רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - עוגיות גבינה מלוחות עם פקאנים וצ'ילי

עוגיות גבינה מלוחות עם פקאנים וצ'ילי

הן ממכרות (אבל ממש), פשוטות להכנה ומשלבות צ'ילי פיקנטי עם פקאנים קראנצ'ים – מתכון לעוגיות גבינה שאי אפשר להפסיק לנשנש

סטריפ משהו טעים

אם תפתחו את המקפיא שלי, קרוב לודאי שתמצאו בו – לצד בצק פילו וגלושקה שסבתא הכינה לי לא מזמן – גלילים גלילים של עוגיות.

קלישאת ה"מתכון ב-5 דקות שאפשר להכין רגע לפני שהאורחים מגיעים" מתרחשת אצלי כמעט כל שבוע. ככה זה כשאת מעלה תמונות מפתות של אוכל לפייסבוק, כל אורח, בין אם מדובר בשכן שרק קפץ לקחת תשלום לועד בית או חברה שבדיוק הייתה בסביבה, מצפה לראות על השיש קופסת וינטאג' בצבע בז' עם עוגיות שוקולד צ'יפס כשלצידה צנצנת שקופה עם עוגיות מלוחות.

רמת הציפיות כבר מזמן לא מטרידה את מנוחתי (בשביל מה יש במבה בארון) אבל לפעמים בכל זאת, כמי שמאמינה שאפשר להכין הכל בבית – ובקלות, אני מוצאת את עצמי אופה עוגיות רגע לפני שהאורחים קופצים לבקר. כן, אני יודעת, אני קלישאה מהלכת, כזו אני.

אז איך בכל זאת מצליחים להוציא מהתנור מגשים שמדיפים ריח ממכר בהתרעה כל כך קצרה? הו. שאלה טובה.

פעם בשבוע, בדרך כלל אחרי הביקור הקבוע בחנות התבלינים, אני מפנה לעצמי שעה ומכינה גלילים ארוכים של עוגיות. עם שוקולד צ'יפס, אגוזי לוז, פקאנים או גבינה חריפה. תלוי במצרכים שיש בבית. את הגלילים האלה אני מקפיאה (הם נשמרים המון זמן במקפיא) וברגע שמישהו מודיע בספונטניות שהוא בדרך, אני מוציאה אותם מהמקפיא, חותכת כמה פרוסות וקדימה לתנור. 13 דקות וזה מוכן. הכי ספונטני.

את עוגיות הגבינה שלפניכם הכנתי השבוע לפגישה. באופן לא מפתיע, כל יושבי השולחן (פרט אלי כמובן) שומרים בצורה כזו או אחרת על גזרתם החיננית. אוכלים סלט לצהריים, מנשנשים גזר בבוקר ומעדיפים ללכת ברגל במקום להניע את האוטו.

למרות זאת, כשהנחתי את הקופסה עם העוגיות האלה על השולחן, ידעתי דבר אחד – זה רק עניין של זמן. אם לקצר, בכל זאת המתכון כאן למטה ואתם חייבים לרוץ להכין, אחרי חצי שעה של דיבורים על עניינים שברומו של עולם, העוגיות התחסלו. חמאה, פרזמן, פקאנים? כל אלה נשכחו אחרי הביס הראשון. או אם לצטט את השאלה של אחד החברים בשולחן "יש בעוגיות אויר? הן נעלמות לי בפה בצ'יק".

הערות, הארות ושאר חיות בית:
• ניתן להחליף את הפקאנים באגוזי מלך או כל אגוז אחר שאתם אוהבים.
• שימו לב להשתמש בפרג לא טחון, הוא מוסיף המון מרקם קראנצ'י וכמובן נקודות קטנות ומקסימות.
• העוגיות האלה סופר ורסטיליות -לא אוהבים צ'ילי? פשוט תשמיטו אותו מהמתכון, יש לכם גבינה קשה אחרת כמו גרויר למשל, זה יעבוד מצוין גם עם זה. כיד הדמיון הטובה עליכם.
• את גלילי העוגיות, לפני הציפוי, ניתן לשמור במקפיא (עטופים היטב) במשך כמה חודשים. אבל בנינו, אין סיכוי שזה יקרה, כמה שעות וזה מתחסל.


מצרכים (בין 60-80 עוגיות, תלוי בגודל שלהן):

190 גרם גבינת פרמזן, תום או גרויר (מגורדת)
5 כפות שמנת מתוקה (או חלב)
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
100 גרם קמח מלא (כוסמין, רגיל או שיפון)
150 גרם קמח לבן
כף גדושה פרג (לא טחון)
כפית צ'ילי גרוס
100 גרם פקאנים, קצוצים גס
3 כפות שומשום

לציפוי:
ביצה
שומשום
שומשום שחור
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
• בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, השמנת והגבינה המגורדת עד שנוצרת תערובת כמעט אחידה. בערך 2-3 דקות.
• מוסיפים את הקמח ואת שאר המצרכים ומערבלים ממש מעט, רק עד שהקמח נבלע היטב בבצק.
• פורסים ניילון נצמד על שולחן העבודה ומניחים חצי מהבצק על הניילון (או שליש, תלוי ברוחב הניילון). יוצרים עם הידיים מעין גליל ועוטפים היטב עם הניילון הנצמד (ראו תמונה).
• מגלגלים לגליל הדוק עם מעטפת חלקה מבחוץ. חוזרים על הפעולה גם עם הבצק השני.
• מניחים את הגלילים במקפיא לשעה וחצי או עד שרוצים להשתמש. הבצק יכול לשכב במקפיא גם חודשיים ויותר.
• כשרוצים להכין: מחממים תנור ל-190 מעלות.
• מניחים נייר אפייה על שולחן העבודה, מפזרים שומשום וקצח לאורך הנייר (או שומשום שחור) וחצי כפית מלח (שימו לב לשים את המלח באופן שווה לאורך כל רצועת השומשום שהנחתם (ראו תמונה).
• בקערה קטנה טורפים מעט את הביצה ומברישים איתה את גליל הבצק מכל הכיוונים. שימו לב שצריך להקפיד על הברשה אחידה אחרת השומשום לא ידבק.
• מגלגלים את הבצק המוברש בשומשום שעל נייר האפייה וחותכים לעוגיות בעובי קצת פחות מס"מ.
• מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים ב-190 מעלות במשך 12-13 דקות. העוגיות תראנה רכות וזה בסדר. אחרי הקירור העוגיות נעשות פריכות מבחוץ ומעט רכות יותר בפנים.

עוגיות-גבינה-מלוחות

עוד במשהו טעים:
ממרח כוסברה וצ'ילי • פשטידת אטריות וגבינה • פלאפל אפוי • עוגת דבש, תפוחים ופקאנים עם פרחי תפוחים • קציצות דגים תאילנדיות • פרחי כרובית בלימון ושום • עוגות נוטלה מ-3 מצרכים • קיש ירקות ספירלה • נתחי עוף בתפוזים וצ'ילי • עוגיות מייפל עם פקאן • פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים • ריבועי לימון בקלי קלות • בורקס במילוי גבינות (חסכוני בקלוריות) • קרמוגית של קרין גורן • עוגת דבש מושלמת • כרובית בציפוי חרדל, צ'ילי וסילאן • מרק ירקות עם כופתאות סולת

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של העוגיות שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

תגובה אחת

  1. היי רחלי, זה נראה מעולה! אני מתכננת תפריט למסיבת רווקות וחשבתי להכין את העוגיות האלה כמצע לסלט חצילים עם גבינת פטה. זה נראה לך מתאם או שהסלט ירטיב את העוגייה וזה ייהרס..? אשמח להמלצות. תודה רבה, שני:)

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: