­
�� עוגת שיש לוטוס וקוקוס | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - משהו טעים - רחלי קרוט - עוגת שיש לוטוס וקוקוס

עוגת שיש לוטוס וקוקוס

ערבוב קצר בקערה, מצרכים שיש לכל אחד בבית ויש לכם עוגת שיש רכה ומנחמת עם ממרח לוטוס וקוקוס

סטריפ משהו טעים
בשנים האחרונות, מצאתי את עצמי אופה יותר ויותר עוגות בחושות, כאלה שמצריכות בדיוק 5 דקות של ערבוב. העוגות האלה, שפעם נתפסו אצלי כקינוח משעמם וארכאי, הפכו לדיירות קבע במטבח.

אם משאירים רגע בצד את קלות ההכנה, המצרכים הזמינים והעובדה שלא צריך ללכלך עבורן המון כלים, מדובר בעוגות רכות ועדינות, שמפיצות ריח של בית וטעם של נחמה.

את העוגה שלפניכם אני מכינה כבר כמה שנים, בכל פעם בגרסה אחרת אבל עם בסיס זהה. פעם אני מוסיפה לה שוקולד צ’יפס ופעם טחינה גולמית, פעם היא מתקשטת באגוזי לוז ובפעם אחרת בפירות יער. כל מה שצריך זה קצת דמיון, חשק תמידי למתוק ומזווה עמוס בדברים מתוקים.

הפעם, בחרתי להוסיף לעוגה ממרח לוטוס, שהטעמים הקרמליים שלו משתדכים מעולה עם קוקוס. וכדי להעצים אפילו יותר את טעם הקרמל החמאתי, צירפתי לעוגה ציפוי מושחת של קרם לוטוס ושמנת מתוקה עם עיטור עדין של קוקוס שגם שובר את המתיקות וגם מוסיף צבע.

צילום: רחלי קרוט

מצרכים:
1 מיכל שמנת חמוצה
3 ביצים
1/2 כוס שמן
כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס סוכר
1 ו-1/2 כוסות קמח
2 כפות קוקוס טחון
שקית אבקת אפייה
2 כפות גדושות ממרח לוטוס

לציפוי:
2 כפות גדושות ממרח לוטוס
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה 38% או קרם קוקוס
מעט קוקוס טחון

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-170 מעלות.
• טורפים בקערה שמנת, ביצים, שמן ווניל. מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב.
• מנפים לתוך הקערה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים כמה שפחות, רק עד שהתערובת אחידה.
• מעבירים לתבנית 2/3 מהתערובת. את ה-1/3 שנותר מערבבים עם ממרח הלוטוס והקוקוס.
• מעבירים את הבלילה עם הלוטוס לתבנית (מעל הבלילה שהכנתם קודם) ויוצרים מעין מערבולות עם מקל של כף מעץ או עם סכין (בדיוק כמו שמשישים עוגה שיש).
• אופים בחום של 170 מעלות כ-40 דקות או עד שקיסם שמוחדר לתוך העוגה יוצא כמעט יבש עם פירורים לחים.
• בינתיים, מכינים את הציפוי: מעבירים את השמנת לסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. שופכים את השמנת על ממרח הלוטוס ומערבבים היטב עד שנוצר קרם חלק.
• כשהעוגה עדיין חמה (מיד כשהיא יוצאת מהתנור) מורחים עליה קרם ומפזרים מעל קוקוס.

צילום: רחלי קרוט

עוד במשהו טעים:
צ’יפס בטטה אפוי
עוגיות שוקולד צ’יפס במילוי נוטלה

פנקייקים עם קצפת ותותים

עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד  ותותים
נתחי עוף בדבש

עוגיות גבינה מלוחות
פלאפל אפוי
עוגות נוטלה מ-3 מצרכים

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הצ’יפס שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

6 תגובות

  1. לכמה תבניות אינגליש קייק המצרכים?
    האם אפשר להמיר את הרכיבים החלביים ואם כן במה?

    • היי ליאורה,

      המתכון מספיק לתבנית אינגליש קייק אחת (העוגה יוצאת גבוהה יחסית).
      את השמנת אפשר להמיר בקרם קוקוס או מיץ תפוזים. לגבי השמנת המתוקה, אפשר שמנת צמחית (בעיני פחות מוצלח) או קרם קוקוס שגם יתאים כאן מעולה עם הטעם הקוקוסי העדין, רק שימי לב לקנות קרם קוקוס ולא מי קוקוס.

      בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא :)

      • הכנתי והיה מעולה!! רק הכמויות שרשמת הספיקו לגמרי לשתי תבניות… אם הייתי מכינה בתבנית זה היה גולש לדעתי, או פשוט זו הייתה עוגה גבוהה מדי

  2. היי רחלי,
    אני כבר משתוקקת להכין את העוגה!
    במידה והעוגה לא נאכלת מיד, אפשרי להכניס למקרר ברגע והממרח יצטנן, או שאפשרי להשאיר בחוץ?

    • היי, בוקר טוב

      אין בעיה להשאיר אותה בחוץ יום-יומיים. אם את רוצה לשמור אותה לזמן ארוך יותר עדיף אחר כך להעביר למקרר. בכל מקרה לא יותר משבוע (היא גם ככה תתחסל קודם:).

      סופ”ש מקסים!

  3. הי..אם אני רוצה להכין בתבנית קפיצית…אפשר בקוטר 24?

Leave a Reply to Ester Cancel reply

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top