רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - ממרח כוסברה וצ'ילי או: ניחוחות של שוק

ממרח כוסברה וצ'ילי או: ניחוחות של שוק

בין פסטו לסחוג – מתכון מהיר לממרח כוסברה חריף עם צ'ילי, שום ולימון. נהדר בתוך תבשילים, עם לחם טרי או כתיבול לעוף בתנור

סטריפ משהו טעים
כמעט תמיד, שנייה אחרי שאני חוזרת הביתה מביקור בשוק, מתגלות בפני שקיות עמוסות בכמות עצומה של ירקות שבכלל לא ידעתי שאני צריכה.

לפני כמה שבועות, בספונטניות, הגעתי לשוק רמלה. למרות שהעיר עברה לא מעט שיפוצים לאחרונה, נדמה שמשהו במרקם האוכלוסיה ובנוף העירוני לא השתנה מאז קום המדינה. לו רק הייתה לי מצלמה.

כור ההיתוך המופלא שברחובות מתקיים כמובן גם בשוק. לצד כמויות אדירות של פלפלים חריפים (הירק הפופולרי ביותר בדוכנים) והמון עשבי תיבול נמצאת חנות תבלינים הודית, דגים מעושנים וכמובן פינות קטנות שמדיפות ריח של פלאפל.

אז למה אני מספרת לכם את כל זה? כי ביום שאחרי הביקור, גיליתי על השיש שקית עם כמות מטורפת של צ'ילי (2 שקלים!) ועוד אחת מלאה בכוסברה. לא באמת חשבתי מה לעשות איתם כשביקשתי מהמוכר קצת פלפלים חריפים. אתם יודעים, בכל זאת אמרתי "קצת". אבל רגע אחרי שהשקית הייתה מלאה עד אפס מקום הבנתי שקצת היא מילה יחסית.

אז ברוח השוק הססגוני של רמלה ובהשראת הניחוחות החריפים והארומטיים של הדוכנים, החלטתי להכין ממרח כוסברה וצ'ילי עם שום ולימון. משהו שנע בין פסטו, אריסה וסחוג.

אה וכן, גם הצלחת הססגונית משם.

צילום: רחלי קרוט

מצרכים:
1/4 לימון (ללא הקליפה)
4 שיני שום
1/2 פלפל אדום (ללא גרעינים)
8-10 צ'ילי (או יותר למי שאוהב ממש חריף)
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור
1/3 כוס שמן זית
צרור גדול של כוסברה (בלי החלק התחתון)

אופן הכנה:
• מניחים את כל המצרכים בקערה וטוחנים עם בלנדר סטיק עד שנוצר ממרח. בסביבות 2-3 דקות.
• טועמים ומתקנים תיבול.
• מגישים עם לחם, בתוך תבשיל או מתבלים איתו עוף בתנור.

עוד במשהו טעים:
פשטידת אטריות וגבינה • פלאפל אפוי • עוגת דבש, תפוחים ופקאנים עם פרחי תפוחים • קציצות דגים תאילנדיות • פרחי כרובית בלימון ושום • עוגות נוטלה מ-3 מצרכים • קיש ירקות ספירלה • נתחי עוף בתפוזים וצ'ילי • עוגיות מייפל עם פקאן • פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים • ריבועי לימון בקלי קלות • בורקס במילוי גבינות (חסכוני בקלוריות) • קרמוגית של קרין גורן • עוגת דבש מושלמת • כרובית בציפוי חרדל, צ'ילי וסילאן • מרק ירקות עם כופתאות סולת

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הממרח שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: