רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המרכיב הסודי - אולגה טוכשר - חלה מתוקה עם צימוקים

חלה מתוקה עם צימוקים

מכינים בשישי בבוקר ומתענגים עליה כל הסופ"ש – חלה מתוקה, גבוהה ורכה, מנוקדת בצימוקים. מעולה לצד סלטים, מנות עיקריות או ריבה

חלות הן לחם של סוף שבוע, וכשאני מתכננת לאפות חלה אני מתקרבת בפנטזיה אל החלק בשבוע שאני הכי אוהבת – שישבת. כך תכנון תפריט סופ"ש והתאמת מנות שונות לחלה שיצרתי בדימיוני כבר מתחילת שבוע מכניסים אותי למצב רוח שלו. מעין תרפיה שתמיד עובדת, גם אם רק לפרקי זמן קצרים.

כידוע, חלות יכולות להיות רגילות ומתוקות. וכשנותנים לי אופציה לבחור בין דברים רגילים למתוקים אני לא חושבת פעמיים. מתוק הוא ברירת המחדל שבחרתי. היתרון האדיר של חלה מתוקה בכך שהיא אינה בהכרח קינוח. למעשה, היא כמעט ואף פעם אינה קינוח במובן המסורתי של הגשה בסוף ארוחה. חלה מתוקה יכולה ללוות דג חריף, סלט ירוק, וגם מנה עיקרית בשרית שבושלה עם הרבה רוטב עסיסי. במובן הזה היא אוניברסלית ולכן כל כך אהובה.

אני מציעה לכם מתכון של חלה מתוקה בתוספת צימוקים – תפוחה, נימוחה, מתקתקה ופשוט נהדרת. אני סומכת עליכם שתמצאו לה שימוש מתאים. אני אוהבת במיוחד לפרוס ולאכול אותה עם חמאה וריבה ביתית. אוכל מנחם זה כאן :)

עוד מתכונים מעולים לסופ"ש: עוגת תפוחים בחושה | עוגיות מגולגלות במילוי חלבה | עוגת בוואריה מהירה עם רוטב שוקולד

שלבים

חלה מתוקה

מרכיבים לחלה גדולה אחת או שתי חלות קטנות:
25 גרם שמרים טריים (1/2 קובייה)
70 גרם סוכר (1/4 כוס + בערך 2 כפות)
250 מ"ל חלב (כוס + כף)
480 גרם קמח לבן (3 כוסות + 6 כפות)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל עלית (1/2 שקית)
1 ביצה
70 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
כפית מלח
כוס צימוקים (בערך 200 גרם)
* ביצה טרופה עם מעט חלב להברשה

אופן הכנה:
– מפוררים לקערת מיקסר את השמרים הטריים, מוסיפים את הסוכר והחלב וטורפים בעזרת מטרפה ידנית. מרכיבים וו לישה.
– מנפים פנימה את הקמח ואינסטנט פודינג, מוסיפים את הביצה והחמאה ולשים במהירות נמוכה – בינונית במשך כ- 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וקצת דביק. מידי פעם עוצרים את המיקסר מורידים את הבצק שמצטבר מסביב לוו, מוודאים שאין קמח בתחתית הקערה וממשיכים ללוש.
– מוסיפים מלח וצימוקים ולשים עוד דקה עד לאיחוד החומרים.
– מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, לשים ידנית כדי להגיע לצורת כדור.
– מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת קלות, מניילנים או עוטפים בשקית ניילון ומתפיחים במקום חמים במשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
– לשים את הבצק שתפח על משטח עבודה מקומח קלות כדי להוציא את האוויר, מחלקים אותו לשני חלקים, מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה וקולעים חלה פשוטה בצורת בורג.
– מעבירים לתבנית לחם משומנת קלות ומתפיחים כ- 30 דקות נוספות.
– מחממים את התנור ל- 175 מעלות.
– מברישים את החלק העליון של החלה בביצה טרופה עם מעט חלב, מכניסים לתנור ואופים כ- 30 דקות (תלוי בתנור), או עד שהיא מזהיבה.
– מוציאים, מקררים טיפה, פורסים ומגישים. מומלץ עם קוביית חמאה וריבה.
– שומרים מחוץ למקרר בשקית או כלי אטום.

חלה מתוקה

הערות:
– אינסטנט פודינג עלית נותן לבצק רכות נוספת וטעם עדין של ווניל.
– אפשר להחליף את השמרים הטריים בכף שמרים יבשים.
– אפשר לצמצם את כמות הסוכר ל- ¼ כוס בלבד.
– אפשר להשתמש בצימוקים בהירים ו/או כהים.
– אפשר לקלוע חלה בכל צורה שאוהבים. הבצק מספיק לחלה אחת גדולה או לשתי חלות קטנות.
– אפשר לאפות את החלה בלי תבנית. פשוט מניחים אותה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

חלה מתוקה עם צימוקים

אל תפספסו: 
מתכון לזר פחזניות במילוי קרם וניל
קאפקייקס וניל במילוי עדשים צבעוניות
עוגיות טחינה מקמח מלא

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

תגובה אחת

  1. מתכון מעולה! תודה רבה!
    בידיוק נגמר החלב ועשיתי עם חלב סויה ובכל זאת יצא מדהים!

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: