במקור, הקוקלות הגיעו מטוניס ובושלו במשך שעות בתוך סיר חמין, הפעם הן מככבות בתוך מרק ירקות מעולה עם שדרוג מיוחד

המרק שיביא את החורף. צילום: מאיר קוקבוק
לכל עדה יש את החמין שלה ואת התוספות המיוחדות האלה שכולם נלחמים עליהם כשהסיר מגיע לשולחן. לאשכנזים יש את הקישקע שמכינים אותו ממעיים ממולאים והמהדרין, ממלאים אותו בבשר ושומן אווז. לבני טוניס יש את הקוקלות. לכאורה מדובר בקציצות סולת ששוכבות להן בסיר בשקט בשקט, אבל הקציצות הממזריות האלה מתאימות לכל מרק חם ומהביל.
במקור, הקוקלות עשויות מסולת בלבד ומקומן כאמור בסיר החמין. אלא שאני, ברוב חוצפתי, שיניתי אותן ולא רק שהן לא יושבות בחמין, הן גם גדושות בבשר ושומן כבש ומוגשות בתוך מרק ירקות. לטובת המנה גייסתי את הקוסקוס המוכן ואת לקט הירקות של מגה שהתבררו כמוצלחים וזולים במיוחד. אכן חוצפן שכמותי.
מצרכים:
שקית לקט ירקות לקוסקוס מגה
שקית קוסקוס להכנה מהירה מגה
200 גרם חזה עוף שלם, ללא עצמות
200 גרם שומן עוף או שומן כבש
צרור קטן של כוסברה
2 ביצים
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק מגה
כף פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
2 כוסות ציר עוף (במידה ויש)
אופן הכנה:
• קוצצים בסכין את חזה העוף, שומן הכבש והכוסברה לגודל הכי קטן שאפשר (לעצלים, אפשר לטחון את העוף).
• מוסיפים את הביצים וחצי מכמות הקוסקוס. מערבבים יחד עד לקבלת מרקם שנוח ליצירת קציצות ובמידת הצורך, אפשר להוסיף עוד מהקוסקוס.
• מוסיפים את התיבול (חצי מכמויות הפפריקה והפלפל השחור ומלח) ויוצרים מעין קציצות גדולות כגודל כדור טניס. מניחים בצלחת ומכניסים למקרר עד להכנה.
• מכינים מרק בצ’יק – מטגנים שתי כפות שמן זית, מוסיפים את לקט הירקות, מוסיפים 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק, פפריקה ופלפל שחור ואם יש בנמצא, 2 כוסות ציר מרק עוף. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
• מנמיכים את האש ומבשלים עד לבעבוע קל ומכניסים פנימה לסיר את הקוקלות.
• ממשיכים לבשל את המרק כשעה לפחות ואם אפשר, גם למספר שעות.
• מגישים בקערית מרק עמוקה.

מנה משביעה וטעימה לכל המשפחה. צילום: מאיר קוקבוק
>> לבלוג של מאיר קוקבוק – ביסטייל
צילומים: מאיר קוקבוק
מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:
ניוקי ברוטב שקשוקה
חצ’פורי משודרג
צלי עוף עם שעועית ירוקה וארטישוק
סלט בורגול עם עדשים שחורות וכרוביות
מרק ירקות עם כופתאות סולת
שלגיות קוקוס
מאת: MeirCookBook
בתאריך: 15 באוקטובר 2013
קטגוריות: מאכלי עדות, מרקים, מתכוני עדות, מתכונים קלים ואיכותיים לכל המשפחה, עוף
צפיות: 8674
8

נעים מאוד, שמי מאיר
בכל שנות עיסוקי, עסקתי בתחום ההדמיה. בין אם זה בהדמיה רפואית, בין אם בתחום בוידאו ובין עם בעולם צילום הסטילס
את עולם הצילום המקצועי, הכרתי מקרוב כשהבנתי שלא די להחזיק מצלמה ויש ללמוד גם איך לצלם. לאחר לימודים אינטנסיביים ושעות צילום רבות, הפכתי את התחביב שלי למקצוע וכיום הוא מהווה נדבך משמעותי בחיי
צלמים רבים מספרים שהמצלמה הראשונה שלהם היא זו שהשפיעה עליהם ועל עולם הצילום שלהם. זה נכון. ההשפעה שלי וקבלת ההחלטה ללכת לכיוון צילום האוכל הגיעה ממקום אחר
צילום אוכל דורש שלושה בעלי מקצוע שונים שכולם יחדיו מביאים לאור את התוצאה הסופית שאתם רואים בפרסומות, במגזינים, באתרים באינטרנט או בשלל המתכונים שברשת. הבשלן, (בלעדיו אין מנה לצלם) הסטייליסט (זה שעושה את המנה למציאותית ויפה) והצלם, (זה שאחראי לקומפוזיציה הנכונה, לוחץ על הכפתור ומביא את הצילום לאור). תפיסת העולם שלי, שמבוססת על צלמי מזון מהטובים בעולם, האומרת שצלם מזון צריך לדעת לעשות את הכל בכל שלבי שלבי בנית התמונה. כתוצאה מכך, היממה שלי מגוונת מאוד. ברובו של היום אני מצלם בסטודיו שבניתי בעמל רב ובזמן הנותר, אני גם שותף בקואופרטיב אינטרנטי עצמאי של מפתחים, מהנדסי תוכנה, מעצבים וגרפיקאים בבריטניה בו מספקים שלל של פתרונות אינטרנטיים לעסקים ובל נשכח את חטאי במטבח, מעבדת הנסיונות שלי
זיקתי לאוכל הגיעה לי מראשית חיי. אני מגיע ממשפחה של בשלנים. משפחתי משני צדדיה היו המשך של שושלת מכובדת של שוחטים. צד אחד החזיקו מסעדה בירושלים הנצורה של פעם ובצד השני לימדו שחיטה באי הבריטי. אינני שף ואני לא מתיימר להיות ואת ההשכלתי הקולינרית רכשתי תוך כדי נסיעות עבודה מסביב לעולם בהשתתפות בלימודים והשתלמויות קולינריות שהועברו על ידי טובי השפים ובהתנסות יומיומית במטבח הבייתי או בסטודיו
אהבתי לאוכל הביאה אותי לשילוב בין עולם הצילום ועולם האוכל
אני מצלם בסטודיו או באתר צילומים ולרוב יש בו גם מטבח. אני מצלם צילומי אוירה הקשורים לאוכל, מנות ומתכונים עבור ספרי בישול, קטלוגים, אתרי סחר, מסעדות, קייטרינגים, יצרני מזון, שווקים ועוד. אני מצלם בהפקות גדולות ובפרוייקטים גדולים שנותנים לי להביע את זוית
הראיה שלי ואת שילוב הטעמים הבאים לידי ביטוי בתמונה
שיהיה בתיאבון