את הרוטב שמצפה את הכרובית הזאת אני מכינה כבר שנים בבית כשאני חותכת סלט ומתחשק לי להוסיף לו רוטב עשיר. כזה שיהיה גם מתקתק אבל גם פיקנטי ובועט. טעמו המיוחד מהווה שדרוג נהדר לכל סלט, בעיקר כזה עם חסה או מלפפונים שניחנים בטעם עדין.
במקרה הזה, החלטתי לקחת את הרוטב הקבוע ו"להקצין" אותו יותר. יותר מתוק, יותר חריף, הרבה יותר דומיננטי. בגלל העובדה שהמרכיבים נכנסים לתנור ומאבדים מעט מחוזקם, היה לי חשוב לתת להם פוש עוד לפני.
הערות וטיפים:
• חייבים להשתמש כאן בצ'ילי חריף (ולא המתוק) אחרת הרוטב יצא מתוק מאוד בגלל השילוב עם הסילאן. אם אין לכם צ'ילי חריף השתמשו בצ'ילי מתוק שעורבב עם 1/2 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק.
• אני שכחתי אבל אתם מוזמנים – אחרי פיזור פירורי הלחם ניתן להניח על הכרובית 2-3 ענפי טימין. זה מוסיף טעם נהדר וניחוח משגע. אם אתם לא אוהבים את הטעם של הטימין (אפשר גם רוזמרין), ניתן להוסיף את העלים בלבד לרוטב עצמו שמכסה את הכרובית.
• עדיף לבחור כרוביות קטנות שנאפות יחסית מהר ולא גורמות לציפוי להשרף עד שתוך הירק מוכן.
• כנ"ל לגבי השומשום – ניתן להוסיף מעט ממנו ביחד עם פירורי הלחם כדי להוסיף עוד מרקם וטעם.
• אם לא רוצים להשתמש בפירורי לחם, ניתן לוותר עליהם, רק קחו בחשבון שהמעטה החיצוני יצא פחות פריך (אבל עדיין מאוד טעים).
• אם אתם מקפידים מאוד על שטיפה וניקוי יסודי של הכרובית (אני קצת פחות), אפשר לבשל אותה כמה דקות במים רותחים, לקרר וליבש היטב לפני שעוטפים אותה ברוטב, אחרת במגע עם מים הוא לא יצמד לכרובית.
מצרכים:
כפית חרדל
כפית רוטב צ'ילי חריף (הנה מתכון מעולה)
2 כפיות סילאן (או דבש)
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
3-4 כפות פירורי לחם
כרובית שטופה
הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הכרובית שהכנתם בקבוצת הפייסבוק