתכון שלו שהפך לטירוף ברשת.

בכל שעה כשנכנסתי לפייסבוק גילית עוד ועוד אנשים שפיזרו מחמאות על הפחמימה הארוכה. אז כמובן שהחלטתי לנסות גם. שאני אפספס הזדמנות להתענג על מאפה חם ופריך?

שעתיים אחר כך והריח שעטף את הבית היה הסנונית הראשונה לטירוף שהגיע מיד אחרי. לעונג של הביס הראשון. והשני. וזה שאחריו. להפתעה הגדולה שמתחבאת בשילוב של קמח ומים, לאיזון המדויק שבין מתיקות עדינה ומליחות מפתיעה. למרקם הפריך שנוצר מסביב ולטעם האגוזי של השומשום. בקיצור, שלמות.

בערב, אחרי חיסול ממוקד של המשפחה, החלטתי שהבייגל שהטריף את הרשת חייב לקבל מקום של כבוד גם כאן. אז למקרה שלא נתקלתם בו עד עכשיו, תסמכו עליי ולכו להביא את המיקסר. ואל תשכחו לחזור עם תמונות של הבייגל אחרי שהוא יצא מהתנור, בתקווה שתצליחו לעמוד בפניו ולא לחסל בשנייה הראשונה.

וכמובן, תודה ענקית לאדי מזרחי, האיש הסופר מוכשר הזה שמצליח להפתיע אותי כל פעם מחדש.


מצרכים (ל-15 בייגלס):
1 ק”ג קמח
130 גרם (חצי כוס + 3 כפות) סוכר
25 גרם שמרים טריים
כף שטוחה מלח
ביצה
600 מ”ל מים
2 כפות שמן זית

לציפוי:
4-6 כפות שמן זית
כפית מלח דק או מלח גס
שומשום

אופן הכנה:
• בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים לאט לאט, בזמן פעולת הערבול, את המים, ביצה ושמן זית.
• לשים במשך 12 דקות, על מהירות בינונית, כש-3 דקות לפני סיום הלישה מוסיפים את המלח.
• מעבירים את הבצק לקערה, מעט משומנת, ומתפיחים כשעתיים.
• מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים ומניחים על נייר אפייה מעט משומן כדי שלא ידבקו. מניחים לבצק לנוח רבע שעה.
• בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות.
• בצלחת ארוכה מניחים שומשום (הרבה) וממליחים אותו מעט עם מלח דק (לא חובה).
• יוצרים מכל כדור בצק גליל – אין צורך לרדד, פשוט מותחים עם היד, ומגלגלים בשומשום. אם השומשום לא נדבק לבצק, מרטיבים מעט את הבצק עם מים לפני הציפוי.
• מניחים את הבייגלה על תבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 10-12 דקות או עד שהמאפים שחומים.
• בקערה קטנה מערבבים שמן זית ומלח דק ומברישים את הבייגלה מיד כשהם יוצאים מהתנור. למי שמעדיף מלח גס – מברישים בשמן זית ומפזרים מעל מלח גס.

בטורים הקודמים של “משהו טעים“:
סהרוני בצק שמרים במילוי גבינה ובצל מקורמל
סלסלות פילו במילוי קרם גבינה וקארד לימון
עוגת גלידה קסטה

כדורי שוקולד בציפוי קוקוס (טבעוני)

סלט כרוב וגזר עם שומשום

עוגת שוקולד ללא קמח

 

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הבייגל שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

 

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

57 תגובות

  1. ייצא טוב גם עם קמח אחר כמו חיטה מלאה, כוסמין או שיפון?

  2. מה יחס ההמרה לשמרים יבשים ?

  3. מה יחס ההמרה לשמרים יבשים?

  4. האם אפשר ללוש ביד ללא מיקסר??

    • בטח. אם יש לך מספיק כח וסבלנות זה לגמרי אפשרי. רק שימי לב שצריך ללוש את הבצק די הרבה זמן במיקסר (12 דקות) אז לישה ידנית תיקח לך בסביבות 20 דקות כדי להגיע לאותו תוצאה.

      בהצלחה!

  5. יצא מדהים תודה על המתכון :) איך הכי טוב לשמור אותם?

    • איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף.
      בעקרון הכי טוב בשקית נייר או ניילון סגורה היטב, ויום למחרת פשוט להכניס לטוסטר אובן לכמה דקות או לתנור רק כדי שיהיה שוב פריך

  6. יצע מעולה….תודה

  7. אורית סבירסקי

    יצא לי בצק מאד דביק ורך לפני ההתפחה, האם בסדר? האם אפשר להוסיף עוד קמח אחרי התפחה אם דביק מדי?

    • היי אורית,
      זה בסדר גמור, הבצק מעט דביק לפני ההתפחה.
      אין צורך להוסיף עוד קמח (גם לא מומלץ). פשוט אחרי ההתפחה תחלקי את הבצק עם ידיים משומנות ואז הבצק לא ידבק לך לידיים.

      בהצלחה וספרי לי איך יצא בסוף :)

  8. חיה גירון

    האם אפשר להשתמש ב – 1 ק”ג קמח שמרים?

    • היי חיה,
      קודם כל מתנצלת על האיחור בתשובה.
      ספציפית במתכון הזה לא מומלץ להשתמש בקמח שמרים כי כמות השמרים בו גדולה ביחס לכמות השמרים שיש כאן פר קילו.

      יום מקסים,

  9. יצא מעולה!! תודה רבה על המתכון.

  10. יש אפשרות לשים משהו אחר במקום הביצה? (אלרגיה….)

  11. תקשיבו אין על המתכון של הבייגל ..פעמיים הכנתי

  12. המתכון נראה מעולה וינוסה עוד הערב!
    מה את אומרת על ציפוי של זעתר? גם ילך?

  13. חוזרת לדווח שיצא מצויין! ניסיתי כבר לא מעט מתכונים של בייגלים למיניהם, וזה המוצלח מכולם!
    הציפוי של זעתר פחות מוצלח בעיני, אלא אם כן מגובה בהרבה שומשום :-)

    • איזה כיף לשמוע. הבצק באמת מצוין, בטח אם הוא מצופה במלא שומשום :) נראה לי שהכי טוב לטבול את הבייגל בזעתר במקום לאפות את הזעתר עם הבייגל.

      תודה שחזרת לשתף ♥

  14. הכנתי כבר מלא פעמים וזה פשוט מתחסל על המקום! אחרי שאני מברישה עם שמן זית ומלח, אני זורה מעל זעתר או אפילו תבלין לפיצה ויוצא מדהים.
    אני רוצה להכין כזה לחברים טבעונים – מה התחליף לביצה?
    תודה על המתכון המעלף. אגב, אני לשה ביד ולא במיקסר כי זה ממש כייף ללוש בצק.
    שבת שקטה לכולם.

    • הכי משמח לשמוע. ולזרות תבלין פיצה נשמע כמו רעיון מצוין.

      ולגבי הביצה, פשוט תוותרי עליה. הטעם טיפל’ה שונה אבל עדיין טעים מאוד.

      לגבי הלישה ביד – כמה זמן זה לוקח לך? לא מזמן רציתי לנסות גם ותהיתי כמה זמן זה יקח.

  15. בדיוק מתכוננת ללוש… אנסה ללא הביצה. לדעתי אני לשה בערך 15 דקות. אני “מרגישה” כשהבצק מוכן. כמובן אדווח על התוצאות ועל התגובות של בעלי השמחה. חברים טבעוניים שיש להם יומולדת היום.
    תודה ואת מקסימה :-)

  16. האם אפשר למרוח את הבייגלה כשיוצאים מהתנור עם מים ומלח גס במקום שמן ומלח גס יוצא שומני מדיי לטעמי

  17. רחלי, יצא פשוט מהמם . המון תודות אורית ע.

  18. הי רחלי.ראשית ברצוני לציין שהכנתי את הבייגלה מספר פעמים והם יצאו מושלמים….האם ניתן להכין את הבצק יום קודם?ובאיזה שלב להכניס למקרר?

  19. יצא מדהים. את הנותר הקפאתי . אחרי שלושה ימים מהמקפיא לתנור (בדיוק יצאה משם עוגה, כיביתי ) מס דקות וכאילו אפיתי את הבייגלה עכשיו.
    תודה רבה

  20. רחלי היקרה! יצא מעולה ביותר , מינימום עבודה. בקיצור מתכון מנצח! המון תודה

  21. היי, רוצה להגיד שהמתכון הזה אחד השווים!!!
    אבל יש לי כמה שאלות בשביל לקצר תהליכים: ((:
    1. האם אפשר לעשות את הבייגלס כלחם? ואם כן כמה זמן בתנור?
    2. האם אפשר לעשות את זה באופה לחם? ואם כן באיזה תוכנית +- (כמובן שזה משתנה בין מכשיר למכשיר) אבל תוכנית ארוכה? קצרה? וכו’
    3. כמה זה 8.5 גרם שמרים יבשים בכפית? (1/2 או 1/4 או….)
    המון המון תודה מראש

  22. סוףףף טעמים מאוד מאוד
    תודה על המתכון תבורכייי

  23. היי אני מאוד מעונינת להכין אבל לא הבנתי מתי מורחים את הביצה

  24. רחלי, הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מעולה, אז תודה!!
    אבל גם שאלה-מה את אומרת לגבי מילוי? ראיתי הצעה למילוי של ריקוטה וכרישה, אבל קצת קשה למצוא כרישה בימינו, יש אפשרויות למילויים אחרים? אולי לשים בצל המקום כרישה?

    • כיף לשמוע שיצא מוצלח.
      האמת שאף פעם לא נתקלתי בחוסר של כרישה בסופר אבל אם אין, אפשר במקום לשים בצל מקורמל (שאלוט הכי טובים אבל גם יותר יקרים) ואפשר גם מנגולד או תרד.

      בהצלחה וספר איך יצא :)

  25. עשינו ויצא נפלא. מרחתי חלק מהבייגלה בשמן אחרי האפייה במקום לפניה והם יצאו שמנוניים פחות. המתכון נהדר, קל ומומלץ מאוד.

  26. כמה כפיות שמרים צריך לשים? תודה

  27. אפשר למרוח את השמן לפני שמכניסים לתנור? הכנסתי כמה פעמים ופשוט הידיים מלאות בשמן שחותכים את הבייגלה

  28. במילה אחת בייגלה מ נ צ ח …….הבן שלי אמר של המאפיה לא מתקרב לטעם הזה……מושלם, הכנתי 3 פעמים ביום אחד. אפשרי וטעים מאוד להקפיא וכשמתחשק להכין בייגל טוסט

  29. שלום , האם מדובר בביגלה מתוק? אני מחפשת מתכון לזה

  30. פשוט מעולה.
    מכינה בכמויות כפולות כי נגמר מיד כשיוצא מהתנור.

  31. טעים ומתוק! בצק מאוד כפיי

  32. טעים בטירוף!!
    הכנתי בצורת בייגלה עגול עם חור, וקצת יותר גדולים (160 גרם כל אחד).
    שמתי מעל שומשום/ שבבי בצל/ זעתר/ שיבולת שועל.
    כולם השתגעו על זה!!

  33. אני שיניתי מעט היה לי רק 600 גרם קמח עם שמרים הוספתי ביצה שלמה 300 ממ מים פושרים 3 כפות סוכר כף מלח אחרי ההתפחה חילקתי ל12 מרחתי ביצה והרבה הרבה שומשום מסביב יצא מעולה. לא אהבתי את כמות הסוכר שהייתה בפעם הראשונה שעשיתי.

Leave a Reply to רחלי קרוט Cancel reply

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top