מכירים את "הסנדוויצ'אים"? האנשים שאוהבים לעשות "סנדוויץ" מכל דבר? כזאת אני. גם לביבה הופכת לסנדוויץ' לעת מצוא ומחבקת באהבה שמנת, גבינה או כל ממרח אחר. לצד הסנדוויצ'ים הרגילים, גם העוגיות זוכות אצלי לכבוד המהולל ומשתדכות בהנאה עם ממרח אגוזים אהוב, שקולד וריבה.
כשאמרו לי שמתכוני לוטוס הפכו לטרנד החדש, חשבתי לעצמי שראיתי כבר הכל. עוגת לוטוס, קפקייקס, קרמבו ובעצם מה לא?
בבוקר בהיר (כן כן, היו לא מזמן גם ימים כאלה) של קפה ולוטוס חזרתי להרגל "הסנדוויצ'אי", שידכתי בין עוגיות לוטוס (בגרסה שלי 3 קומות) לבין ממרח הלוטוס, עטפתי באהבה בטמפורה מהירה ושבבי קורנפלקס וטיגנתי. הבית שהתמלא בריח קרמלי ממכר, הריץ את יושביו לטעימה מהירה ודרישה למנה חוזרת. האח הקטן קרא לזה "קסטה חמה", אתם תקראו לזה איך שתרצו.
אז לכבוד החורף, הכינו פינוק טעים ומהיר בטעם המוכר והאהוב. ואם אתם אוהבי מתוק, בטוח שלא תתאכזבו.
חורף חם וסוף שבוע מתוק!
למצרכים:
עוגיות לוטוס (2-3 עוגיות לכל סנדוויץ')
ממרח לוטוס/ממרח שוקולד
לטמפורה (כמות המתאימה לכ-6 סנדוויצ'ים):
2/3 כוס מי קרח
3/4 כוס קמח מנופה ומקורר
1 חלמון קר
לציפוי:
כוס פירורי קורנפלקס (או: פירורי לחם/פנקו)
שמן לטיגון
אופן הכנה:
• מרכיבים את הסנדוויץ' - מחברים 3 עוגיות לוטוס זו לזו עם שכבה נדיבה של ממרח לוטוס (גם ממרח שקדים או שוקולד עושה את העבודה) ומכניסים למקפיא לכ-5 דקות (או עד הטיגון).
• מכינים את בלילת הטמפורה - מערבבים בקערה את החלמון (מבלי להקציף), יוצקים את מי הקרח (ממלאים מים בקערה קטנה ומוסיפים קוביות קרח) ומערבבים.
• מוסיפים את הקמח לתערובת ומערבבים עד ליצירת עיסה חלקה, אך לא יותר מדי בכדי לא לחמם את התערובת.
• מחממים שמן במחבת ומוציאים את הסנדוויצ'ים מהמקפיא.
• עוטפים היטב כל סנדוויץ' בבלילת הטמפורה, מצפים מיד בשברי קורנפלקס או פירורי לחם ומטגנים עד להזהבה.
• סופגנים את השמן ומגישים חם.
אתי בטיטו, בת 24, משפטנית במקצועי, שוקולטיירית (מקצועית) בשביל הנשמה וקונדיטורית חובבת עם שאיפות. מעריצה ומעריכה יצירות קולינריות. ליצירת קשר, שאלות ושת"פ – etush93@walla.com
צילום: ענבל בר זאב
בטורים הקודמים: