רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מתכונים לילדים - חיתוכיות קרם וניל בציפוי שוקולד

חיתוכיות קרם וניל בציפוי שוקולד

שכבות של עונג מתוק – בצק חמאתי ומתמוסס בפה עם שכבת קרם וניל ומעל הכל רוטב שוקולד מבריק וסוכריות צבעוניות

החיתוכיות האלה הן מעין הכלאה בין עוגת גבינה פשוטה בטעם וניל לבין עוגת יום הולדת: יש להן טעם מובהק של ילדות, שתי שכבות במרקמים שונים שמשלימים אחד את השני – פריך ורך, וציפוי שוקולד מבריק וסמיך שנוזל לצדדים ומתהדר בשלל סוכריות צבעוניות. אם נמאס לכם מעוגות ספוג בטעם שוקולד, אתם יכולים לגוון ולהכין את הגרסה הזו.

ההכנה לא מאתגרת כלל, די מהירה ומאפשרת היערכות מראש. כלומר, גם את התחתית וגם את הקרם אפשר להכין כמה ימים מראש, לשמור במקרר ולחבר לכדי קינוח מוגמר לקראת הגשה. אפשר לפרוס מראש ולהגיש בצורת חיתוכיות, או כמעין טארט שלם. אני אישית מעדיפה את האופציה הראשונה, כי זה גם פחות מלכלך, גם נראה טוב יותר, וגם מאפשר לצקת על כל ריבוע כמות בלתי מוגבלת של גנאש שוקולד :)

עוד מתכונים מעולים לסופ"ש: חלה מתוקה עם צימוקיםעוגת תפוחים בחושה | עוגיות מגולגלות במילוי חלבה | עוגת בוואריה מהירה עם רוטב שוקולד

שלבים להכנת חיתוכיות
חיתוכיות קרם וניל ושוקולד

חיתוכיות קרם וניל בציפוי שוקולד מבריק

מרכיבים לבצק, תבנית 20 ס"מ על 20 ס"מ:
150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
2 ביצים
כפית תמצית וניל
330 גרם קמח (2 כוסות + 5 כפות)
כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח

מרכיבים לקרם גבינת ווניל:
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)
200 מ"ל שמנת חמוצה 9% או 15% (גביע)
כוס חלב
3 כפות סוכר
80 גרם (שקית) אינסטנט פודינג בטעם וניל עלית
1-2 כפיות תמצית וניל

מרכיבים לציפוי שוקולד:
120 גרם שוקולד מריר / חלב
120 מ"ל שמנת מתוקה (כ- 1/2 מיכל)
* סוכריות צבעוניות לקישוט (אופציונלי)

אופן הכנה:
– מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
– בקערית נפרדת טורפים את הביצים עם תמצית הווניל ומוסיפים בהדרגה לתערובת החמאה והסוכר. מערבבים היטב. מוסיפים כל מנה חדשה של הביצים רק אחרי שהקודמת נטמעת לגמרי בתערובת.
– מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים: תחילה בעזרת כף, ואחרי זה לשים ידנית עד שמתקבל כדור בצק רך ונעים למגע. אם הוא רך מדי, מעבירים לקירור של 10-15 דקות.
– מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
– מעבירים את הבצק לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים באמצעות לחיצת כף היד עד שכל הבצק מתפשט לכדי שכבה אחידה. הבצק רך ומאוד נוח לעבודה.
– אופים במרכז התנור כ- 20 דקות, או עד שהבצק מתחיל טיפה להזהיב. אל תאפו יותר מדי!
– מוציאים ומצננים.
– מכינים את הקרם: בקערה גדולה מקציפים את כל המרכיבים עד שמתקבל קרם חלק וסמיך.
– כשתחתית הריבועים התקררה, מורחים עליה שכבה אחידה של הקרם. מיישרים בעזרת הלקקן ומעבירים לקירור של לפחות 1/2 שעה.
– מכינים את ציפוי השוקולד: במיקרוגל או על אש נמוכה מחממים יחד את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים עד שמתקבל גנאש חלק. מצננים במשך כ- 10 דקות.
– מוציאים את הקינוח מהמקרר, שולפים מהתבנית, חותכים לריבועים ויוצקים מעל את גנאש השוקולד. אם רוצים, מקשטים בסוכריות צבעוניות.
– שומרים במקרר בכלי אטום.

IMG_8001-600

הערות חשובות:
– תוספת של פודינג וניל עלית לקרם מייצבת אותו וסופחת את הנוזלים של הגבינות.
– במקום שוקולד מריר, במידה ומכינים לילדים, ניתן להשתמש בשוקולד חלב.
– רוצים גרסה עוד יותר מושחתת? במקום סוכריות פזרו מעל מקופלת מפוררת או שוקולד מגורד.

חיתוכיות וניל וגנאש שוקולד

אל תפספסו: 
עוגת ביסקוויטים עם שוקולד
מתכון לזר פחזניות במילוי קרם וניל

קאפקייקס וניל במילוי עדשים צבעוניות
עוגיות טחינה מקמח מלא

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי

מתכונים אחרונים מאת המרכיב הסודי (צפו בכולם...)

המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: