מאפה פסטה עם גבינות ורוטב עגבניות

מאת: maayannadir

מבשלים את הפסטה, מערבבים עם גבינות ורוטב עגבניות וקדימה לתנור. מעין נדיר מכינה מאפה פסטה שכל המשפחה תאהב

[caption id="attachment_12427" align="alignleft" width="292"]צילום: רחלי קרוט ככה זה התחיל. צילום: מעין נדיר[/caption]

מכירים את הרגע הזה, שאתם מגיעים הביתה אחרי יום עבודה ומתחשק לכם ארוחה חמה וטעימה? או לחילופין הילדים רעבים (במקרה שלי אחיינים) ולכם אין כוח לעמוד עכשיו במטבח לטגן או לבשל? אז המתכון הזה נועד בדיוק לרגעים כאלה, תוך 30 דקות (גג) מהרגע ששמתם מים על הכיריים יש לכם ארוחה חמה ומפנקת.

מאפה הפסטה שלפניכם כולל 2 שכבות של פסטה, כשאחת מהן עטופה ברוטב עגבניות מוכן (פלפל חריף של מגה) שגם מקצר את זמן ההכנה וגם מוסיף למאפה המון טעם ופיקנטיות נהדרת.

רוצים לשדרג או להחליף?
ניתן להוסיף לתערובת ירקות כמו תירס, ברוקולי, זיתים או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים. בנוגע לגבינות, לא חייבים ריקוטה, אפשר לערבב שאריות גבינות מהמקרר כמו קוטג', גבינה לבנה או כל תערובת של גבינה רכה. תרגישו חופשי לאלתר, ככה זה יצא הכי טעים שיש. בתיאבון!

מצרכים (תבנית פיירקס מלבנית 20/30):
1 חבילת פסטה (500 גרם) צדפים מגה
100 גרם גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות או מפוררת במזלג
250 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינה מגוררת קשה (צהובה, מוצרלה, קשקבל)
100 מ"ל (כוס) שמנת לבישול  10%
מלח ופלפל
250 מ"ל (חצי צנצנת) רוטב עגבניות חריף מגה


לחלק העליון:
50 גרם גבינה מגוררת קשה (צהובה, מוצרלה, קשקבל)
2 כפות פירורי לחם מוזהבים עם שומשום מגה
1 כף שמן זית


אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-250 מעלות.
• מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים, בהתאם להוראות על גבי האריזה, מסננים ומחזירים לסיר.
• מוסיפים לסיר גבינה בולגרית, ריקוטה, גבינה מגורדת, שמנת לבישול ותיבול. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
• מעבירים חצי מתערובת הפסטה והגבינות לתבנית משומנת. מוסיפים לתערובת שנותרה בסיר את רוטב העגבניות. מערבבים ומעבירים לתבנית.
• מכניסים לסיר פירורי לחם, שמן זית וגבינה מגורדת (מחצית מהכמות), מערבבים ומפזרים מעל המאפה. מפזרים את שארית הגבינה.
• מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך 15-20 דקות או עד להשחמה של השכבה העליונה.




[caption id="attachment_12429" align="aligncenter" width="480"]צילום: מעין נדיר כל השלבים בדרך למאפה המושלם. צילום: מעין נדיר[/caption]

[caption id="attachment_12458" align="aligncenter" width="480"]צילום: מעין נדיר מוכן! עכשיו צריך רק סלט ליד. צילום: מעין נדיר[/caption]

 

>> לבלוג של מעין נדיר - קולינרי ועוד
צילומים: מעין נדיר

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:
מרק ירקות עם כופתאות סולת
פיתות ולחם פרנה

פיצה של ג'ימי אוליבר

בישקוטים עם חמאת בוטנים וקרם שוקולד

פלפלים מלאים כל טוב

מרק ירקות עם קוקלות

ניוקי ברוטב שקשוקה
חצ'פורי משודרג
צלי עוף עם שעועית ירוקה וארטישוק
סלט בורגול עם עדשים שחורות וכרוביות
מרק ירקות עם כופתאות סולת
שלגיות קוקוס