×§×™× ×•×— ×ž×¨×©×™× ×•×˜×¢×™× ×‘×ž×™× ×™×ž×•× ×ž×מץ – עוגה בחושה ×¢× ×ª×•×ª×™× ×˜×¨×™×™× ×•×’’לי ×ª×•×ª×™× ×©×ž×•×¡×™×£ מר××” מפתה ×•×˜×¢× ×ž×¨×¢× ×Ÿ
×’× ××ª× ×œ×¤×¢×ž×™× ×¨×•×¦×™× ×œ×”×›×™×Ÿ עוגה שעושה רוש×, ×בל בלי להת×מץ יותר מדי? ×× ×›×Ÿ, ×”×’×¢×ª× ×œ×ž×ª×›×•×Ÿ ×”× ×›×•×Ÿ. עוגה בחושה גבוהה, ×¢× ×’’לי ×•×ª×•×ª×™× ×©×¢×•×©×™× ×ת העבודה. והכי ×›×™×£, שהמתכון קל ופשוט – מערבבי×, ××•×¤×™× ×•×ž×¦×¤×™×. ×¨×•×¦×™× ×ž×ž×© ×œ×”×¨×©×™× – לעבודה ×ו ×œ×™×•× ×”×•×œ×“×ª של הגיסה? קצת קצפת והעוגה קופצת ליגה. כל ×”×ופציות ×œ×¤× ×™×›×. ×ª×”× ×•!
×פרופו ×™×•× ×”×ž×©×¤×—×” שחל בסוף השבוע, ×–×” הזמן לשמר ×ת ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×”×ž×©×¤×—×ª×™×™× ×©×¢×•×‘×¨×™× ×ž×“×•×¨ לדור ולהכיר ×’× ×œ×§×˜× ×˜× ×™× ×©×‘×ž×©×¤×—×” ×ת הסקלה ×”×§×•×œ×™× ×¨×™×ª עליה גדלת×.
מצרכי×:
4 ביצי×
2 כוסות (400 גר×) סוכר
2 כוסות (280 גר×) קמח
שקית ×בקת ×פיה
כוס מיץ תפוזי×/מי×
1/2 כוס שמן
לציפוי:
חבילת תותי×, בלי החלק הירוק
×’’לי תותי×, מוכן על פי הור×ות היצרן
×בקת סוכר לקישוט
××•×¤×¦×™×•× ×œ×™ (קצפת):
×ž×§×¦×™×¤×™× ×™×—×“: 1 מיכל (250 מ”ל) ×©×ž× ×ª מתוקה, קרה מ×וד, ×¢× 3 כפות ×בקת סוכר.
×ופן ×”×›× ×”:
• ×ž×§×¦×™×¤×™× ×‘×ž×™×§×¡×¨, על מהירות גבוהה, ×ת ×”×‘×™×¦×™× ×•×”×¡×•×›×¨ עד לקבלת ×ž×¨×§× ×וורירי.
â€¢Â ×ž× ×ž×™×›×™× ×ž×”×™×¨×•×ª ×•×ž×•×¡×™×¤×™× ×§×ž×— ×ž× ×•×¤×” (פעולת ×”× ×™×¤×•×™ מ×ווררת ×ת הקמח ×•×ž×•× ×¢×ª ×ž×¨×§× ×™×¦×™×§×ª×™), ×בקת ×פיה, כוס × ×•×–×œ×™× (×ž×™× ×ו מיץ תפוזי×) ושמן.
â€¢Â ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת התערובת ×œ×ª×‘× ×™×ª עגולה עמוקה (גודל 24) ×ž×©×•×ž× ×ª ו××•×¤×™× ×‘×ª× ×•×¨ ×©×—×•×ž× ×ž×¨×ש ל-180 מעלות.
• חשוב ל×פות ×ת העוגה מיד ×¢× ×’×ž×¨ ×”×›× ×ª הבלילה מבלי לתת לה לשהות בטמפרטורת החדר, הסיבה לכך ×”×™× ×©×›×›×œ שהעוגה תעמוד יותר זמן בטמפרטורת החדר ×œ×¤× ×™ ×©×”×™× × ×›× ×¡×ª ×œ×ª× ×•×¨, כך ×”×™× ×ª×ª×¤×— פחות ב×פייה ×›×™ ×בקת ×”×פייה תתחיל לעבוד עוד ×œ×¤× ×™ ×”×›× ×¡×ª×” ×œ×ª× ×•×¨.
• הערה חשובה – השגיחו על העוגה ובדקו מדי ×¤×¢× ×ž×” מצבה. ×‘×ª× ×•×¨ שלי (×©×ž×ª×—×ž× ×ž×”×¨ מדי) ×× ×™ ×ופה ×ת העוגה ×‘×—×•× ×©×œ 160-170 מעלות בכדי ליצור ×פייה ×יטית ו×חידה.
• ל×חר שהעוגה מתקררת, ×ž×¡×“×¨×™× ×ת ×”×ª×•×ª×™× ×‘×ופן חופשי (למר××” מסודר × ×™×ª×Ÿ ×œ×”× ×™×— ×ת החלק החתוך כלפי העוגה).
â€¢Â ×ž×›×™× ×™× ×ת ×”×’’לי ×•×©×•×¤×›×™× ×ž×¢×œ שכבה דקה ×ו × ×“×™×‘×” ×›×¨×¦×•× ×›×. ×× ×™ השתמשתי במחצית מכמות ×”×’’לי (×ת הכמות ×”× ×•×ª×¨×ª זילפתי לתוך כוסיות ×§×˜× ×˜× ×•×ª ×¢× ×—×ª×™×›×•×ª תות ×©× ×•×ª×¨×•).
×ופציה לשדרוג: ×¤×•×¨×¡×™× ×ת העוגה ב×מצע, ל×חר הקירור, מרטיבין בסירופ סוכר (×ž×—×ž×ž×™× ×‘×¡×™×¨ ×ž×™× ×•×¡×•×›×¨ ביחס של 1:1 עד רתיחה, ×ž×•×¡×™×¤×™× 3 כפות רו×, ×ž× ×ž×™×›×™× ×ת הלהבה, ×ž×‘×©×œ×™× ×›-5 דקות ×•×™×•×¦×§×™× ×‘×¢×•×“ הרוטב ×—× ×¢×œ שכבת העוגה ×”×ª×—×ª×•× ×”). ל×חר ×”×¦×™× ×•×Ÿ ×ž×¦×¤×™× ×ת העוגה ×•×”×“×¤× ×•×ª בקצפת.  מעל הקצפת × ×™×ª×Ÿ לסדר ×ת התותי×.
×§×˜× ×” על עוגה בחושה:Â
עוגה בחושה ×”×™× ×¢×•×’×” שמרבית מרכיביה ×ž×¢×•×¨×‘×œ×™× ×™×—×“, ×™×“× ×™×ª ×ו במיקסר. ×›×שר בדרך כלל השלב הר×שון ×‘×”×›× ×ª העוגה ×”×•× ×¢×¨×‘×•×œ השמן והסוכר ורק ל×חר מכן ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת ש×ר ×”×ž×¨×›×™×‘×™× ×›×•×œ×œ הקמח וחומרי התפיחה.
טעמתי השבוע
1. שמחתי לר×ות על ×”×ž×“×¤×™× ×ת מוצרי החורף של שופרסל: ×’×¨× ×•×œ×”, מוזלי, קוו×קר וסיל×ן בבקבוק לחיץ של מותג הבית.Â ×”×’×¨× ×•×œ×” מל××” ×‘×¤×™× ×•×§×™× ×§×˜× ×™× ×©×œ×™ ×ישית העלו חיוך של ×¢×•× ×’:  ×גוזי לוז, שקדי×, ×גוזי פק×ן ×§×¦×•×¦×™× ×•×’×¨×¢×™× ×™× ×‘×©×™×œ×•×‘ פתיתי שיבולת שועל ×ž×–×™× ×™×. ×¢× ×—×œ×‘ ×ו יוגורט והרי ×œ×›× ×רוחת בוקר ×ו ×‘×™× ×™×™× ×ž×•×©×œ×ž×ª. בתור ×חת שמשתמשת רבות בסיל×ן, שמחתי מ×וד ×œ×ž×¦×•× ×ותו ×’× ×‘×ריזה × ×•×—×”. למרות ×–×ת, ×‘×©×™×ž×•×©×™× ×”×¨××©×•× ×™×, ×”×™×” צורך בלחיצות קצת ×גרסביות בכדי ×œ×’×¨×•× ×œ×‘×§×‘×•×§ לעשות ×ת עבודתו. ×”×ž×—×™×¨×™× ×¡×‘×™×¨×™×, כך למשל ×”×’×¨× ×•×œ×” מתומכרת בין 17.99-19.99 ש”×—.
2. עוד ×‘×¢× ×™×™×• ×ריזת × ×•×—×•×ª, טעמתי השבוע יוגורט ×ª× ×•×‘×”Â ×‘×˜×¢× ×˜×‘×¢×™ 1.5% שומן ב×ריזת קרטון משפחתית (1 ק”×’). ×× ×™ חייבת לציין שהמזיגה מהבקבוק × ×•×—×” וקלה, ישירות לקערה לפי הכמות הרצויה. בתוספת של פירות, ×’×¨× ×•×œ×” ×ו מוזלי. ×”×ž×¨×§× ×§×¨×ž×™ ×•×˜×¢×™× ×•×›×ž×•×‘×Ÿ ×’× ×‘×¨×™× ×œ×ž×¢×¨×›×ª העיכול. מחיר מומלץ לצרכן- 12.69 ש”×—.
×’× ×”×©×‘×•×¢Â ×× ×™ ×ž×–×ž×™× ×” ××ª×›× ×œ×”×¦×˜×¨×£ ללמעלה מ-400 החברי× בקבוצת הפייסבוק החדשה של הטור. להגיב, לשתף ×ª×ž×•× ×•×ª ×•×ž×ª×›×•× ×™× ×©×”×›× ×ª× ×‘×”×©×¨×ת הטור ולהתעדכן ר××©×•× ×™× ×‘×¤×•×¡×˜×™× ×”×©×‘×•×¢×™×™×.
×תי בטיטו – בת 25, ×ž×©×¤×˜× ×™×ª, שוקולטיירית מקצועית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי ×”×§×•×œ×™× ×¨×™×” ומוצרי צריכה. ליצירת קשר, ×”×–×ž× ×•×ª ושת”פ  – etush93@walla.com
×¦×™×œ×•× ×ž×ª×›×•×Ÿ: רחלי קרוט
×‘×˜×•×¨×™× ×”×§×•×“×ž×™×:
מתכון לריבועי ריבה
מתכון לעוגת ×‘×™×¡×§×•×•×™×˜×™× ×¢× ×¨×™×‘×ª חלב
מתכון לעוגיות לוטוס ×ž×˜×•×’× ×•×ª בציפוי פריך
מתכון למוס ×’×‘×™× ×” ותותי×
מתכון ×œ×‘× × ×” ספליט
מתכון לטירמיסו
מתכון לדו×ט מוס חלבה ושוקולד
מוס שוקולד מושל×