ļ»� בומב כדורי שוקולד נוטלה או: ×Ŗ×ž×¦×™×Ŗ האושר | foodpage – כל ×”×ž×Ŗ×›×•× ×™× במקום אחד replicas watch china
×Ø×©×•× כבר?
התחבר
לא ×Ø×©×•×?
×”×™×Ø×©×
××Ŗ× כאן: Home - מאכלי חגים - ולנטיין - יום האהבה - ט"ו באב - בומב כדורי שוקולד נוטלה או: ×Ŗ×ž×¦×™×Ŗ האושר

בומב כדורי שוקולד נוטלה או: ×Ŗ×ž×¦×™×Ŗ האושר

עונג צרוף בקינוח אחד – כדורי שוקולד נוטלה שמעצבים בצורת כיפה ומצפים בשוקולד מומה וקוקוה. כמה פשוט ככה ×ž×Ø×©×™×

×”×˜×Ø×™×¤ משהו טעים
שנים שאני תוהה בשביל מה המציאו את ולנטיין דיי. הוא קיטשי ×œ×”×—×Ø×™×“, ×’×•×Ø× להמון בחורות ×œ×”×Ŗ×ž×Ø×ž×Ø “איך זה שדווקא הכונפה בעבודה קיבלה ×¤×Ø×—×™×” ובאופן כללי ×ž×“×•×‘×Ø ביום קצת, אם ×œ×”×™×•×Ŗ עדינים, מאולׄ.

אני ×‘××ž×Ŗ חושבת ×©×¦×Ø×™×š להפגין אהבה ולפנק את מי שאוהבים גם בלי שיזכירו לנו את זה בחנויות, ברחוב ובכל מדיה אפשרית.

זהו. אחרי ששיחררתי ×§×™×˜×•×Ø, ואחרי ×©×”×™× × ×Ŗ× “נו, עוד רווקה ×ž×ž×•×Ø×ž×Ø×Ŗ”, תרשו לי ×œ×”×¦×˜×Ø×£ ×œ×Ŗ×™×Ø×•×„ השנתי ולקיטש הלאומי ולפנק ××Ŗ×›× בקינוח שהוא ×Ŗ×ž×¦×™×Ŗ האושר. שיא האהבה. פהגת ×”×ž×Ŗ×™×§×•×Ŗ.

צילום: ×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜

×”××ž×Ŗ, בכלל שכחתי שולנטיין דיי ×ž×Ŗ×§×Ø×‘, אבל לפני שבועיים, נפגשתי עם דפני, ×Ø×•×‘×›× וודאי ×ž×›×™×Ø×™× אותה כ’דפני מטבחונט‘ והיא כמובן הזכירה לי את ×”×Ŗ××Ø×™×š ×”×¤×•×¤×•×œ×Ø×™. דפני ואני ×ž×›×™×Ø×•×Ŗ כבר כמה שנים, בעיקר מהפייהבוק, ×•×œ×ž×Ø×•×Ŗ שיצא לנו גם לשוחח בעבר ×‘×ž×¦×™××•×Ŗ (הידד, חיים ××ž×™×Ŗ×™×™×) עדיין לא יצא לנו להפגש ×•×œ××¤×•×Ŗ.

ההיבה ×”××ž×™×Ŗ×™×Ŗ למפגש ×”×™×™×Ŗ×” ההבר על צילום אוכל, על צמצמים ועדשות, אבל בהוף יצא שבעיקר נהננו ×ž×‘×•×§×Ø של אפייה ×ž×©×•×Ŗ×¤×Ŗ. בזמן שהיא רקחה ×Ŗ×‘×©×™×œ×™× במטבח (××Ŗ× חייבים להכין את הפלפלים הממולאים שלה), אני ×”×›× ×Ŗ×™ עוגיות שוקולד ×•× ××ž×Ŗ×™ קצת על זויות ועומק שדה. לא שאני מבינה גדולה כל כך, אבל תנו לי לפטפט ואני שם.

צילום: ×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜

והייתה גם הפתעה – בשבוע שלפני המפגש שלנו, היפרתי לדפני על עוגה ×©×ž×¦××Ŗ×™ בבלוג ××ž×Ø×™×§××™ ואני ממש ממש רוצה להכין. דפני כמובן לא חשבה פעמיים והכינה לי אותה למפגש שלנו (תודה מקהימה!). ×ž×“×•×‘×Ø בעוגה ×©×ž×©×œ×‘×Ŗ ×Ŗ×—×Ŗ×™×Ŗ נוטלה ×©×ž×Ŗ×¤×¦×¤×¦×Ŗ בפה, ×Ŗ×•×Ŗ×™× ×©×ž×Ŗ×—×‘××™× באמצע, מוה נוטלה עשיר וגנאש שוקולד מעל. כן, מה ×©×©×ž×¢×Ŗ×. כלללל זה, בעוגה אחת ×ž×•×©×—×Ŗ×Ŗ במיוחד

>> עוגת מוה נוטלה ×•×Ŗ×•×Ŗ×™× בבלוג של דפני מטבחונט

צילום: ×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜

אם ×œ×—×–×•×Ø רגע ×œ×§×™×˜×•×Ø×™× וליום האהבה, את העוגיות שהכנתי אצלה בבית התכוונתי ×œ×¤×Ø×”× היום, במיוחד לולנטיין דיי. כי מה יותר משמח משוקולד עם שוקולד. אבל בהוף, כמו בכל היפור טוב, העוגיות יצאו על הפנים ואני חזרתי הביתה עם משימה – להכין קינוח אולטימטיבי אחר.

×”×ž×Ŗ×›×•×Ÿ שלפניכם נולד ×‘××ž×Ŗ ×ž×–×•×’×™×•×Ŗ ×ž× ×¦×—×Ŗ. הוא שילוב של ×”×Ø×¢×™×•×Ÿ הגאוני של חן ×©×•×§×Ø×•×Ÿ, שבאופן כללי ×Ŗ×ž×™×“ מהווה השראה, להכניה תערובת של כדורי שוקולד לבומב (תראו כאן) ובין ×ž×Ŗ×›×•×Ÿ של ×§×Ø×™×Ÿ ×’×•×Ø×Ÿ ×œ×›×“×•×Ø×™ שוקולד נוטלה (הנה כאן). את שני אלה שידכתי לכדי עונג צרוף אחד ×©×ž×–×›×™×Ø כדורי שוקולד ×‘×ž×Ø××”, ×‘×§×œ×•×Ŗ ההכנה ובטעם אבל גונב את ההצגה ×œ×¤×—×•×Ŗ כמו עוגת שכבות עם 10 ×§×•×ž×•×Ŗ.

הכי אהבה.

צילום: ×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜

כדורי שוקולד נוטלה בצורת מיני בומב או: כיפת ×‘×Ø×–×œ

×ž×¦×Ø×›×™× ×œ×›×“×•×Ø שוקולד:
חבילה פתי בר (×©×Ø×•×•×œ), עדיף וניל בשביל הצבע המנוגד
250 ×’×Ø× שוקולד ×ž×Ø×™×Ø, קצוׄ
1 מיכל (250 מ”ל) ×©×ž× ×Ŗ ×ž×Ŗ×•×§×”
3/4 כוה (240 ×’×Ø×) נוטלה
50 ×’×Ø× חמאה, חתוכה ×œ×§×•×‘×™×•×Ŗ

לציפוי:
100 ×’×Ø× שוקולד ×ž×Ø×™×Ø
80 מ”ל ×©×ž× ×Ŗ ×ž×Ŗ×•×§×”
2 כפות קוקוה

אופן הכנה:
• מניחים את השוקולד בקערה ומחממים את ×”×©×ž× ×Ŗ להף רתיחה. שופכים את ×”×©×ž× ×Ŗ על השוקולד ×•×ž×¢×Ø×‘×‘×™× היטב עד שנוצר גנאש חלק. מוהיפים את החמאה ×•×ž×¢×Ø×‘×‘×™× עד שהיא נמהה ×œ×’×ž×Ø×™. אם החמאה לא נמהה, ×ž×›× ×™×”×™×Ā  את הגנאש ×œ×ž×™×§×Ø×• ל-20 שניות ×•×ž×¢×Ø×‘×‘×™× שוב.
ā€¢Ā ×ž×•×”×™×¤×™× את הנוטלה ×•×ž×¢×Ø×‘×‘×™× היטב.
ā€¢Ā ×˜×•×—× ×™× במעבד מזון (או ×©×•×‘×Ø×™× ×‘×Ŗ×•×š שקית) את הפתי בר ×œ×¤×™×Ø×•×Ø×™× גהים. כמו ×©×ž×Ø×”×§×™× ×œ×›×“×•×Ø×™ שוקולד.
ā€¢Ā ×ž×•×”×™×¤×™× את הביהקוויטים ×œ×Ŗ×¢×Ø×•×‘×Ŗ השוקולד ×•×ž×¢×Ø×‘×‘×™× עד שכל הפתי בר מצופה היטב.
ā€¢Ā ×ž×¢×‘×™×Ø×™× את תערובת השוקולד והביהקוויטים לשקעים של מיני בומב מהיליקון (× ×™×Ŗ×Ÿ ×œ×§× ×•×Ŗ תבנית היליקון כזו בכל חנות ×©×ž×Ŗ×ž×—×” באפייה ובישול).
ā€¢Ā ×“×•×—×”×™× היטב, מהדקים ×œ×Ŗ×•×š השקעים ×•×ž×™×™×©×Ø×™× את החלק העליון. עוטפים בניילון נצמד ×•×ž×¢×‘×™×Ø×™× ×œ×ž×§×Ø×Ø ללילה או למקפיא למשך ×©×¢×Ŗ×™×™×.
ā€¢Ā ×ž×›×™× ×™× את הציפוי: מניחים את השוקולד בקערה, מחממים ×©×ž× ×Ŗ להף רתיחה ושופכים על השוקולד. ×ž×¢×Ø×‘×‘×™× היטב עד שנוצר גנאש ×ž×‘×Ø×™×§. ×ž×ž×Ŗ×™× ×™× 5 דקות עד שהגנאש מעט ×ž×Ŗ×§×Ø×Ø.
ā€¢Ā ×ž×—×œ×¦×™× את כיפות השוקולד ×ž×”×Ŗ×‘× ×™×Ŗ, מניחים ××•×Ŗ×Ÿ על רשת ושופכים מעליהן את השוקולד המומה. אם השוקולד ×ž×Ŗ×§×©×” באמצע הציפוי ולא כל הכיפה מצופה, זה בהדר ×’×ž×•×Ø. זה גם חלק מהיופי.
ā€¢Ā ×ž×ž×Ŗ×™× ×™× 5 דקות ×•×ž×¤×–×Ø×™× מעל קוקוה.
ā€¢Ā ×©×•×ž×Ø×™× ×‘×ž×§×Ø×Ø, בקופהה הגורה, במשך 3-4 ימים או במקפיא ×œ×Ŗ×§×•×¤×” ארוכה.
ā€¢Ā ×ž×’×™×©×™× קר (×ž×”×ž×§×Ø×Ø).

צילום: ×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜

 הערות והארות:
• × ×™×Ŗ×Ÿ להכין את ×”×›×“×•×Ø×™× (ללא ציפוי) ×•×œ×©×ž×•×Ø ××•×Ŗ× ×‘×ž×§×Ø×Ø עד 3-4 ימים או להקפיא לזמן ××Ø×•×š.
• ×Ø×•×¦×™× לגוון? במקום פתי בר ×”×©×Ŗ×ž×©×• באוראו, עוגיות לוטוה או כל עוגיה פריכה אחרת.
• בשביל להפוך את הבומב הזה ×œ×¤×Ø×•×•×”, × ×™×Ŗ×Ÿ להחליף את ×”×©×ž× ×Ŗ ×”×ž×Ŗ×•×§×” ×‘×§×Ø× קוקוה.
• בדיוק כמו בכדורי שוקולד, גם כאן ××Ŗ× יכולים ×œ×”×ž×™×Ø את הקוקוה באגוזים קצוצים, הוכריות צבעוניות או כל דבר אחר ×©××Ŗ× אוהבים.
• חשוב ×œ×”×©×Ŗ×ž×© בתבנית הילקון לחצאי ×”×›×“×•×Ø×™× כדי שיהיה קל ופשוט לחלׄ ××•×Ŗ×. מיני בומב כדורי שוקולד ונוטלה עם גנאש וקוקוה
• ××Ŗ× יכולים להכין ×ž×”×Ŗ×¢×Ø×•×‘×Ŗ 8 בומבים קטנים או 4 גדולים יותר, ×Ŗ×œ×•×™ בגודל התבנית שיש לכם.

×‘×˜×•×Ø×™× הקודמים של ×ž×“×•×Ø “משהו טעים”:
מיני פרעצלה
עוגת שיש עם ×ž×ž×Ø×— לוטוה וקוקוה

צ’יפה בטטה אפוי

עוגיות שוקולד צ’יפה במילוי נוטלה

עוגת ביהקוויטים עם ×§×Ø× שוקולד Ā ×•×Ŗ×•×Ŗ×™×
× ×Ŗ×—×™ עוף בדבש

עוגיות גבינה ×ž×œ×•×—×•×Ŗ
עוגות נוטלה מ-3 ×ž×¦×Ø×›×™×

צילומים:Ā ×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜

×”×›× ×Ŗ×? יש לכם ×©××œ×•×Ŗ לגבי ×”×ž×Ŗ×›×•×Ÿ? כתבו למטה בתגובות או ×¤×Ø×”×ž×• את ×”×Ŗ×ž×•× ×•×Ŗ של הבומב ×©×”×›× ×Ŗ×Ā ×‘×§×‘×•×¦×Ŗ הפייהבוק

×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜
×’×“×œ×Ŗ×™ ×ž×Ŗ×—×Ŗ ×œ×”×™× ×Ø ההונגרי של הבתא ולצד הפירושקי ×•×”×œ×‘×™×‘×•×Ŗ של הבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך ×œ×Ŗ×©×•×§×” גדולה לאוכל ×•×œ×–×™×›×Ø×•× ×•×Ŗ שמגיעים ביחד איתו.

×ž×’×“×œ×Ŗ עגבניות שרי, פלפלים ×—×Ø×™×¤×™× ואת הכלבה הפחוהה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי ×‘××ž×Ŗ ××œ×Ø×’×™×” נפשית לטונה.
×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜
×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜
×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜

×ž×Ŗ×›×•× ×™× ××—×Ø×•× ×™× ×ž××Ŗ ×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜ (צפו בכולם...)

×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜
raheli.krut@gmail.com

10 תגובות

  1. Error: לא × ×™×Ŗ×Ÿ ×œ×™×¦×•×Ø את ×”×Ŗ×™×§×™×™×” wp-content/uploads/2025/11. יש לבדוק שתיקיית האב שלה × ×™×Ŗ× ×Ŗ ×œ×›×Ŗ×™×‘×”.
    דפני מטבחונט

    היה זה אחד הימים הכייפים ביותר. תודה לך על המילים ×”×—×ž×•×Ŗ ועל יום קהום מלא באנרגיות ×˜×•×‘×•×Ŗ, טעמים נפלאים ולמידה.

    • ×œ×’×ž×Ø×™ יום של אנרגיות ×˜×•×‘×•×Ŗ. תודה על אירוח טעים במיוחד. ×¦×Ø×™×š ×œ×¢×©×•×Ŗ את זה שוב ×ž×Ŗ×™×©×”×• :)

      • Error: לא × ×™×Ŗ×Ÿ ×œ×™×¦×•×Ø את ×”×Ŗ×™×§×™×™×” wp-content/uploads/2025/11. יש לבדוק שתיקיית האב שלה × ×™×Ŗ× ×Ŗ ×œ×›×Ŗ×™×‘×”.
        דפני מטבחונט

        בהחלט!!!

  2. נראה ונשמע מ-×¢-ו-ל-ה!!
    יעבוד טוב גם עם ×ž×ž×Ø×— השחר שיותר אוהבים אצלי בבית?

  3. תודה על התגובה. ועוד שאלה :)
    אם אני רוצה חלק עם פירורי ביהקוויט וחלק בלי
    האם אפשר לחלק את המהה לשניים ובחלק לשים ובחלק לא? או אופציה שניה והיא ×œ×¢×©×•×Ŗ מהה חלקה ×œ×’×ž×Ø×™ ואז פשוט להטביע פירורי ביהקוויט (ואולי גם ×“×‘×Ø×™× ××—×Ø×™×) בכל בומב בנפרד?
    מה ×“×¢×Ŗ×š?

    • אין בעיה לחלק את התערובת ל-2 ולהכניה רק ×œ××—×Ŗ ביהקוויטים (אפשר גם אוראו או לוטוה כמובן) אם כי לטעמי זה יצא עשיר וכבד מדי. ×‘×ž×§×Ø×” הזה אגב, ×”×™×™×Ŗ×™ דואגת להקפיא את ×”×›×“×•×Ø×™× כי כדי ×©×”×§×Ø× יתייצב כמו ×©×¦×Ø×™×š.

      האופציה השנייה דומה מאוד למה שנעשה כאן, רק בצורה אחרת. ואין כמובן בעיה ×œ×¢×©×•×Ŗ את זה, פשוט מכניהים את ×§×Ø× השוקולד לבומב ומכניהים ×œ×Ŗ×•×›×• כל עוגיה שאוהבים או אפילו שברי וופל (פייטה פיוטין).

      • לא ×œ×’×ž×Ø×™ הבנתי. מקפיאים בכל ×ž×§×Ø×” לא? ואם ×Ø×•×¦×™× שייצא פחות כבד אז אפשר לשים פחות ×‘×›×ž×•×Ŗ הביהקוויטים.

        לגבי אופציה ב – מה זה פייטה פיוטין?

        והמהה עצמה יוצאת × ×•×–×œ×™×Ŗ או המיכה?

        כבר מחכה להכין..

        • אפשר ×œ×”×¢×‘×™×Ø ללילה ×œ×ž×§×Ø×Ø או לכמה שעות למקפיא. ×Ŗ×œ×•×™ כמה את ×ž×ž×”×Ø×Ŗ.

          דווקא הביהקוויטים הופכים את זה ×œ×™×•×Ŗ×Ø קליל, הכוונה שלא יהיה כבד בטעם.

          פייטה פיוטין זה מעין שברי וופל ×¤×Ø×™×›×™×, אפשר ×œ×§× ×•×Ŗ את זה בחנויות אפייה כמו ×œ×’×¢×Ŗ באוכל, 4CHEF וכדומה.

          ההמהה של השוקולד ×•×”×©×ž× ×Ŗ יוצאת כמו ×Ø×•×˜×‘ טיפה יותר המיך.

          • ×”×›× ×Ŗ×™ ויצא מדהים!

            תודה לך על העזרה ועוד שאלה אחת, אפשר ×œ×”×¤×—×™×Ŗ ×‘×›×ž×•×Ŗ ×”×ž×ž×Ø×—, נגיד לחצי כוה? כי אפילו בשביל ×—×•×œ×Ŗ שוקולד כמוני זה היה המון ×•×ž×Ŗ×•×§ מידי.

            חוׄ מזה ממש מעולה!

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מהומנים ב *

*

Scroll To Top