ï»� שבלול בצק פילו במילוי גבינות ×ו: ×ž×¨×—×‘×™× ×©×œ שלווה | foodpage – כל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חד replicas watch china
×¨×©×•× ×›×‘×¨?
התחבר
×œ× ×¨×©×•×?
הירש×
××ª× ×›×ן: Home - ברי×ות ודי×טה - שבלול בצק פילו במילוי גבינות ×ו: ×ž×¨×—×‘×™× ×©×œ שלווה

שבלול בצק פילו במילוי גבינות ×ו: ×ž×¨×—×‘×™× ×©×œ שלווה

ביקור במפעל גבינות ומפגש ×¢× ×רז קומרובסקי הולידו מתכון לשבלול בצק פילו במילוי גבינות 5%. ×’× ×˜×¢×™× ×‘×˜×™×¨×•×£ ×•×’× ×—×¡×›×•× ×™ בקלוריות

סטריפ משהו טעי×
לפני חודש מצ×תי ×ת עצמי מול ×”×ž×¨×—×‘×™× ×”××™× ×¡×•×¤×™×™× ×©×œ הגליל. בשביל מישהי כמוני, ×©×œ× ×ž×•×¨×’×œ×ª לצ×ת מגבולות גדרה-חדרה, מדובר ×”×™×” ×‘×œ× ×¤×—×•×ª מ×שר התגלות.

×©×˜×—×™× ×¤×ª×•×—×™×, ×וויר × ×§×™ ושקט. ×›×–×” שמשרה בשנייה ×חת שלווה ורוגע.

הנסיעה צפונה תוכננה במיוחד כדי לבקר בביתו של ×רז קומרובסקי, ש×ין מזוהה ממנו ×¢× ×”×§×•×œ×™× ×¨×™×” של הגליל ובמקביל כדי לבקר במפעל הגבינות של משק צורי×ל שהשיקו ל×חרונה 3 גבינות מופחתות נתרן (צפתית, בולגרית ופטה ×¢×™×–×™×).

ההתבוננות ×‘×™×“×™×™× ×”×ורזות, במיכלי הגבינה ×”×¢×¦×•×ž×™× ×•×‘×‘×“×™ החיתול ×”×’×“×•×œ×™× ×©×”×•×¤×›×™× ×—×œ×‘ לגבינה, ×”×™×” מהפנט ומרגש.

בכלל, ×¡×™×•×¨×™× ×‘×ž×¤×¢×œ×™× ×”× ×חד ×”×“×‘×¨×™× ×©×× ×™ ×”×›×™ ×והבת לעשות. לפני הרבה שני×, כש××‘× ×©×œ×™ עבד במפעל של ויסוצקי, הייתי מבלה ×©× ×œ× ×ž×¢×˜ בין פסי היצור. שו×פת ×ת ריחן של המכונות ועלי התה ומביטה בסקרנות בתהליך ×”×ריזה.

צילו×: רחלי קרוט

המון עשבי תיבול ×”×•×¤×›×™× ×œ×ž×¨×›×™×‘ המרכזי בסלט. ×רז קומרובסקי עושה פל××™×
צילו×: רחלי קרוט

דקות ספורות ×ž×©× ×›×‘×¨ ×—×™×›×” קומרובסקי ×¢× ×”×¤×•×§×צ’ות הממכרות ×•×¢× ×”×™×¨×§×•×ª שתמיד נר××™× ×צלו כל כך ×ž×¤×ª×™× ×•×˜×¢×™×ž×™× ×•×¨×§ ×צלי × ×©×›×—×™× ×‘×ž×’×™×¨×”.

בין ש×ר המנות שידיו הבוטחות הכינו היו קרפצ’ו דלעת מסוכר ×¢× ×–×™×ª×™× ×•×¤×˜×”, קוביות ××¨×˜×™×©×•×§×™× ×˜×¨×™×™× ×ž×•×§×¤×¦×™× ×‘×©×ž×Ÿ זית, סלט עמוס בעשבי תיבול ×¢× ×¢×¨×ž×•× ×™× ×•×’×‘×™× ×” ומ×פה דמוי סמבוסק במילוי גבינה והמון בצל ירוק.

צילו×: רחלי קרוט

×ž×™× ×™×ž×•× ×ž×¦×¨×›×™× ×ž×§×¡×™×ž×•× ×˜×¢× ×•×ž×¨×§×ž×™×. סלט ×רטישוק, גבינה ובצל ירוק
צילו×: רחלי קרוט

כשחזרתי הביתה, כמו בכל ×¤×¢× ×›×©×× ×™ חוזרת ממחוזות ×¨×—×•×§×™× ×•×™×¨×•×§×™× ×‘×¦×¤×•×Ÿ, ×פפה ×ותי ×ווירה של השר××”. השר××” למ×פה כפרי ×בל עדין, עמוס ×‘×˜×¢×ž×™× ×בל × ×¢×™× ×‘×¤×”, ×›×–×” ש×פשר ל×כול בבוקר ×ו בערב, לבד ×ו ×¢× ×—×‘×¨×™×. קצת כמו ×”×וכל של קומרובסקי שיודע ×œ×”× ×¢×™× ×ת הפה והבטן ×בל ×œ× ×ž× ×¡×” להתחנף.

המ×פה ×©×œ×¤× ×™×›× × ×•×œ×“ מהריחות והחוויות של ×ותו יו×, יש בו גבינות עדינות ×בל ×’× ×ž×œ×•×—×•×ª, שכבות של בצק עדין שמתפצפץ בפה ומר××” שעושה חשק לעוד. ועוד.

צילו×: רחלי קרוט

בהשר×ת הניחוחות וה×וכל הגלילי. שבלול פילו במילוי גבינות 
צילו×: רחלי קרוט
תבנית: ×¡×‘×ª× ×œ×”

שבלול בצק פילו במילוי גבינות

×ž×¦×¨×›×™× ×œ×ž×™×œ×•×™:
250 ×’×¨× ×¦×¤×ª×™×ª מעודנת (רכה), חתוכה לקוביות
150 ×’×¨× ×¨×™×§×•×˜×”
150 ×’×¨× ×ž×חת הגבינות: קוטג’, שמנת חמוצה, גבינה לבנה, ×של, בולגרית
50 ×’×¨× ×’×‘×™× ×” צהובה, מגורדת
ביצה
2 כפות גדושות קמח
כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור טחון

וג×:
חבילה (500 גר×) עלי פילו
4-5 כפות שמן זית (בתוך קערה קטנה)

לציפוי:
ביצה
5 כפות חלב ×ו שמנת לבישול 15%-10%
×©×•×ž×©×•× (קלוי, רגיל ו/×ו שחור)

×ופן ×”×›× ×”:
• ×ž×¤×©×™×¨×™× ×ת בצק הפילו על פי ההור×ות שבגב ×”×ריזה. בדרך כלל ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×ž×§×¨×¨ ללילה.
â€¢Â ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל-190 מעלות.
• בקערה ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×ת כל מצרכי המילוי.
â€¢Â ×¤×•×¨×¡×™× ×¢×œ×” פילו על משטח עבודה, ×ž×‘×¨×™×©×™× ×‘×ž×¢×˜ שמן זית (×–×” שבקערה). ×ž× ×™×—×™× ×ž×¢×œ עלה פילו נוסף ושוב ×ž×‘×¨×™×©×™× ×¢×œ כל הבצק.
â€¢Â ×ž× ×™×—×™× ×¨×‘×¢ מתערובת הגבינות על החלק התחתון של הבצק (לרוחב. ר×ו תמונה) בפס ×חד. ×ž×’×œ×’×œ×™× ×œ×ž×¢×™×Ÿ גליל ×œ× ×”×“×•×§ מדי ×•×ž× ×™×—×™× ×‘×ª×‘× ×™×ª משומנת מעט. שימו לב להצמיד ×ת הגליל לדפנות התבנית בסיבוב.

צילו×: רחלי קרוט

מערבבי×, ×ž×’×œ×’×œ×™× ×•×ופי×. שבלול גבינה בהכנה
צילו×: רחלי קרוט

â€¢Â ×ž×ž×©×™×›×™× ×œ×”×›×™×Ÿ ×ת ש×ר גלילי הבצק (סה”×› 4 ×’×œ×™×œ×™× ×©×ž×•×¨×›×‘×™× ×ž-8 עלי פילו). ×ž×¡×“×¨×™× ×‘×¦×•×¨×ª ספירלה בתוך התבנית.
• בקערה קטנה ×˜×•×¨×¤×™× ×ת הביצה ×¢× ×”×—×œ×‘ ×•×ž×‘×¨×™×©×™× ×‘× ×“×™×‘×•×ª ×ת המ×פה. ×ת ש×ר הביצה ×¢× ×”×—×œ×‘ שנותרו בקערה ×©×•×¤×›×™× ×¢×œ כל המ×פה (×œ× ×©×•×¤×›×™× ×ž×”×ª×—×œ×” כדי ×œ×•×•×“× ×§×•×“× ×©×›×œ המ×פה מכוסה).
â€¢Â ×ž×¤×–×¨×™× ×©×•×ž×©×•× ×•××•×¤×™× ×‘×ž×©×š 1/2 שעה ×ו עד שהמ×פה זהוב.

צילו×: רחלי קרוט

צינורות ×ž×ª×¤×¦×—×™× ×‘×¤×” של בצק דקיק וגבינה עדינה. ×ž×’×™×©×™× ×¢× ×¡×œ×˜
צילו×: רחלי קרוט

הערות, ×”×רות וש×ר חיות בית:
• ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 1/2 כוס מכל תוספת ש×והבי×: זיתי×, עגבניות מיובשות, פסטו, עלי תרד (×œ× ×ž×‘×•×©×œ×™×),קוביות בטטה מוקפצות ועוד.
• חשוב מ×וד לשפוך ×ת כל הביצה + החלב שנותרו ×œ×›× ×‘×§×¢×¨×” ל×חר ההברשה. ×”× ×™×—×œ×—×œ×• לתחתית התבנית וי×פו ×ת הבצק בחלקו התחתון.
• לגבי תיבול, ×× ××ª× ×ž×©×ª×ž×©×™× ×‘×’×‘×™× ×” בולגרית ×ין צורך להמליח ×ת התערובת ××œ× ×¨×§ לזרות מעל הבצק מעט מלח גס. ×× ××ª× ×ž×•×•×ª×¨×™× ×¢×œ הבולגרית ×•×ž×©×ª×ž×©×™× ×‘×’×‘×™× ×” ×חרת, יש להוסיף כפית מלח לתערובת הגבינות.
• ×גב, שימו לב שהמ×פה מורכב מגבינות 5% ובצק נטול שומן כמעט. ×”×›×™ חסכוני בקלוריות :)

×‘×˜×•×¨×™× ×”×§×•×“×ž×™× ×©×œ “משהו טעיד:
סלט כרוב וגזר ×¢× ×©×•×ž×©×•×
עוגת שוקולד ×œ×œ× ×§×ž×—

בייגלה בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות

בומב כדורי שוקולד נוטלה

מיני פרעצלס

עוגת ×‘×™×¡×§×•×•×™×˜×™× ×¢× ×§×¨× ×©×•×§×•×œ×“  ותותי×

עוגות נוטלה מ-3 מצרכי×

הכנת×? יש ×œ×›× ×©×לות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות ×ו פרסמו ×ת התמונות של המ×פה שהכנת× בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של ×¡×‘×ª× ×•×œ×¦×“ הפירושקי והלביבות של סב×. ×”×˜×¢×ž×™× ×”×לה הפכו ×©× ×™× ×חר כך לתשוקה גדולה ל×וכל ולזיכרונות ×©×ž×’×™×¢×™× ×‘×™×—×“ ×יתו.

מגדלת עגבניות שרי, ×¤×œ×¤×œ×™× ×—×¨×™×¤×™× ×•×ת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת ×ת ×תר פודפייג'.

וכן, יש לי ב×מת ×לרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

×ž×ª×›×•× ×™× ××—×¨×•× ×™× ×ž×ת רחלי קרוט (צפו בכול×...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

16 תגובות

  1. נר××” טוב. רק ×œ× ×”×‘× ×ª×™ ×יך בדיוק ×ž× ×™×—×™× ×ת ×”×’×œ×™×œ×™× ×‘×ª×‘× ×™×ª כדי ליצור שבלול?

    • מתנצלת על ×”×יחור בתשובה, פשוט ×ž× ×™×—×™× ×’×œ×™×œ ×חד צמוד לדפנות הכלי ו×ת הגליל ×”×‘× ×ž×ž×©×™×›×™× ×ž×™×“ ×חריו עד ×©×ž×ª×—×™×œ×™× ×œ×”×¡×ª×•×‘×‘ פנימה

  2. ×יך ×פשר להדפיס?

  3. רונית

    ×™×¦× ×œ×™ סוף הדרך!!! כל מי ש×כל ×מר שזה ×˜×¢×™× ×ž×וד. הדבר היחיד שהייתי משנה ×”×•× ×ת הבולגרית והצפתית הייתי מגרדת ×•×œ× ×—×•×ª×›×ª לקוביות. פשוט ×ž×¡×“×¨×™× ×ת ×”×’×œ×™×œ×™× ×‘×ª×‘× ×™×ª ×חד ×חרי השני ברצף

  4. ×”×™×™ מה שלומך.? דבר ר×שון ×–×” נר××” מדהי×!! תודה על המתכון ..יש לי שתי ש×לות ×ליך בבקשה: ×”×× ×פשר לעשות חצי מכמות ×”×¢×œ×™× ? וה×× ×‘×ž×§×•× ×œ×¡×“×¨ ×ת ×–×” בתבנית ניתן לגלגל ××•×ª× ×œ×¨×•×œ×“×” קטנה ×”×¢×œ×™× ×œ× ×™×©×‘×¨×•?

    • ×”×™×™ ×ורנת,

      ×§×•×“× ×›×œ תודה רבה :)

      בהחלט ×פשר להשתמש בחצי מכמות העלי×, ×בל ××– המ×פה ×™×”×™×” קטן יותר. בכל מקרה לכל גליל ×—×™×™×‘×™× 2 עלי פילו ×›×™ עלה ×חד דק מדי כדי להחזיק ×ת המילוי.

      ובטח, ×פשר ×’× ×›×¨×•×œ×“×•×ª עגולות קטנות ו×פילו לחתוך לריבועי×, ×œ×ž×œ× ×‘×’×‘×™× ×•×ª ולסגור ×œ×ž×©×•×œ×©×™× ×•××– יצ×ו לך מעין ×‘×•×¨×§×¡×™× ×§×˜× ×™× ×•×¤×¨×™×›×™× ×‘×œ×™ כמו השומן של בצק עלי×.

      בהצלחה!

  5. ×©×œ×•× ×œ×š,
    ×ודה לך ×× ×ª×¨×©×ž×™ מידות של תבנית מלבנית המת×ימה למספר ×”×’×œ×™×œ×™× ×©×ž×›×™× ×™× ×œ×¤×™ המתכון.

  6. רחלי ×”×™, מתכון מ ו ש ל ×. תודה מ×מצת … הכנתי ×™×¦× ×¤×©×•×˜ × ×¤×œ× × ×¢×œ× ×‘×©× ×™×™×” בהתחשב ×©×”×•× ×ž×פה דיי גדול…

  7. היי רחלי,
    תודה על המתכון הנפל×!!!
    ×™×¦× ×¤×©×•×˜ מעולה!!! וכה קל להכנה!
    הש×רתי ×רבעה גלילי×,
    ×חד ליד השני במרווח קטן,
    מרחתי בשמן ובביצה טרופה,
    פיזרתי ×©×•×ž×©×•× ×•×פיתי בהת×× ×œ×”×•×¨×ות.
    נהדר ומומלץ!!!!
    מילוי הגבינות ×כן מעודן והבצק מתפצפץ
    בחיתוך ובפהâ¤ï¸
    תענוג!!!
    זכיתי למחמ×ות ×œ×œ× ×”×¤×¡×§ מבני משפחתי,
    ותכולת התבנית חוסלה במהירות

  8. היי רחלי
    ×פשר ×œ×©×™× ×’×‘×™× ×” ×חרת ×‘×ž×§×•× ×”×¨×™×§×•×˜×”?

  9. ×™×¦× ×ž×¦×•×™×™×Ÿ! שמתי גבינה לבנה ×‘×ž×§×•× ×¨×™×§×•×˜×” והוספתי תרד
    תודה על המתכון :)

  10. שלו×, ×”×× ×פשר להכין ולהשהות במקרר בשקית ×טומה, ול×פות רק למחרת?

כתבו משהו נחמד...

כתובת ×”×ימייל שלך ×œ× ×ª×•×¦×’ בפומבי.שדות חובה ×ž×¡×•×ž× ×™× ×‘ *

*

Scroll To Top