×¢×•× ×’ צרוף ×‘×§×™× ×•×— ×חד – כדורי שוקולד × ×•×˜×œ×” ×©×ž×¢×¦×‘×™× ×‘×¦×•×¨×ª כיפה ×•×ž×¦×¤×™× ×‘×©×•×§×•×œ×“ מומס וקוקוס. כמה פשוט ×›×›×” מרשי×
×©× ×™× ×©×× ×™ תוהה בשביל מה המצי×ו ×ת ×•×œ× ×˜×™×™×Ÿ דיי. ×”×•× ×§×™×˜×©×™ להחריד, ×’×•×¨× ×œ×”×ž×•×Ÿ בחורות להתמרמר “×יך ×–×” ×©×“×•×•×§× ×”×›×•× ×¤×” בעבודה קיבלה פרחיה וב×ופן כללי מדובר ×‘×™×•× ×§×¦×ª, ×× ×œ×”×™×•×ª ×¢×“×™× ×™×, מ×ולץ.
×× ×™ ב×מת חושבת שצריך להפגין ×הבה ×•×œ×¤× ×§ ×ת מי ש××•×”×‘×™× ×’× ×‘×œ×™ שיזכירו ×œ× ×• ×ת ×–×” ×‘×—× ×•×™×•×ª, ברחוב ובכל מדיה ×פשרית.
זהו. ×חרי ששיחררתי קיטור, ו×חרי ×©×¡×™× × ×ª× “× ×•, עוד רווקה ממורמרת”, תרשו לי להצטרף לתירוץ ×”×©× ×ª×™ ולקיטש הל×ומי ×•×œ×¤× ×§ ××ª×›× ×‘×§×™× ×•×— ×©×”×•× ×ª×ž×¦×™×ª ×”×ושר. ×©×™× ×”×הבה. פסגת המתיקות.
×”×מת, בכלל שכחתי ×©×•×œ× ×˜×™×™×Ÿ דיי מתקרב, ×בל ×œ×¤× ×™ שבועיי×, × ×¤×’×©×ª×™ ×¢× ×“×¤× ×™, ×¨×•×‘×›× ×•×•×“××™ ×ž×›×™×¨×™× ×ותה ×›’×“×¤× ×™ ×ž×˜×‘×—×•× ×˜‘ ×•×”×™× ×›×ž×•×‘×Ÿ הזכירה לי ×ת הת×ריך הפופולרי. ×“×¤× ×™ ו×× ×™ מכירות כבר כמה ×©× ×™×, בעיקר מהפייסבוק, ולמרות ×©×™×¦× ×œ× ×• ×’× ×œ×©×•×—×— בעבר במצי×ות (הידד, ×—×™×™× ×מיתיי×) עדיין ×œ× ×™×¦× ×œ× ×• להפגש ול×פות.
הסיבה ×”×מיתית למפגש הייתה הסבר על ×¦×™×œ×•× ×וכל, על ×¦×ž×¦×ž×™× ×•×¢×“×©×•×ª, ×בל בסוף ×™×¦× ×©×‘×¢×™×§×¨ × ×”× × ×• מבוקר של ×פייה משותפת. בזמן ×©×”×™× ×¨×§×—×” ×ª×‘×©×™×œ×™× ×‘×ž×˜×‘×— (××ª× ×—×™×™×‘×™× ×œ×”×›×™×Ÿ ×ת ×”×¤×œ×¤×œ×™× ×”×ž×ž×•×œ××™× ×©×œ×”), ×× ×™ ×”×›× ×ª×™ עוגיות שוקולד ×•× ×מתי קצת על זויות ועומק שדה. ×œ× ×©×× ×™ ×ž×‘×™× ×” גדולה כל כך, ×בל ×ª× ×• לי לפטפט ו×× ×™ ש×.
והייתה ×’× ×”×¤×ª×¢×” – בשבוע ×©×œ×¤× ×™ המפגש ×©×œ× ×•, סיפרתי ×œ×“×¤× ×™ על עוגה שמצ×תי בבלוג ×מריק××™ ו×× ×™ ממש ממש רוצה להכין. ×“×¤× ×™ כמובן ×œ× ×—×©×‘×” ×¤×¢×ž×™×™× ×•×”×›×™× ×” לי ×ותה למפגש ×©×œ× ×• (תודה מקסימה!). מדובר בעוגה שמשלבת תחתית × ×•×˜×œ×” שמתפצפצת בפה, ×ª×•×ª×™× ×©×ž×ª×—×‘××™× ×‘×מצע, מוס × ×•×˜×œ×” עשיר ×•×’× ×ש שוקולד מעל. כן, מה ששמעת×. כלללל ×–×”, בעוגה ×חת מושחתת במיוחד
>> עוגת מוס × ×•×˜×œ×” ×•×ª×•×ª×™× ×‘×‘×œ×•×’ של ×“×¤× ×™ ×ž×˜×‘×—×•× ×˜
×× ×œ×—×–×•×¨ רגע ×œ×§×™×˜×•×¨×™× ×•×œ×™×•× ×”×הבה, ×ת העוגיות ×©×”×›× ×ª×™ ×צלה בבית ×”×ª×›×•×•× ×ª×™ ×œ×¤×¨×¡× ×”×™×•×, במיוחד ×œ×•×œ× ×˜×™×™×Ÿ דיי. ×›×™ מה יותר משמח משוקולד ×¢× ×©×•×§×•×œ×“. ×בל בסוף, כמו בכל סיפור טוב, העוגיות יצ×ו על ×”×¤× ×™× ×•×× ×™ חזרתי הביתה ×¢× ×ž×©×™×ž×” – להכין ×§×™× ×•×— ×ולטימטיבי ×חר.
המתכון ×©×œ×¤× ×™×›× × ×•×œ×“ ב×מת מזוגיות ×ž× ×¦×—×ª. ×”×•× ×©×™×œ×•×‘ של הרעיון ×”×’××•× ×™ של חן שוקרון, שב×ופן כללי תמיד מהווה השר××”, ×œ×”×›× ×™×¡ תערובת של כדורי שוקולד לבומב (תר×ו ×›×ן) ובין מתכון של קרין גורן לכדורי שוקולד × ×•×˜×œ×” (×”× ×” ×›×ן). ×ת ×©× ×™ ×לה שידכתי לכדי ×¢×•× ×’ צרוף ×חד שמזכיר כדורי שוקולד במר××”, בקלות ×”×”×›× ×” ×•×‘×˜×¢× ×בל ×’×•× ×‘ ×ת ההצגה לפחות כמו עוגת שכבות ×¢× 10 קומות.
×”×›×™ ×הבה.
כדורי שוקולד × ×•×˜×œ×” בצורת ×ž×™× ×™ בומב ×ו: כיפת ברזל
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×›×“×•×¨ שוקולד:
חבילה פתי בר (שרוול), עדיף ×•× ×™×œ בשביל הצבע ×”×ž× ×•×’×“
250 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ מריר, קצוץ
1 מיכל (250 מ”ל) ×©×ž× ×ª מתוקה
3/4 כוס (240 גר×) × ×•×˜×œ×”
50 ×’×¨× ×—×ž××”, חתוכה לקוביות
לציפוי:
100 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ מריר
80 מ”ל ×©×ž× ×ª מתוקה
2 כפות קוקוס
×ופן ×”×›× ×”:
• ×ž× ×™×—×™× ×ת השוקולד בקערה ×•×ž×—×ž×ž×™× ×ת ×”×©×ž× ×ª לסף רתיחה. ×©×•×¤×›×™× ×ת ×”×©×ž× ×ª על השוקולד ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘ עד ×©× ×•×¦×¨ ×’× ×ש חלק. ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת החמ××” ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×¢×“ ×©×”×™× × ×ž×¡×” לגמרי. ×× ×”×—×ž××” ×œ× × ×ž×¡×”, ×ž×›× ×™×¡×™× ×ת ×”×’× ×ש למיקרו ל-20 ×©× ×™×•×ª ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×©×•×‘.
â€¢Â ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת ×”× ×•×˜×œ×” ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘.
â€¢Â ×˜×•×—× ×™× ×‘×ž×¢×‘×“ מזון (×ו ×©×•×‘×¨×™× ×‘×ª×•×š שקית) ×ת הפתי בר ×œ×¤×™×¨×•×¨×™× ×’×¡×™×. כמו ×©×ž×¨×¡×§×™× ×œ×›×“×•×¨×™ שוקולד.
â€¢Â ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת ×”×‘×™×¡×§×•×•×™×˜×™× ×œ×ª×¢×¨×•×‘×ª השוקולד ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×¢×“ שכל הפתי בר מצופה היטב.
â€¢Â ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת תערובת השוקולד ×•×”×‘×™×¡×§×•×•×™×˜×™× ×œ×©×§×¢×™× ×©×œ ×ž×™× ×™ בומב מסיליקון (× ×™×ª×Ÿ ×œ×§× ×•×ª ×ª×‘× ×™×ª סיליקון כזו בכל ×—× ×•×ª שמתמחה ב×פייה ובישול).
â€¢Â ×“×•×—×¡×™× ×”×™×˜×‘, ×ž×”×“×§×™× ×œ×ª×•×š ×”×©×§×¢×™× ×•×ž×™×™×©×¨×™× ×ת החלק העליון. ×¢×•×˜×¤×™× ×‘× ×™×™×œ×•×Ÿ × ×¦×ž×“ ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×ž×§×¨×¨ ללילה ×ו ×œ×ž×§×¤×™× ×œ×ž×©×š שעתיי×.
â€¢Â ×ž×›×™× ×™× ×ת הציפוי: ×ž× ×™×—×™× ×ת השוקולד בקערה, ×ž×—×ž×ž×™× ×©×ž× ×ª לסף רתיחה ×•×©×•×¤×›×™× ×¢×œ השוקולד. ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘ עד ×©× ×•×¦×¨ ×’× ×ש מבריק. ×ž×ž×ª×™× ×™× 5 דקות עד ×©×”×’× ×ש מעט מתקרר.
â€¢Â ×ž×—×œ×¦×™× ×ת כיפות השוקולד ×ž×”×ª×‘× ×™×ª, ×ž× ×™×—×™× ×ותן על רשת ×•×©×•×¤×›×™× ×ž×¢×œ×™×”×Ÿ ×ת השוקולד המומס. ×× ×”×©×•×§×•×œ×“ מתקשה ב×מצע הציפוי ×•×œ× ×›×œ הכיפה מצופה, ×–×” בסדר גמור. ×–×” ×’× ×—×œ×§ מהיופי.
â€¢Â ×ž×ž×ª×™× ×™× 5 דקות ×•×ž×¤×–×¨×™× ×ž×¢×œ קוקוס.
â€¢Â ×©×•×ž×¨×™× ×‘×ž×§×¨×¨, בקופסה סגורה, במשך 3-4 ×™×ž×™× ×ו ×‘×ž×§×¤×™× ×œ×ª×§×•×¤×” ×רוכה.
â€¢Â ×ž×’×™×©×™× ×§×¨ (מהמקרר).
 הערות וה×רות:
• × ×™×ª×Ÿ להכין ×ת ×”×›×“×•×¨×™× (×œ×œ× ×¦×™×¤×•×™) ולשמור ××•×ª× ×‘×ž×§×¨×¨ עד 3-4 ×™×ž×™× ×ו ×œ×”×§×¤×™× ×œ×–×ž×Ÿ ×רוך.
• ×¨×•×¦×™× ×œ×’×•×•×Ÿ? ×‘×ž×§×•× ×¤×ª×™ בר השתמשו ב×ור×ו, עוגיות לוטוס ×ו כל עוגיה פריכה ×חרת.
• בשביל להפוך ×ת הבומב ×”×–×” לפרווה, × ×™×ª×Ÿ להחליף ×ת ×”×©×ž× ×ª המתוקה ×‘×§×¨× ×§×•×§×•×¡.
• בדיוק כמו בכדורי שוקולד, ×’× ×›×ן ××ª× ×™×›×•×œ×™× ×œ×”×ž×™×¨ ×ת הקוקוס ב××’×•×–×™× ×§×¦×•×¦×™×, סוכריות ×¦×‘×¢×•× ×™×•×ª ×ו כל דבר ×חר ש××ª× ×והבי×.
• חשוב להשתמש ×‘×ª×‘× ×™×ª סילקון לחצ××™ ×”×›×“×•×¨×™× ×›×“×™ שיהיה קל ופשוט לחלץ ×ות×. ×ž×™× ×™ בומב כדורי שוקולד ×•× ×•×˜×œ×” ×¢× ×’× ×ש וקוקוס
• ××ª× ×™×›×•×œ×™× ×œ×”×›×™×Ÿ מהתערובת 8 ×‘×•×ž×‘×™× ×§×˜× ×™× ×ו 4 ×’×“×•×œ×™× ×™×•×ª×¨, תלוי בגודל ×”×ª×‘× ×™×ª שיש לכ×.
×‘×˜×•×¨×™× ×”×§×•×“×ž×™× ×©×œ מדור “משהו טעיה:
×ž×™× ×™ פרעצלס
עוגת שיש ×¢× ×ž×ž×¨×— לוטוס וקוקוס
צ’יפס בטטה ×פוי
עוגיות שוקולד צ’יפס במילוי × ×•×˜×œ×”
עוגת ×‘×™×¡×§×•×•×™×˜×™× ×¢× ×§×¨× ×©×•×§×•×œ×“  ותותי×
× ×ª×—×™ עוף בדבש
עוגיות ×’×‘×™× ×” מלוחות
עוגות × ×•×˜×œ×” מ-3 מצרכי×
צילומי×: רחלי קרוט
×”×›× ×ª×? יש ×œ×›× ×©×לות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות ×ו פרסמו ×ת ×”×ª×ž×•× ×•×ª של הבומב ×©×”×›× ×ª× בקבוצת הפייסבוק
×”×™×” ×–×” ×חד ×”×™×ž×™× ×”×›×™×™×¤×™× ×‘×™×•×ª×¨. תודה לך על ×”×ž×™×œ×™× ×”×—×ž×•×ª ועל ×™×•× ×§×¡×•× ×ž×œ× ×‘×× ×¨×’×™×•×ª טובות, ×˜×¢×ž×™× × ×¤×œ××™× ×•×œ×ž×™×“×”.
לגמרי ×™×•× ×©×œ ×× ×¨×’×™×•×ª טובות. תודה על ×ירוח ×˜×¢×™× ×‘×ž×™×•×—×“. צריך לעשות ×ת ×–×” שוב מתישהו :)
בהחלט!!!
× ×¨××” ×•× ×©×ž×¢ מ-×¢-ו-ל-×”!!
יעבוד טוב ×’× ×¢× ×ž×ž×¨×— השחר שיותר ××•×”×‘×™× ×צלי בבית?
×”×™×™ מ××™×”,
×§×•×“× ×›×œ תודה רבה!
בהחלט, יעבוד × ×”×“×¨ ×’× ×¢× ×©×•×§×•×œ×“ השחר.
תודה על התגובה. ועוד ש×לה :)
×× ×× ×™ רוצה חלק ×¢× ×¤×™×¨×•×¨×™ ביסקוויט וחלק בלי
×”×× ×פשר לחלק ×ת המסה ×œ×©× ×™×™× ×•×‘×—×œ×§ ×œ×©×™× ×•×‘×—×œ×§ ל×? ×ו ×ופציה ×©× ×™×” ×•×”×™× ×œ×¢×©×•×ª מסה חלקה לגמרי ו××– פשוט להטביע פירורי ביסקוויט (ו×ולי ×’× ×“×‘×¨×™× ×חרי×) בכל בומב ×‘× ×¤×¨×“?
מה דעתך?
×ין בעיה לחלק ×ת התערובת ל-2 ×•×œ×”×›× ×™×¡ רק ל×חת ×‘×™×¡×§×•×•×™×˜×™× (×פשר ×’× ×ור×ו ×ו לוטוס כמובן) ×× ×›×™ לטעמי ×–×” ×™×¦× ×¢×©×™×¨ וכבד מדי. במקרה ×”×–×” ×גב, הייתי דו×גת ×œ×”×§×¤×™× ×ת ×”×›×“×•×¨×™× ×›×™ כדי ×©×”×§×¨× ×™×ª×™×™×¦×‘ כמו שצריך.
×”×ופציה ×”×©× ×™×™×” דומה מ×וד למה ×©× ×¢×©×” ×›×ן, רק בצורה ×חרת. ו×ין כמובן בעיה לעשות ×ת ×–×”, פשוט ×ž×›× ×™×¡×™× ×ת ×§×¨× ×”×©×•×§×•×œ×“ לבומב ×•×ž×›× ×™×¡×™× ×œ×ª×•×›×• כל עוגיה ש××•×”×‘×™× ×ו ×פילו שברי וופל (פייטה פיוטין).
×œ× ×œ×’×ž×¨×™ ×”×‘× ×ª×™. מקפי××™× ×‘×›×œ מקרה ל×? ו×× ×¨×•×¦×™× ×©×™×™×¦× ×¤×—×•×ª כבד ××– ×פשר ×œ×©×™× ×¤×—×•×ª בכמות הביסקוויטי×.
לגבי ×ופציה ב – מה ×–×” פייטה פיוטין?
והמסה עצמה יוצ×ת × ×•×–×œ×™×ª ×ו סמיכה?
כבר מחכה להכין..
×פשר להעביר ללילה למקרר ×ו לכמה שעות למקפי×. תלוי כמה ×ת ממהרת.
×“×•×•×§× ×”×‘×™×¡×§×•×•×™×˜×™× ×”×•×¤×›×™× ×ת ×–×” ליותר קליל, ×”×›×•×•× ×” ×©×œ× ×™×”×™×” כבד בטע×.
פייטה פיוטין ×–×” מעין שברי וופל פריכי×, ×פשר ×œ×§× ×•×ª ×ת ×–×” ×‘×—× ×•×™×•×ª ×פייה כמו לגעת ב×וכל, 4CHEF וכדומה.
ההמסה של השוקולד ×•×”×©×ž× ×ª יוצ×ת כמו רוטב טיפה יותר סמיך.
×”×›× ×ª×™ ×•×™×¦× ×ž×“×”×™×!
תודה לך על העזרה ועוד ש×לה ×חת, ×פשר להפחית בכמות הממרח, × ×’×™×“ לחצי כוס? ×›×™ ×פילו בשביל חולת שוקולד ×›×ž×•× ×™ ×–×” ×”×™×” המון ומתוק מידי.
חוץ מזה ממש מעולה!