ביקור במפעל ×’×‘×™× ×•×ª ומפגש ×¢× ×רז קומרובסקי הולידו מתכון לשבלול בצק פילו במילוי ×’×‘×™× ×•×ª 5%. ×’× ×˜×¢×™× ×‘×˜×™×¨×•×£ ×•×’× ×—×¡×›×•× ×™ בקלוריות
×œ×¤× ×™ חודש מצ×תי ×ת עצמי מול ×”×ž×¨×—×‘×™× ×”××™× ×¡×•×¤×™×™× ×©×œ הגליל. בשביל מישהי ×›×ž×•× ×™, ×©×œ× ×ž×•×¨×’×œ×ª לצ×ת מגבולות גדרה-חדרה, מדובר ×”×™×” ×‘×œ× ×¤×—×•×ª מ×שר התגלות.
×©×˜×—×™× ×¤×ª×•×—×™×, ×וויר × ×§×™ ושקט. ×›×–×” שמשרה ×‘×©× ×™×™×” ×חת שלווה ורוגע.
×”× ×¡×™×¢×” ×¦×¤×•× ×” ×ª×•×›× × ×” במיוחד כדי לבקר בביתו של ×רז קומרובסקי, ש×ין מזוהה ×ž×ž× ×• ×¢× ×”×§×•×œ×™× ×¨×™×” של הגליל ובמקביל כדי לבקר במפעל ×”×’×‘×™× ×•×ª של משק צורי×ל שהשיקו ל××—×¨×•× ×” 3 ×’×‘×™× ×•×ª מופחתות × ×ª×¨×Ÿ (צפתית, בולגרית ופטה ×¢×™×–×™×).
×”×”×ª×‘×•× × ×•×ª ×‘×™×“×™×™× ×”×ורזות, במיכלי ×”×’×‘×™× ×” ×”×¢×¦×•×ž×™× ×•×‘×‘×“×™ החיתול ×”×’×“×•×œ×™× ×©×”×•×¤×›×™× ×—×œ×‘ ×œ×’×‘×™× ×”, ×”×™×” ×ž×”×¤× ×˜ ומרגש.
בכלל, ×¡×™×•×¨×™× ×‘×ž×¤×¢×œ×™× ×”× ×חד ×”×“×‘×¨×™× ×©×× ×™ ×”×›×™ ×והבת לעשות. ×œ×¤× ×™ הרבה ×©× ×™×, כש××‘× ×©×œ×™ עבד במפעל של ויסוצקי, הייתי מבלה ×©× ×œ× ×ž×¢×˜ בין פסי היצור. שו×פת ×ת ריחן של ×”×ž×›×•× ×•×ª ועלי התה ומביטה ×‘×¡×§×¨× ×•×ª בתהליך ×”×ריזה.
המון עשבי תיבול ×”×•×¤×›×™× ×œ×ž×¨×›×™×‘ המרכזי בסלט. ×רז קומרובסקי עושה פל××™×
צילו×: רחלי קרוט
דקות ספורות ×ž×©× ×›×‘×¨ ×—×™×›×” קומרובסקי ×¢× ×”×¤×•×§×צ’ות הממכרות ×•×¢× ×”×™×¨×§×•×ª שתמיד × ×¨××™× ×צלו כל כך ×ž×¤×ª×™× ×•×˜×¢×™×ž×™× ×•×¨×§ ×צלי × ×©×›×—×™× ×‘×ž×’×™×¨×”.
בין ש×ר ×”×ž× ×•×ª שידיו הבוטחות ×”×›×™× ×• היו קרפצ’ו דלעת מסוכר ×¢× ×–×™×ª×™× ×•×¤×˜×”, קוביות ××¨×˜×™×©×•×§×™× ×˜×¨×™×™× ×ž×•×§×¤×¦×™× ×‘×©×ž×Ÿ זית, סלט עמוס בעשבי תיבול ×¢× ×¢×¨×ž×•× ×™× ×•×’×‘×™× ×” ומ×פה דמוי סמבוסק במילוי ×’×‘×™× ×” והמון בצל ירוק.
×ž×™× ×™×ž×•× ×ž×¦×¨×›×™× ×ž×§×¡×™×ž×•× ×˜×¢× ×•×ž×¨×§×ž×™×. סלט ×רטישוק, ×’×‘×™× ×” ובצל ירוק
צילו×: רחלי קרוט
כשחזרתי הביתה, כמו בכל ×¤×¢× ×›×©×× ×™ חוזרת ממחוזות ×¨×—×•×§×™× ×•×™×¨×•×§×™× ×‘×¦×¤×•×Ÿ, ×פפה ×ותי ×ווירה של השר××”. השר××” למ×פה כפרי ×בל עדין, עמוס ×‘×˜×¢×ž×™× ×בל × ×¢×™× ×‘×¤×”, ×›×–×” ש×פשר ל×כול בבוקר ×ו בערב, לבד ×ו ×¢× ×—×‘×¨×™×. קצת כמו ×”×וכל של קומרובסקי שיודע ×œ×”× ×¢×™× ×ת הפה והבטן ×בל ×œ× ×ž× ×¡×” ×œ×”×ª×—× ×£.
המ×פה ×©×œ×¤× ×™×›× × ×•×œ×“ מהריחות והחוויות של ×ותו יו×, יש בו ×’×‘×™× ×•×ª ×¢×“×™× ×•×ª ×בל ×’× ×ž×œ×•×—×•×ª, שכבות של בצק עדין שמתפצפץ בפה ומר××” שעושה חשק לעוד. ועוד.
בהשר×ת ×”× ×™×—×•×—×•×ª וה×וכל הגלילי. שבלול פילו במילוי ×’×‘×™× ×•×ªÂ
צילו×: רחלי קרוט
×ª×‘× ×™×ª: ×¡×‘×ª× ×œ×”
שבלול בצק פילו במילוי ×’×‘×™× ×•×ª
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×ž×™×œ×•×™:
250 ×’×¨× ×¦×¤×ª×™×ª ×ž×¢×•×“× ×ª (רכה), חתוכה לקוביות
150 ×’×¨× ×¨×™×§×•×˜×”
150 ×’×¨× ×ž×חת ×”×’×‘×™× ×•×ª: קוטג’, ×©×ž× ×ª חמוצה, ×’×‘×™× ×” ×œ×‘× ×”, ×של, בולגרית
50 ×’×¨× ×’×‘×™× ×” צהובה, מגורדת
ביצה
2 כפות גדושות קמח
כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור טחון
וג×:
חבילה (500 גר×) עלי פילו
4-5 כפות שמן זית (בתוך קערה ×§×˜× ×”)
לציפוי:
ביצה
5 כפות חלב ×ו ×©×ž× ×ª לבישול 15%-10%
×©×•×ž×©×•× (קלוי, רגיל ו/×ו שחור)
×ופן ×”×›× ×”:
• ×ž×¤×©×™×¨×™× ×ת בצק הפילו על פי ההור×ות שבגב ×”×ריזה. בדרך כלל ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×ž×§×¨×¨ ללילה.
â€¢Â ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל-190 מעלות.
• בקערה ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×ת כל מצרכי המילוי.
â€¢Â ×¤×•×¨×¡×™× ×¢×œ×” פילו על משטח עבודה, ×ž×‘×¨×™×©×™× ×‘×ž×¢×˜ שמן זית (×–×” שבקערה). ×ž× ×™×—×™× ×ž×¢×œ עלה פילו × ×•×¡×£ ושוב ×ž×‘×¨×™×©×™× ×¢×œ כל הבצק.
â€¢Â ×ž× ×™×—×™× ×¨×‘×¢ מתערובת ×”×’×‘×™× ×•×ª על החלק התחתון של הבצק (לרוחב. ר×ו ×ª×ž×•× ×”) בפס ×חד. ×ž×’×œ×’×œ×™× ×œ×ž×¢×™×Ÿ גליל ×œ× ×”×“×•×§ מדי ×•×ž× ×™×—×™× ×‘×ª×‘× ×™×ª ×ž×©×•×ž× ×ª מעט. שימו לב להצמיד ×ת הגליל ×œ×“×¤× ×•×ª ×”×ª×‘× ×™×ª בסיבוב.
מערבבי×, ×ž×’×œ×’×œ×™× ×•×ופי×. שבלול ×’×‘×™× ×” ×‘×”×›× ×”
צילו×: רחלי קרוט
â€¢Â ×ž×ž×©×™×›×™× ×œ×”×›×™×Ÿ ×ת ש×ר גלילי הבצק (סה”×› 4 ×’×œ×™×œ×™× ×©×ž×•×¨×›×‘×™× ×ž-8 עלי פילו). ×ž×¡×“×¨×™× ×‘×¦×•×¨×ª ספירלה בתוך ×”×ª×‘× ×™×ª.
• בקערה ×§×˜× ×” ×˜×•×¨×¤×™× ×ת הביצה ×¢× ×”×—×œ×‘ ×•×ž×‘×¨×™×©×™× ×‘× ×“×™×‘×•×ª ×ת המ×פה. ×ת ש×ר הביצה ×¢× ×”×—×œ×‘ ×©× ×•×ª×¨×• בקערה ×©×•×¤×›×™× ×¢×œ כל המ×פה (×œ× ×©×•×¤×›×™× ×ž×”×ª×—×œ×” כדי ×œ×•×•×“× ×§×•×“× ×©×›×œ המ×פה מכוסה).
â€¢Â ×ž×¤×–×¨×™× ×©×•×ž×©×•× ×•××•×¤×™× ×‘×ž×©×š 1/2 שעה ×ו עד שהמ×פה זהוב.
×¦×™× ×•×¨×•×ª ×ž×ª×¤×¦×—×™× ×‘×¤×” של בצק דקיק ×•×’×‘×™× ×” ×¢×“×™× ×”. ×ž×’×™×©×™× ×¢× ×¡×œ×˜
צילו×: רחלי קרוט
הערות, ×”×רות וש×ר חיות בית:
• × ×™×ª×Ÿ להוסיף לתערובת ×”×’×‘×™× ×•×ª 1/2 כוס מכל תוספת ש×והבי×: זיתי×, ×¢×’×‘× ×™×•×ª מיובשות, פסטו, עלי תרד (×œ× ×ž×‘×•×©×œ×™×),קוביות בטטה מוקפצות ועוד.
• חשוב מ×וד לשפוך ×ת כל הביצה + החלב ×©× ×•×ª×¨×• ×œ×›× ×‘×§×¢×¨×” ל×חר ההברשה. ×”× ×™×—×œ×—×œ×• לתחתית ×”×ª×‘× ×™×ª וי×פו ×ת הבצק בחלקו התחתון.
• לגבי תיבול, ×× ××ª× ×ž×©×ª×ž×©×™× ×‘×’×‘×™× ×” בולגרית ×ין צורך להמליח ×ת התערובת ××œ× ×¨×§ לזרות מעל הבצק מעט מלח גס. ×× ××ª× ×ž×•×•×ª×¨×™× ×¢×œ הבולגרית ×•×ž×©×ª×ž×©×™× ×‘×’×‘×™× ×” ×חרת, יש להוסיף כפית מלח לתערובת ×”×’×‘×™× ×•×ª.
• ×גב, שימו לב שהמ×פה מורכב ×ž×’×‘×™× ×•×ª 5% ובצק × ×˜×•×œ שומן כמעט. ×”×›×™ ×—×¡×›×•× ×™ בקלוריות :)
×‘×˜×•×¨×™× ×”×§×•×“×ž×™× ×©×œ “משהו טעיד:
סלט כרוב וגזר ×¢× ×©×•×ž×©×•×
עוגת שוקולד ×œ×œ× ×§×ž×—
בייגלה בציפוי שוקולד וסוכריות ×¦×‘×¢×•× ×™×•×ª
בומב כדורי שוקולד × ×•×˜×œ×”
×ž×™× ×™ פרעצלס
עוגת ×‘×™×¡×§×•×•×™×˜×™× ×¢× ×§×¨× ×©×•×§×•×œ×“  ותותי×
עוגות × ×•×˜×œ×” מ-3 מצרכי×
×”×›× ×ª×? יש ×œ×›× ×©×לות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות ×ו פרסמו ×ת ×”×ª×ž×•× ×•×ª של המ×פה ×©×”×›× ×ª× בקבוצת הפייסבוק
× ×¨××” טוב. רק ×œ× ×”×‘× ×ª×™ ×יך בדיוק ×ž× ×™×—×™× ×ת ×”×’×œ×™×œ×™× ×‘×ª×‘× ×™×ª כדי ליצור שבלול?
×ž×ª× ×¦×œ×ª על ×”×יחור בתשובה, פשוט ×ž× ×™×—×™× ×’×œ×™×œ ×חד צמוד ×œ×“×¤× ×•×ª הכלי ו×ת הגליל ×”×‘× ×ž×ž×©×™×›×™× ×ž×™×“ ×חריו עד ×©×ž×ª×—×™×œ×™× ×œ×”×¡×ª×•×‘×‘ ×¤× ×™×ž×”
×יך ×פשר להדפיס?
×”×™×™ מ××™×”,
יש כפתור למטה שכתוב עליו “הדפס מתכון ×–×””
בהצלחה!
×™×¦× ×œ×™ סוף הדרך!!! כל מי ש×כל ×מר שזה ×˜×¢×™× ×ž×וד. הדבר היחיד שהייתי ×ž×©× ×” ×”×•× ×ת הבולגרית והצפתית הייתי מגרדת ×•×œ× ×—×•×ª×›×ª לקוביות. פשוט ×ž×¡×“×¨×™× ×ת ×”×’×œ×™×œ×™× ×‘×ª×‘× ×™×ª ×חד ×חרי ×”×©× ×™ ברצף
××™×–×” ×›×™×£ לשמוע! תודה שחזרת לשתף
×”×™×™ מה שלומך.? דבר ר×שון ×–×” × ×¨××” מדהי×!! תודה על המתכון ..יש לי שתי ש×לות ×ליך בבקשה: ×”×× ×פשר לעשות חצי מכמות ×”×¢×œ×™× ? וה×× ×‘×ž×§×•× ×œ×¡×“×¨ ×ת ×–×” ×‘×ª×‘× ×™×ª × ×™×ª×Ÿ לגלגל ××•×ª× ×œ×¨×•×œ×“×” ×§×˜× ×” ×”×¢×œ×™× ×œ× ×™×©×‘×¨×•?
×”×™×™ ××•×¨× ×ª,
×§×•×“× ×›×œ תודה רבה :)
בהחלט ×פשר להשתמש בחצי מכמות העלי×, ×בל ××– המ×פה ×™×”×™×” קטן יותר. בכל מקרה לכל גליל ×—×™×™×‘×™× 2 עלי פילו ×›×™ עלה ×חד דק מדי כדי להחזיק ×ת המילוי.
ובטח, ×פשר ×’× ×›×¨×•×œ×“×•×ª עגולות ×§×˜× ×•×ª ו×פילו לחתוך לריבועי×, ×œ×ž×œ× ×‘×’×‘×™× ×•×ª ולסגור ×œ×ž×©×•×œ×©×™× ×•××– יצ×ו לך מעין ×‘×•×¨×§×¡×™× ×§×˜× ×™× ×•×¤×¨×™×›×™× ×‘×œ×™ כמו השומן של בצק עלי×.
בהצלחה!
×©×œ×•× ×œ×š,
×ודה לך ×× ×ª×¨×©×ž×™ מידות של ×ª×‘× ×™×ª ×ž×œ×‘× ×™×ª המת×ימה למספר ×”×’×œ×™×œ×™× ×©×ž×›×™× ×™× ×œ×¤×™ המתכון.
רחלי ×”×™, מתכון מ ו ש ל ×. תודה מ×מצת … ×”×›× ×ª×™ ×™×¦× ×¤×©×•×˜ × ×¤×œ× × ×¢×œ× ×‘×©× ×™×™×” בהתחשב ×©×”×•× ×ž×פה דיי גדול…
××™×–×” ×›×™×£ לשמוע! תודה שחזרת לשתף :)
היי רחלי,
תודה על המתכון ×”× ×¤×œ×!!!
×™×¦× ×¤×©×•×˜ מעולה!!! וכה קל ×œ×”×›× ×”!
הש×רתי ×רבעה גלילי×,
×חד ליד ×”×©× ×™ במרווח קטן,
מרחתי בשמן ובביצה טרופה,
פיזרתי ×©×•×ž×©×•× ×•×פיתי בהת×× ×œ×”×•×¨×ות.
× ×”×“×¨ ומומלץ!!!!
מילוי ×”×’×‘×™× ×•×ª ×כן מעודן והבצק מתפצפץ
בחיתוך ובפהâ¤ï¸
×ª×¢× ×•×’!!!
זכיתי למחמ×ות ×œ×œ× ×”×¤×¡×§ ×ž×‘× ×™ משפחתי,
ותכולת ×”×ª×‘× ×™×ª חוסלה במהירות
היי רחלי
×פשר ×œ×©×™× ×’×‘×™× ×” ×חרת ×‘×ž×§×•× ×”×¨×™×§×•×˜×”?
×פשר טוב ×˜×¢× ×ו ×›× ×¢×Ÿ.
×™×¦× ×ž×¦×•×™×™×Ÿ! שמתי ×’×‘×™× ×” ×œ×‘× ×” ×‘×ž×§×•× ×¨×™×§×•×˜×” והוספתי תרד
תודה על המתכון :)
שלו×, ×”×× ×פשר להכין ולהשהות במקרר בשקית ×טומה, ול×פות רק למחרת?