בשביל מה לבחור אם אפשר לשלב ביחד? עוגיות שוקולד צ’יפס במילוי ממרח נוטלה. 8 דקות בתנור והעוגיות האלה שלכם
מכירים את הימים האלה שבא לכם הכל? גם מלוח וגם מתוק. גם שוקולד לבן וגם מריר. גם אורז וגם פירה. בקיצור, הבנתם. אז בדיוק ככה הרגשתי שבוע שעבר. לרגע התחשק לי אורז מלא בדברים בריאים ואחר כך פנטזתי על קינוח מושחת.
כשכבר חשבתי שהחלטתי סופית על שוקולד, לא הייתי בטוחה אם בא לי עוגיות שוקולד צ’יפס או מוס נוטלה. זה מה שקורה כשיש צנצנת נוטלה חדשה בארון שממש קוראת לי להשתמש בה.
בסוף החלטתי שיש דברים שפשוט אסור לבחור ביניהם. שיטוט קצר ברחבי האינטרנט הוביל אל העוגיות האלה, שפתרו לי את כל הדילמות. במקור, היה אמור להיות בהן גם קרמל, אבל אשת שוקולד אנוכי וחסרת סבלנות להכין עוד שלב במתכון ולכן ויתרתי על החלק הזה ושיניתי עוד אי אלו דברים קטנים.
העוגיות האלה, הן ממזרות גדולות. כמעט בכל שלב במתכון נדמה כאילו משהו לא מצליח. כשמוסיפים את הקמח נראה כאילו יש יותר מדי ממנו והא לא יטמע בתערובת השוקולד (הוא כן), כששמים את הנוטלה באמצע נדמה שהיא תימס החוצה אחרי שנייה באפייה (היא לא) ולמרות שהעוגיות יוצאות מהתנור רכות מאוד (בדיוק, אבל בדיוק, אחרי 8 דקות) הן מתמצקות בחוץ והופכות למושלמות.
בקיצור, אל תתנו להן לשלוט בכם. תעקבו אחרי ההוראות ותראו שהכל יהיה בסדר.
מצרכים:
100 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
350 גרם (1 ו-1/2 כוסות) סוכר חום בהיר
50 גרם (1/3 כוס ועוד כף) קקאו איכותי
2 ביצים
קורט מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
260 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח
1/2 כוס שוקולד צ’יפס (חלב, לבן, מריר)
נוטלה (בערך 1/3 צנצנת קטנה)
אופן הכנה:
• ממיסים את החמאה בסיר קטן או במיקרו. מעבירים לקערה רחבה.
• מוסיפים לקערה את הסוכר והוניל וטורפים היטב במטרפה ידנית.
• מוסיפים את הקקאו והביצים וטורפים היטב. מוסיפים את המלח.
• מוסיפים את הסודה לשתייה והקמח ומערבבים עם לקקן או כף רק עד שהתערובת אחידה.
• מסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים מעט.
• מכניסים למקרר ל-15 דקות ובינתיים מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
• יוצרים כדורים מהבצק בגודל פינג פונג ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. עם הבוהן יוצרים גומה במרכז כל עוגיה.
• ממלאים בחצי כפית נוטלה.
• סוגרים כל עוגיה עם מעט בצק שמשטחים בין כפות הידיים ושמים מעל הנוטלה. מהדקים מעט.
• אופים בחום של 180 מעלות למשך 8 דקות ומצננים לפחות רבע שעה לפני שזוללים.
הערות וטיפים:
• חשוב להכין את העוגיות כשהבצק קר, אם אתם מכינים אותן בקיץ או שהבצק התחמם אחרי שהוצאתם מהמקרר, הכניסו אותו לעוד 5 דקות למקרר ותמשיכו.
• את כל השלבים טורפים עם מטרפה ידנית וכמה שתרצו, אבל מרגע הוספת הסודה לשתייה והקמח עוברים ללקקן ומערבבים כמה שפחות. רק עד שהתערובת אחידה.
• שוקולד צ’יפס – איזה שתרצו. לבן, מריר, חלב, משולב.
• אופים בדיוק 8-9 דקות. לא דקה אחת יותר. העוגיות יוצאות מהתנור רכות וככה זה צריך להיות. תנו להן להתקרר על המגש מחוץ לתנור ולהתמצק ורק אז תחסלו. הסבלנות תשתלם.
• אם אין לכם נוטלה או שאתם לא אוהבים אפשר כמובן גם שוקולד השחר, ממרח חלבה או לוטוס.
עוד במשהו טעים:
פנקייקים עם קצפת ותותים
עוגת תפוזים וריקוטה
פתיתים עם סלק
עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד ותותים
נתחי עוף בדבש
עוגיות גבינה מלוחות
פלאפל אפוי
עוגות נוטלה מ-3 מצרכים
צילומים: רחלי קרוט
הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של העוגיות שהכנתם בקבוצת הפייסבוק
הכנתי עם חמאת בוטנים ויצא להיט, תודה :)
איזה יופי! תודה שחזרת לשתף.
ראיתי בפייסבוק וזה באמת נראה מצוין ♥
יששש :)