כרובית בציפוי חרדל, צ’ילי וסילאן - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - טבעוני - כרובית בציפוי חרדל, צ’ילי וסילאן

כרובית בציפוי חרדל, צ’ילי וסילאן

פריכה מבחוץ, רכה מבפנים ועטופה בטעמים פיקנטיים מתקתקים – מתכון לכרובית בציפוי חרדל, צ’ילי וסילאן עם פירורי לחם זהובים

סטריפ משהו טעים
את הרוטב שמצפה את הכרובית הזאת אני מכינה כבר שנים בבית כשאני חותכת סלט ומתחשק לי להוסיף לו רוטב עשיר. כזה שיהיה גם מתקתק אבל גם פיקנטי ובועט. טעמו המיוחד מהווה שדרוג נהדר לכל סלט, בעיקר כזה עם חסה או מלפפונים שניחנים בטעם עדין.

במקרה הזה, החלטתי לקחת את הרוטב הקבוע ו”להקצין” אותו יותר. יותר מתוק, יותר חריף, הרבה יותר דומיננטי. בגלל העובדה שהמרכיבים נכנסים לתנור ומאבדים מעט מחוזקם, היה לי חשוב לתת להם פוש עוד לפני.

הערות וטיפים:
• חייבים להשתמש כאן בצ’ילי חריף (ולא המתוק) אחרת הרוטב יצא מתוק מאוד בגלל השילוב עם הסילאן. אם אין לכם צ’ילי חריף השתמשו בצ’ילי מתוק שעורבב עם 1/2 פלפל צ’ילי חריף קצוץ דק.
• אני שכחתי אבל אתם מוזמנים – אחרי פיזור פירורי הלחם ניתן להניח על הכרובית 2-3 ענפי טימין. זה מוסיף טעם נהדר וניחוח משגע. אם אתם לא אוהבים את הטעם של הטימין (אפשר גם רוזמרין), ניתן להוסיף את העלים בלבד לרוטב עצמו שמכסה את הכרובית.
• עדיף לבחור כרוביות קטנות שנאפות יחסית מהר ולא גורמות לציפוי להשרף עד שתוך הירק מוכן.
• כנ”ל לגבי השומשום – ניתן להוסיף מעט ממנו ביחד עם פירורי הלחם כדי להוסיף עוד מרקם וטעם.
• אם לא רוצים להשתמש בפירורי לחם, ניתן לוותר עליהם, רק קחו בחשבון שהמעטה החיצוני יצא פחות פריך (אבל עדיין מאוד טעים).
• אם אתם מקפידים מאוד על שטיפה וניקוי יסודי של הכרובית (אני קצת פחות), אפשר לבשל אותה כמה דקות במים רותחים, לקרר וליבש היטב לפני שעוטפים אותה ברוטב, אחרת במגע עם מים הוא לא יצמד לכרובית.

צילום: רחלי קרוט

מצרכים:
כפית חרדל
כפית רוטב צ’ילי חריף (הנה מתכון מעולה)
2 כפיות סילאן (או דבש)
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
3-4 כפות פירורי לחם
כרובית שטופה

אופציונלי:
ענפי טימין
שומשום

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה קטנה מערבבים את כל החומרים פרט לשמן ופירורי הלחם.
• כשהתערובת אחידה מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שנוצר מעין רוטב סמיך.
• מצפים את הכרובית ברוטב, אפשר בתוך הקערה או מעליה עם הידיים (אם הכרובית קטנה אפשר גם בלי לבשל אותה קודם במים, אם היא גדולה, עדיף להניח אותה בתוך קערה גדולה עם מים רותחים ל-10 דקות ואז לייבש היטב לפני שמצפים ברוטב. וכמובן שאפשר גם לבשל אותה בסיר עם מים רותחים).
• מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומפזרים מעל את פירורי הלחם. אם רוצים להוסיף שומשום, זה הזמן. שימו לב שהפירורים מעט נופלים בצדדים וזה בסדר, קצת סבלנות והדבקה חוזרת של פירורי הלחם וזה יסתדר.
• אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-45 דקות, תלוי בגודל הכרובית שלכם, עד שהציפוי זהוב.

צילום: רחלי קרוט

עוד במשהו טעים:
פשטידת אטריות וגבינה • פלאפל אפוי • עוגת דבש, תפוחים ופקאנים עם פרחי תפוחים • קציצות דגים תאילנדיות • פרחי כרובית בלימון ושום • עוגות נוטלה מ-3 מצרכים • קיש ירקות ספירלה • נתחי עוף בתפוזים וצ’ילי • עוגיות מייפל עם פקאן • פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים • ריבועי לימון בקלי קלות • בורקס במילוי גבינות (חסכוני בקלוריות) • קרמוגית של קרין גורן • עוגת דבש מושלמת

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הכרובית שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

5 תגובות

  1. תחליף לחרדל…?
    נראה מהמם!

  2. יצא מעולה. תודה רבה

  3. אחד המתכונים החביבים על בן זוגי. קצת שניתי….אני משרה את הכרובית במים חמים כעשר דקות ואז מייבשת ומצפה. את התערובת אני שמה גם בתוך הכרובית. יוצא מעולה כל פעם. תודה

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top