רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בשר - נתחי עוף בדבש או: המנה שאתם חייבים להכין בבית

נתחי עוף בדבש או: המנה שאתם חייבים להכין בבית

המנה שאתם חייבים להכין – רצועות חזה עוף בדבש וצ'ילי שמגישים עם שומשום ובצל ירוק. לא תאמינו כמה העוף נשאר עסיסי

סטריפ משהו טעים
אם יש משהו שאני ממש אוהבת, זה אוכל מתוק. וחריף. אבל גם עדין בטעמים. זה נשמע אולי כמו איחוד בלתי אפשרי, אבל מסתבר שלעיתים הוא מצליח, וכשזה קורה, כמו במקרה של העוף שלפניכם, זה הכי טעים שיש.

כבר שנים שאחת השריטות שלי היא להזמין נתחי עוף בדבש בדוכני ג'אנק של אוכל אסייתי. בדקה הראשונה הם מעולים – מתוקים, שמנמנים וקצת דביקים בזכות הציפוי. אבל אחרי כמה דקות, אני לא מבינה למה הזמנתי אותם. הטעם דומיננטי מדי, המתיקות עזה והדביקות שקודם נזקפה לזכותם, הופכת אחרי 3 ביסים למעיקה.

יצא לי לא פעם לנסות להכין מנה דומה בבית, זה אמנם יצא טעים, ואיכשהו תמיד התחסל, אבל זה אף פעם לא התקרב למושלם. שלשום זה פתאום קרה, הדבש נגמר לי באמצע ההכנה אז השמשתי בכמות שנותרה, במקום לצפות בקמח הוספתי קורנפלור שמסמיך וגורם לרוטב לעטוף את העוף ולא להפרד ממנו, ורגע לפני ההגשה, בעיקר בגלל הצילום, הוספתי גם שומשום ובצל ירוק שהתגלו כתוספת שהיא לגמרי בגדר חובה. השומשום לא רק מוסיף פריכות עדינה, אלא גם טעם אגוזי. והבצל? הוא שם כדי לאזן מעט את המתיקות ולהוסיף לכל העסק הזה משהו מרענן.

בקיצור, נראה לי שהבנתם. אתם באמת חייבים להכין את המנה הזאת בבית.

שיהיה סוף שבוע חמים, סעו בזהירות ואל תשכחו לספר לי איך יצא העוף. 

הערות, הארות ושאר חיות בית:
• כמות הצ'ילי כאן קטנה והיא באמת לא מאוד מורגשת, אלא בעיקר מאזנת. זה כמובן מאוד תלוי בצ'ילי שלכם, אבל בעיני גם אם מוסיפים, לא תהיה לילדים בעיה לאכול את העוף. אם בכל זאת אתם רוצים להשמיט כל טיפה של פיקנטיות, תשתמשו ברוטב צ'ילי מתוק ותורידו קצת מהדבש.
• אני השתמשתי בעגבניות מרוסקות (לא אלה עם החתיכות, הסוג החלק יותר) כי הן חמצמצות ומרעננות. אם אין לכם, אפשר להשתמש גם בקטשופ (רק לא ברסק עגבניות – הוא סמיך מדי) אבל אז הייתי מוסיפה עוד מעט צ'ילי כי הקטשופ מתקתק.
• רוצים את העוף אפילו יותר עסיסי? תשתמשו בפרגיות. אבל באמת שגם חזה עוף עושה כאן עבודה מדהימה.
• אם אתם שייכים לאוהבי החריף – ניתן להוסיף 1/2 כפית צ'ילי גרוס.
• עוד אופציה לשדרוג היא להוסיף 1/2 כפית אבקת שום. זה לא ישתלט לכם על הטעם אבל יוסיף עקיצה ומעט חריפות.

צילום: רחלי קרוט

מצרכים:
3 כפיות דבש
2 כפיות גדושות עגבניות מרוסקות (מהסוג החלק ולא עם החתיכות – ראו הערות למעלה)
כפית רוטב צ'ילי חריף
2 כפות שמן זית
כף קורנפלור
6-7 חזה עוף
מלח
בנוסף: 2 כפות שמן לטיגון

להגשה:
2 ענפי בצל ירוק
כף שומשום

אופן הכנה:
• מניחים את חזות העוף על קרש חיתוך וחותכים לרצועות די דקות. בסביבות ס"מ.
• בקערה או בקופסת פלסטיק (כמו אלה של חצי חינם – האדומות) שמים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב חלק. בהתחלה זה נראה כאילו הקורנפלור לא יתאחד וישארו גושים, אבל אחרי דקה של ערבוב הכל מסתדר.
• מוסיפים לקערה את העוף ומערבבים היטב עד שכל העוף מצופה ברוטב. אם השתמשתם ב-6 פרוסות של חזה עוף, אמור להיות לכם קצת יותר רוטב ממה שנדמה לכם שצריך. זה בסדר, הוא מצטמצם בטיגון.
• מעבירים למקרר לחצי שעה (אפשר גם פחות או אפילו לכמה שעות). זה הזמן שלכם להכין את האורז.
• עכשיו מגיע החלק הטריקי והחשוב – מחממים 2 כפות שמן במחבת, על אש גבוהה, חשוב שהמחבת תהיה ממש חמה כדי שהעוף לא יתבשל אלא יצרב והרוטב יעטוף אותו כמו שצריך ולא יהפוך למימי. כשהמחבת חמה, מעבירים את העוף (עם כל הרוטב שהצטבר לכם בקערה) ומטגנים תוך כדי ערבוב. נותנים לעוף כמה שניות להצרב ושוב מערבבים, עד שהעוף מקבל צבע ענברי והרוטב מצטמצם ונדבק לעוף.
• מניחים מעל אורז לבן ומפזרים שומשום ומעט בצל ירוק קצוץ לטבעות.

עוד במשהו טעים:
שבלולי שמרים ויוגורט במילוי שום ובזיליקום • לביבות זוקיני ונענע • סופגניות אשל מהירות • לביבות בטטה ותירס • עוגיות גבינה מלוחות • ממרח כוסברה וצ'ילי • פשטידת אטריות וגבינה • פלאפל אפוי • עוגת דבש, תפוחים ופקאנים עם פרחי תפוחים • קציצות דגים תאילנדיות • פרחי כרובית בלימון ושום • עוגות נוטלה מ-3 מצרכים • קיש ירקות ספירלה • נתחי עוף בתפוזים וצ'ילי • עוגיות מייפל עם פקאן • פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים • ריבועי לימון בקלי קלות • בורקס במילוי גבינות (חסכוני בקלוריות) • קרמוגית של קרין גורן • עוגת דבש מושלמת • כרובית בציפוי חרדל, צ'ילי וסילאן • מרק ירקות עם כופתאות סולת

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של העוף שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

4 תגובות

  1. הי רחלי,
    האם זה חזה עוף שלם? שניצלים? (כמה גרם זה בערך יוצא?)
    אשמח להבהרה :)

    • רחלי קרוט

      היי יעל,
      מדובר בחזה עוף שכבר נחתך לפרוסות (מה שקונים בד"כ עבור שניצלים).
      אפשר כמובן להכין את זה גם מחזה עולם שלם ואז מספיק 2 חזות עוף.

      בתיאבון

  2. רחלי חמודה, יצא ממש ממש טעים. הכנתי לבעלי שאוהב אוכל קצת מתוק וקצת פיקנטי, אבל כולנו הצטרפנו אליו בשמחה והכול חוסל!

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: