ï»� עוגת בננות הפוכה ×¢× ×ž×™×™×¤×œ ופק×× ×™× | foodpage – כל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חד replicas watch china
×¨×©×•× ×›×‘×¨?
התחבר
×œ× ×¨×©×•×?
הירש×
××ª× ×›×ן: Home - משהו ×˜×¢×™× - רחלי קרוט - עוגת בננות הפוכה ×¢× ×ž×™×™×¤×œ ופק×× ×™×

עוגת בננות הפוכה ×¢× ×ž×™×™×¤×œ ופק×× ×™×

עוגת בננות הפוכה, סופר רכה ועסיסית, ×¢× ×ž×™×™×¤×œ ופק×× ×™×. ×חרי שתכינו ×ותה ×¤×¢× ×חת ×œ× ×ª×¤×¡×™×§×• להכין ×ותה שוב ושוב

סטריפ משהו טעי×
×חת העוגות ×”×›×™ מוצלחות ש××ž× ×©×œ×™ נוהגת להכין, בעיקר כשיש ×ž×œ× ×©×ריות של שוקולד שבור במקרר, ×”×™× ×¢×•×’×ª בננות רכה ×¢× ×©×‘×¨×™ שוקולד בתוכה.

העוגה הזו, ×©×”×™× ×ª×ž×¦×™×ª הבלבוסטיות, הפכה למתוק ×”×ולטימטיבי ליד התה של הבוקר. טוב נו, ×× ×™ ×œ× ×שקר, ×× ×™ ×œ× ×©×•×ª×” תה בכלל, והעוגה ×”×–×ת מתחסלת ב×ותה מהירות שבה ×ž×›×™× ×™× ×ותה. שזה ×ומר שעד הבוקר ×œ× × ×•×ª×¨ ממנה פירור. ×בל תזרמו ×¢× ×”×“×ž×™×•×Ÿ והמר××” של פרוסת עוגה ליד תה רותח.

כך קרה שהשבוע כשנתקלתי ב-3 בננות בקערה, ש×ין לי מושג למה קניתי ×ותן – הרי תמיד הן נרקבות ומסיימות ×ת חייהן בפח, החלטתי להכין מהן עוגה. ×œ× ×ת זו של ××ž× ×©×œ×™ (×œ×©× ×©×™× ×•×™ ×œ× ×”×ª×—×©×§ לי שוקולד) ×ל× כז×ת ש×פשר לשלב בתוכה ×’× ×ž×™×™×¤×œ, בעיקר ×ת ×–×” שקיבלתי לפני כמה ×™×ž×™× ×ž×’×¨×ž× ×™×” (תודה לי×ת!).

בכלל, ×× ×™×© ×©×™×œ×•×‘×™× ×למותיי×, כמו שוקולד ודובדבני×, ריבת חלב וקוקוס, לימון ונענע ×•×ª×¤×•×—×™× ×¢× ×§×™× ×ž×•×Ÿ, הרי שבננות ומייפל מככב גבוה ברשימה ×”×–×ת.

ועזבו טע×, ×”×ž×¨×§× ×©×œ×”. הו המרק×. רך בזכות הבננות, עסיסי בזכות סירופ המייפל ×•×ž×œ× ×‘×”×¤×ª×¢×•×ª קר×נצ’יות של פק×× ×™× ×©×ž×ª×—×‘××™× ×‘×™×Ÿ ביס לביס.

××ª× ×‘×מת, ×בל ב×מת ×—×™×™×‘×™× ×œ×”×›×™×Ÿ ×ותה.

ומילה קטנה ש×× ×™ ממש מרגישה צורך לכתוב ×œ×›× â€“ שלבי ×”×”×›× ×” נר××™× ××¨×•×›×™× × ×•×¨×, ×–×” בגלל ×©×”×¤×¢× ×”×—×œ×˜×ª×™ לפרט קצת יותר. ×× ×œ×ª×ž×¦×ª ×©× ×ת הכל מדובר בערבול ×”×ž×¦×¨×›×™× ×”×¨×˜×•×‘×™×, הוספה של ×”×™×‘×©×™× ×•×©×•×‘ ערבול. ו××– פשוט להעביר לתבנית שיש בה בננות חתוכות. ×–×” הכל. נרגעת×? יופי, קדימה להכין.

DSC_0260-600

עוגת בננות הפוכה ×¢× ×ž×™×™×¤×œ ופק×× ×™×

מבוסס על המתכון ×”×–×” ×¢× ×©×™× ×•×™×™× ×•×”×ª×מות • תבנית מרובעת 20X20

מצרכי×:
1/2 כוס מייפל ×מיתי
100 ×’×¨× ×—×ž××”, רכה (×œ× × ×ž×¡×”)
3 בננות בשלות (×חת מעוכה ו-2 חתוכות ל×ורך ב×מצע)
100 ×’×¨× ×¡×•×›×¨ ×—×•× ×›×”×”
100 ×’×¨× ×¡×•×›×¨ לבן
3 ×‘×™×¦×™× XL
כפית מחית/תמצית וניל
כפית שטוחה קינמון
250 ×’×¨× ×§×ž×—
שקית ×בקת ×פייה
50 ×’×¨× ×©×§×“×™× ×˜×—×•× ×™× ×“×§ דק
כפית ×בקת סודה לשתייה
גביע (200 מ”ל) יוגורט רגיל
15-20 פק×× ×™× ×˜×‘×¢×™×™×

×ופן ×”×›× ×”:
• ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל-150 מעלות. בבקשה ×œ× ×™×•×ª×¨ מזה.
• ×ž×©×ž× ×™× ×”×™×˜×‘ תבנית 20X20 – שימו לב ×œ× ×œ×“×œ×’ על השלב ×”×–×” ×חרת ×œ× ×ª×•×›×œ×• להפוך ×ת העוגה! ×—×•×ª×›×™× 2 ×¤×¡×™× ×‘×¢×•×‘×™ התבנית של נייר ×פייה, ×ž×©×ž× ×™× ×ת התבנית ×¢× ×¡×¤×¨×™×™ שמן ×ו חמ××” ×•×ž× ×™×—×™× × ×™×™×¨ ×פייה ×חד ל×ורך התבנית כך ×©×”×©×•×œ×™×™× ×©×œ×• יבלטו החוצה (×“×¨×›× ×ª×•×›×œ×• ×חר כך ×œ×”×¨×™× ×ת העוגה) ו×ת נייר ×”×פייה השני ×©×ž×™× ×ž×¢×œ×™×• לכיון השני, כך שתיווצר צורה של פלוס. ×ž×©×ž× ×™× ×©×•×‘ מעל ניירות ×”×פייה.
• ×©×•×¤×›×™× ×¢×œ תחתית התבנית 1/3 כוס מייפל. ×ž× ×™×—×™× ×¢×œ המייפל ×ת הבננות החתוכות (2 בננות) כשהחלק החתוך כלפיי מטה. ×ž×¤×–×¨×™× ×ž×¡×‘×™×‘ פק×× ×™×. ×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“.
• בקערת מיקסר, ×¢× ×•×• גיטרה, ×©×ž×™× ×—×ž××”, סוכר ×—×•× ×•×œ×‘×Ÿ, ביצי×, וניל ובננה ×חת מעוכה. ×ž×¢×¨×‘×œ×™× ×¢×œ מהירות בינונית (זהירות, בהתחלה ×–×” קצת משפריץ) במשך 3-4 דקות עד שהחמ××” נטמעת לגמרי בתערובת וכל ×”×ž×¨×›×™×‘×™× ×ž×ª×חדי×. ×–×” בסדר ×× ×™×© ×’×•×©×™× ×§×˜× ×™× ×©×œ בננה.
• ×ž×•×¡×™×¤×™× ×§×ž×—, קינמון, ×בקת ×פייה, ×©×§×“×™× ×˜×—×•× ×™× ×•×¡×•×“×” לשתייה ×•×ž×¢×¨×‘×œ×™× ×¢×œ מהירות ×יטית עד שכל ×”×ž×¨×›×™×‘×™× ×›×ž×¢×˜ מת××—×“×™× ×בל ×œ× ×’×ž×¨×™.
• ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת היוגורט ×•×ž×¢×¨×‘×œ×™× ×¨×§ עד שהתערובת הומוגנית. שימו לב ×œ× ×œ×¢×¨×‘×œ יותר מדי ××œ× ×¨×§ עד שהקמח והיוגורט × ×˜×ž×¢×™× ×”×™×˜×‘ במסה של העוגה.
• ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת תערובת העוגה על הבננות והפק×× ×™× ×©×‘×ª×‘× ×™×ª. חשוב לעשות ×ת ×–×” בזהירות ×›×™ לבננות יש נטייה לזוז ×ž×ž×§×•× ×œ×ž×§×•× ×‘×’×œ×œ המייפל שהן נמצ×ות מעליו. ×–×” בסדר ×× ×”×‘× × ×•×ª יזוזו קצת ×בל תנסו שזה יקרה כמו שפחות. ×גב, ×× ×ª×¦×™×¦×• בתמונות תר×ו שהבננות שלי לגמרי זזו הצידה. המממ ×× ×™ ×œ× ×“×•×’×ž×” טובה.
• ××•×¤×™× ×ת העוגה בטמפרטורה של 150 מעלות במשך 45-60 דקות ×ו עד שהעוגה קפיצית למגע ×•×§×™×¡× ×©×ž×•×—×“×¨ ×ליה ×™×•×¦× ×¢× ×¤×™×¨×•×¨×™× ×œ×—×™×. ×פשר לדעת ×’× ×©×”×™× ×ž×•×›× ×” לפי הצבע הענברי שלה.
• מיד כשהעוגה יוצ×ת מהתנור ×“×•×§×¨×™× ×ותה ×¢× ×§×™×¡× ×‘×›×ž×” שיותר מקומות, ×ž×–×œ×¤×™× ×ת המייפל שנש×ר ×œ×›× (1/3 כוס) ×•×ž×—×›×™× ×©×”×¢×•×’×” תספוג ×ת המייפל.
• ×ž×—×›×™× 10 דקות ×•×”×•×¤×›×™× ×ת העוגה על צלחת הגשה. ×ž×§×œ×¤×™× ×‘×¢×“×™× ×•×ª ×ת נייר ×”×פייה ×•×ž×’×™×©×™× ×‘×˜×ž×¤×¨×˜×•×¨×ª החדר.

DSC_0266-600

הערות חשובות

1. ×ת 2 הבננות שצריך לחתוך ניתן לחתוך רק ב×מצע ו××– יווצרו ×œ×›× 2 חצ××™×™× ×ו לנסות ולחתוך עוד פרוסה ×רוכה כך שיווצרו ×œ×›× 3 פרוסות יותר דקות. בעיני הגרסה הדקה יותר ×’× ×˜×¢×™×ž×” יותר ×בל מסתבר ×©×œ× ×§×œ לחתוך בננה ל×ורך. מצד שני, ×× ×–×” מתחרבש לכ×, ×ל תד×גו ותשימו ×ת הבננה שהתפרקה כמו ×©×”×™× ×¢×œ תחתית התבנית. ×–×” ×™×•×¦× ×œ× ×¤×—×•×ª יפה. מניסיון.

2. בבקשה בבקשה תשתמשו במייפל ×מיתי. הגרסה ×‘×˜×¢× ×ž×™×™×¤×œ פשוט ×œ× ×˜×¢×™×ž×” ×•× ×•×¨× × ×•×¨× ×ž×ª×•×§×”.

3. ו×גב מייפל, ×× ×™ ×והבת ×ת העוגה ×”×–×ת ממש ממש רכה וספוגה במייפל ××– ×‘×¡×™×•× ×”×פייה ×× ×™ מזלפת עליה מהנוזל הזהוב ×”×–×” ממש בנדיבות. ×–×” כמובן תלוי ×‘×›× ×›×ž×” ××ª× ×¨×•×¦×™× ×ת העוגה ×©×œ×›× ×ž×ª×•×§×” – ×פשר לזלף 2-3 כפות ו×פשר ×’× ×—×¦×™ כוס. ×× ××ª× ×œ× ×‘×˜×•×—×™× ×œ×›×• על הגרסה המצומצמת ×¢× 2 כפות מייפל. ×חרי שתטעמו תמיד תוכלו להבריש ×ת העוגה מלמעלה ×¢× ×¢×•×“ מייפל.

4. ×ין ×œ×›× ×©×§×“×™× ×˜×—×•× ×™×? המירו ××•×ª× ×‘×§×ž×— רגיל. ×‘×ž×§×•× 50 ×’×¨× ×©×§×“×™× ×ª×•×¡×™×¤×• 50 ×’×¨× × ×•×¡×¤×™× ×©×œ קמח.

5. ×œ× ××•×”×‘×™× ×¤×§×× ×™×? ×פשר להחליף ב×גוזי לוז חצויי×, ×גוזי מלך ×ו כל ×גוז ×חר ש××ª× ×והבי×.

6. ממש ממש חשוב ל×פות ×ת העוגה על תבנית משומנת ×¢× × ×™×™×¨ ×פייה, החלק התחתון שלה מ×וד דביק ורק ×¢× ×©×™×ž×•×Ÿ טוב ונייר ×פייה ×פשר להפוך ×ותה בקלות בלי שהבננות יש×רו דבוקות לתבנית.

×‘×˜×•×¨×™× ×”×§×•×“×ž×™× ×©×œ “משהו טעיד:
סלט ×ž×œ×¤×¤×•× ×™× ×”×•× ×’×¨×™
סלט חסה ×¢× ×”×¨×•×˜×‘ ×”×›×™ ×˜×¢×™× ×‘×¢×•×œ×

כרובית בדבש, צ’ילי ולימון

בייגל בציפוי שומשו×

עוגת ×‘×™×¡×§×•×•×™×˜×™× ×¢× ×©×•×§×•×œ×“

כדורי שוקולד בציפוי קוקוס (טבעוני)

סלט כרוב וגזר ×¢× ×©×•×ž×©×•×

עוגת שוקולד ×œ×œ× ×§×ž×—

הכנת×? יש ×œ×›× ×©×לות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות ×ו פרסמו ×ת התמונות של העוגה שהכנת× בקבוצת הפייסבוק

 

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של ×¡×‘×ª× ×•×œ×¦×“ הפירושקי והלביבות של סב×. ×”×˜×¢×ž×™× ×”×לה הפכו ×©× ×™× ×חר כך לתשוקה גדולה ל×וכל ולזיכרונות ×©×ž×’×™×¢×™× ×‘×™×—×“ ×יתו.

מגדלת עגבניות שרי, ×¤×œ×¤×œ×™× ×—×¨×™×¤×™× ×•×ת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת ×ת ×תר פודפייג'.

וכן, יש לי ב×מת ×לרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

×ž×ª×›×•× ×™× ××—×¨×•× ×™× ×ž×ת רחלי קרוט (צפו בכול×...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

4 תגובות

  1. היי רחלי,
    ×× ×™ רוצה לעשות ×ת העוגה פרווה. מה ×פשר ×œ×©×™× ×‘×ž×§×•× ×”×™×•×’×•×¨×˜ ושעדיין ×™×¦× ×˜×¢×™×?

  2. נדרש תבנית הרבה יותר גדולה.. העוגה תופחת וגולשת, חבל….

Leave a Reply to ×ור Cancel reply

כתובת ×”×ימייל שלך ×œ× ×ª×•×¦×’ בפומבי.שדות חובה ×ž×¡×•×ž× ×™× ×‘ *

*

Scroll To Top