רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המרכיב הסודי - אולגה טוכשר - חלה מתוקה עם צימוקים

חלה מתוקה עם צימוקים

מכינים בשישי בבוקר ומתענגים עליה כל הסופ"ש – חלה מתוקה, גבוהה ורכה, מנוקדת בצימוקים. מעולה לצד סלטים, מנות עיקריות או ריבה

חלה מתוקה בתוספת צימוקים – תפוחה, נימוחה, מתקתקה ופשוט נהדרת. אני סומכת עליכם שתמצאו לה שימוש מתאים. אני אוהבת במיוחד לפרוס ולאכול אותה עם חמאה וריבה ביתית. אוכל מנחם זה כאן :)

 

שלבים

חלה מתוקה

מרכיבים לחלה גדולה אחת או שתי חלות קטנות:
25 גרם שמרים טריים (1/2 קובייה)
70 גרם סוכר (1/4 כוס + בערך 2 כפות)
250 מ"ל חלב (כוס + כף)
480 גרם קמח לבן (3 כוסות + 6 כפות)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל עלית (1/2 שקית)
1 ביצה
70 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
כפית מלח
כוס צימוקים (בערך 200 גרם)
* ביצה טרופה עם מעט חלב להברשה

אופן הכנה:
– מפוררים לקערת מיקסר את השמרים הטריים, מוסיפים את הסוכר והחלב וטורפים בעזרת מטרפה ידנית. מרכיבים וו לישה.
– מנפים פנימה את הקמח ואינסטנט פודינג, מוסיפים את הביצה והחמאה ולשים במהירות נמוכה – בינונית במשך כ- 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וקצת דביק. מידי פעם עוצרים את המיקסר מורידים את הבצק שמצטבר מסביב לוו, מוודאים שאין קמח בתחתית הקערה וממשיכים ללוש.
– מוסיפים מלח וצימוקים ולשים עוד דקה עד לאיחוד החומרים.
– מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, לשים ידנית כדי להגיע לצורת כדור.
– מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת קלות, מניילנים או עוטפים בשקית ניילון ומתפיחים במקום חמים במשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
– לשים את הבצק שתפח על משטח עבודה מקומח קלות כדי להוציא את האוויר, מחלקים אותו לשני חלקים, מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה וקולעים חלה פשוטה בצורת בורג.
– מעבירים לתבנית לחם משומנת קלות ומתפיחים כ- 30 דקות נוספות.
– מחממים את התנור ל- 175 מעלות.
– מברישים את החלק העליון של החלה בביצה טרופה עם מעט חלב, מכניסים לתנור ואופים כ- 30 דקות (תלוי בתנור), או עד שהיא מזהיבה.
– מוציאים, מקררים טיפה, פורסים ומגישים. מומלץ עם קוביית חמאה וריבה.
– שומרים מחוץ למקרר בשקית או כלי אטום.

חלה מתוקה

הערות:
– אינסטנט פודינג עלית נותן לבצק רכות נוספת וטעם עדין של ווניל.
– אפשר להחליף את השמרים הטריים בכף שמרים יבשים.
– אפשר לצמצם את כמות הסוכר ל- ¼ כוס בלבד.
– אפשר להשתמש בצימוקים בהירים ו/או כהים.
– אפשר לקלוע חלה בכל צורה שאוהבים. הבצק מספיק לחלה אחת גדולה או לשתי חלות קטנות.
– אפשר לאפות את החלה בלי תבנית. פשוט מניחים אותה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

חלה מתוקה עם צימוקים

 

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי

מתכונים אחרונים מאת המרכיב הסודי (צפו בכולם...)

המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

תגובה אחת

  1. מתכון מעולה! תודה רבה!
    בידיוק נגמר החלב ועשיתי עם חלב סויה ובכל זאת יצא מדהים!

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: