חיתוכיות סולת, ריבה וקוקוס

מאת: shimrit

חיתוכיות סולת וקוקוס, במרקם רך עסיסי בזכות סירופ מיץ תפוזים, עם שכבת ריבה באמצע ומרנג קוקוס מעל

[caption id="attachment_12529" align="alignleft" width="288"]חיתוכיות-סולת2 שילוב מושלם בין סולת לקוקוס[/caption]

מודה, עוגות סולת הן העוגות האהובות עליי. מוותרת על עוגות שוקולד, עוגות קצפת עם אינספור שכבות, מוסים ואפילו שמרים. תנו לי פרוסה קטנה של עוגת סולת עסיסית, רטובה ומתוקה בדיוק במידה הנכונה ועשיתם לי את היום.

לפני כחודש קיבלתי ערכת מוצרים ממגה. המטרה - להכין עוגה (ברור :)) מהמוצרים שקיבלתי. האותיות הקטנות - היא צריכה להיות טעימה (פטריות, רסק עגבניות וכורכום החוצה). התוצאה - עוגת סולת עם קוקוס, גם בעוגה עצמה וגם במרנג, עם שכבת קונפיטורת דובדבנים וסירופ שעושה לה רק טוב. בקיצור, אם בא לכם להתחיל את הסופ"ש עם ניחוח משכר וטעם נפלא - רוצו למטבח.

מצרכים (תבנית חד פעמית גדולה 32X26):
110 גרם (3/4 כוס) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סולת מגה
75 גרם (3/4 כוס) קוקוס מגה
10 גרם (שקית אחת) אבקת אפייה
10 גרם  (שקית אחת) סוכר וניל
4 חלמונים
100 גרם (1/2 כוס) שמן
200 מ"ל (3/4 כוס + כף) מיץ תפוזים
4 חלבונים
115 גרם (1/2 כוס + כף) סוכר

סירופ:
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס מים
1 כוס סוכר

בנוסף:
צנצנת (350 גרם) קונפיטורת דובדבנים מגה

שכבה עליונה:
4 חלבונים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
150 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קוקוס

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-170 מעלות.
• מערבבים בקערה קמח, סולת, קוקוס, אבקת אפייה וסוכר וניל.
• בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, שמן ומיץ תפוזים. מוסיפים את החומרים היבשים שעורבבו בקערה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.
• מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה לקצף יציב אך לא נוקשה מידי.
• לוקחים שליש מכמות הקצף, מוסיפים לתערובת וטורפים יחד.
• לוקחים עוד שליש, מוסיפים לתערובת ומקפלים, כך גם עם השליש האחרון.
• יוצקים לתבנית ואופים ב-170 מעלות במשך 25-20 דקות.
• סירופ: בינתיים שמים בסיר קטן את המים, הסוכר והתפוז ומבשלים עד שכל הסוכר נמס.
• בעזרת כף מרטיבים את העוגה באופן שווה מיד עם צאתה מהתנור.
• מחממים מעט את הקונפיטורה במיקרוגל כדי שתהיה נוחה למריחה. מורחים את הקונפיטורה על העוגה האפויה.
• שכבה עליונה: מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקציפה יציבה.
• מקפלים את הקוקוס לקצף החלבונים.
• מורחים/מזלפים את קציפת החלבונים על העוגה.
• מניחים את התבנית בחלק העליון של התנור ואופים עד להשחמת המרנג.
• מצננים, חותכים לקוביות ומגישים בטמפ' החדר.

[caption id="attachment_12528" align="aligncenter" width="480"]צילום: שמרית אזיזוב מערבבים, מקציפים ומקפלים. צילום: שמרית אזיזוב[/caption]

>> לבלוג של שמרית אזיזוב – שמרית זה לא רק שמרים
צילומים: שמרית אזיזוב

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:
מאפה פסטה עם גבינות
מרק ירקות עם כופתאות סולת

פיתות ולחם פרנה

פיצה של ג'ימי אוליבר

בישקוטים עם חמאת בוטנים וקרם שוקולד

פלפלים מלאים כל טוב

מרק ירקות עם קוקלות

ניוקי ברוטב שקשוקה
חצ'פורי משודרג
צלי עוף עם שעועית ירוקה וארטישוק
סלט בורגול עם עדשים שחורות וכרוביות
מרק ירקות עם כופתאות סולת
שלגיות קוקוס