מיני סופגניות אשל בציפוי סוכר וקינמון

מאת: raheli

מה שמדהים בסופגניות האלה, הוא הפער בין זמן ההכנה - 5 דקות, לתוצאה הסופית - שלמות! סוכר עם קינמון מסביב ומתקבל עונג מתוק

סטריפ משהו טעים




[caption id="attachment_13115" align="alignleft" width="218"]צילום: רחלי קרוט צ'ורוס מלוחים. גאונות[/caption]

שבוע שעבר, די בספונטניות, החלטנו אני ונטלי (הקוסמת מאחורי עוגיו.נט) להפגש ולהכין סופגניות לחנוכה. עוד לפני שסגרנו על יום ושעה, כבר קבעתי נחרצות שהפעם לא אחסל את כל מה שנכין. בכל זאת, אני וסופגניות זה הכי לא.


אז קבעתי.


הצהרות לחוד וריח של טיגון מגרה לחוד. כבר במתכון הראשון, כשהכנו את הסופגניות הכי מהירות בתבל, מצאתי את עצמי גונבת אחת שנראתה קצת פחות יפה מהשאר. בעצם, זה לא כי רציתי לאכול אותה, זה פשוט כי דאגתי שתצא תמונה מושלמת בלי סופגניה לא פוטוגנית בפריים. אה אה. כבר אמרתי שתירוצים זה הצד החזק שלי?


מה שמוזר בכל הסיפור, שגם נטלי חלתה באותו בוקר בתרצת נפוצה, מזל שבסוף הצלחנו לחלץ כמה סופגניות שנותרו בחיים כדי לצלם.


המתכון שלפניכם התגלגל שנים במטבחים, אם תשאלו את סבתא אין לי ספק שהיא הכינה אותן פעם, כשמיקסר היה בגדר חלום ולא היה פנאי לבלות שעות במטבח. וזה גם מה שמדהים בהן, הפער בין זמן ההכנה - 5 דקות ערבוב, לתוצאה הסופית – שלמות. פשוט לא נתפס.


בהמשך, זאת אומרת אחרי שבלסנו כמעט את כל הקערה, הכנו גם צ'ורס מלוחים שנכנסים בקלות תחת ערך "גאונות". מדובר בבצק מטוגן, מנוקד באורגנו, שטבלנו ביוגורט עם שום. עזבו חנוכה, את הצ'ורוס האלה צריך להכין כל שבוע. כן דיאטנית יקרה, כל שבוע. את המתכון תוכלו למצוא אצל נטלי (לחצו כאן), רק אל תשכחו להשאיר לי אחד, או שניים שלוש.


חג חנוכה שמח!


 הערות, הארות ושאר חיות בית
• במקום סוכר וקינמון אפשר למלא את הסופגניות בריבה או לטבול בממרח שוקולד.
• מומלץ להשתמש בכף גלידה כדי ליצור סופגניות עגלגלות. אבל בנינו, גם סופגניות בצורה חופשית תצאנה נהדרות.
• חשוב לטגן בשמן שהגיע לטמפרטורה הנכונה ולא בשמן שטרם התחמם, אחרת תקבלו בצק ספוג בכמויות בלתי סבירות של שמן. איך יודעים? שמים את השמן בסיר רחב על אש בינונית, אחרי 2-3 דקות מכניסים לתוך הסיר ידית של כף עץ, אם מתחילות לצוץ בועות קטנות מסביב לידית, אתם יכולים להתחיל לטגן. ממהרים? זה לא הזמן להגביר את הלהבה – הסופגניות תצאנה כהות מבחוץ אבל לא מוכנות מבפנים.
• אני מקדימה תשובה לשאלה – הסופגניות האלה לא פרווה, ואי אפשר להשמיט את האשל מהמתכון.
• מה שכן, אתם יכולים לוותר על הברנדי אם אין לכם בבית.


צילום: רחלי קרוט


 


מצרכים:
175 גרם (כוס + 3 כפות) קמח
5 גרם (כפית וחצי) אבקת אפייה
20 גרם (2 כפות) סוכר
קורט מלח
1 מיכל אשל
ביצה
כפית תמצית וניל איכותית
כף ברנדי


לציפוי:
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון


אופן הכנה:
• מניחים בקערה קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח ומערבבים מעט.
• מוסיפים את החומרים הרטובים – אשל, ביצה, וניל וברנדי ומערבבים עד שנוצרת תערובת כמעט אחידה. אם יש מעט גושים קטנים זה בסדר גמור.
• מחממים שמן עמוק בסיר רחב (הציצו בהערות כדי לראות איך יודעים שהשמן חם מספיק).
• עם כף גלידה מעבירים כדורי בצק לתוך השמן החם ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. שימו לב להפוך אותן מדי כמה שניות, אם הן עקשניות ולא רוצות להסתובב תנקטו בגישת הכפייה :)
• מוציאים את הסופגניות לצלחת עם נייר סופג.
• מערבבים בקערה קטנה את הסוכר והקינמון ומגלגלים את הסופגניות, בעודן חמות, בתערובת הסוכר. מגישים.

צילום: רחלי קרוט


עוד במשהו טעים:
לביבות בטטה ותירס • עוגיות גבינה מלוחות • ממרח כוסברה וצ'ילי • פשטידת אטריות וגבינה • פלאפל אפוי • עוגת דבש, תפוחים ופקאנים עם פרחי תפוחים • קציצות דגים תאילנדיות • פרחי כרובית בלימון ושום • עוגות נוטלה מ-3 מצרכים • קיש ירקות ספירלה • נתחי עוף בתפוזים וצ'ילי • עוגיות מייפל עם פקאן • פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים • ריבועי לימון בקלי קלות • בורקס במילוי גבינות (חסכוני בקלוריות) • קרמוגית של קרין גורן • עוגת דבש מושלמת • כרובית בציפוי חרדל, צ'ילי וסילאן • מרק ירקות עם כופתאות סולת

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הסופגניות שהכנתם בקבוצת הפייסבוק