מצרכים:
1/2 קילו קמח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
50 גרם (שקית) שמרים טריים
ביצה
3/4 כוס חלב פושר
2 חבילות סוכר וניל
100 גרם חמאה (או מרגרינה)
1/4 כפית מלח
מעט שמן
וגם:
אבקת סוכר
ריבה או ריבת חלב
אופן הכנה:
• לשים במיקסר, עם וו הלישה, את כל חומרי הבצק מלבד החמאה והמלח. לאחר כ-5 דקות מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עד שהחמאה נבלעת היטב בבצק ומתקבל בצק אחיד.
• משמנים במעט שמן את הבצק ומניחים בקערה לתפיחה עד הכפלת הנפח.
• מחממים תנור ל-200 מעלות.
• מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לכדורים קטנים וזהים. יוצרים גומה בכל כדור וממלאים בכפית ריבה, סוגרים ומגלגלים לכדור. מברישים את הסופגניות בביצה טרופה (לא חובה) ואופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות במשך 20 דקות.
• מקררים מעט את הסופגניות, בוזקים אבקת סוכר, ומוסיפים ריבה מעל.
• לחילופין, ניתן לאפות את לחמניות הסופגניה ולמלא בריבה לאחר האפיה (והקירור) באמצעות חירור הסופגניה (בסכין/ידית של כפית).