רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - חנוכה - לביבות זוקיני ונענע או: זוגיות מנצחת

לביבות זוקיני ונענע או: זוגיות מנצחת

יוגורט עם עירית היווה את יריית הפתיחה, משם זה כבר היה קל – שילוב של זוקיני, גבינה ונענע הפכו ללביבות נהדרות לצד המטבל המרענן

סטריפ משהו טעים
יש שילובים שנועדו לחיות ביחד – שוקולד ודובדבנים, תפוחי אדמה ורוזמרין, תותים ושמנת וכן, גם יוגורט עם עירית. משהו בשילוב הרעננות עם העוקצנות העדינה והבצלית של העירית, הופך לשלם שהוא גדול בהרבה מסך טעמיו.

בדיוק מהשילוב הזה התחיל המתכון הזה, מטבל יוגורט ששכב במקרר היווה את יריית הפתיחה. בימים כתיקונם, שזה אומר לא לפני חנוכה, אני אוכלת את היוגורט הזה עם קוביות מלפפונים בתוכו או עם תפוחי אדמה מבושלים, אבל הפעם, החלטתי לשדך לו לביבות. ולא סתם לביבות, כאלה שמכילות בתוכן גבינה מלאה בטעמים, נענע מרעננת וזוקיני שהופך את כל העסק לעסיסי וטעים הרבה יותר.

בשנים האחרונות, אם יש משהו שאני ממש אוהבת, זה גבינות. לא, גבינה לבנה 5% לא מרגשת אותי, תנו לי מוצרלה בורטה רכה רכה או גבינות קשות עם טעמים עמוקים ותראו אושר מהו. כאן במתכון השתמשתי בגבינה חצי קשה שהושרתה בבירה של מבשלת JEM'S BEER הישראלית. הגבינה, שזכתה לשם "גל בירה", שייכת למחלבת מרקוביץ שהוקמה לפני 30 שנה ומתמחה ביצור גבינות בעבודת יד מחלב כבשים. אם אתם לא חסידים של בירה, כמוני, תשמחו לגלות שהטעם שלה רחוק מלהיות מר כמו הבירה, אבל ההשרייה הוסיפה לה עומק וצבע. גם המרקם שלה, שמזכיר יותר גבינות צהובות מאשר פרמזן קשה, מאפשר שימוש רחב, למשל בסלטים או בכריכים וכמובן באפייה. ואגב, אם אתם קופצים לקנות אותה (כתובת בסוף המתכון) תביאו לי גם אחת, מבטיחה לשלם גם ריבית ולהביא איתי את הלביבות כבונוס.

לביבות זוקיני ונענע 

מצרכים:
150 גרם גבינה חצי קשה, מגורדת (אני השתמשתי בגל הבירה, אם אין לכם אפשר גם גרויר, תום או אפילו פרמזן)
2 זוקיני בינוניים או אחד גדול
חופן עלי נענע (או: פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק)
כוס פירורי לחם
שן שום, כתושה
2 ביצים
מלח ופלפל

אופן הכנה:
• מגרדים את הזוקיני בפומפיה ומעבירים לקערה. סוחטים את הזוקיני עד שכל הנוזלים יוצאים החוצה. נפטרים מהנוזלים.
• קוצצים דק את הנענע ומוסיפים לזוקיני, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
• יוצרים לביבות מהתערובת ומטגנים מ-2 הצדדים במחבת עם מעט שמן או אופים בתנור (שימו לב לשמן מעט את התבנית ולרסס ספריי שמן על הלביבות) בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 15-20 דקות. הופכים לצד השני באמצע האפייה.

מטבל יוגורט, שמנת ועירית

מצרכים:
1/2 מיכל יוגורט
1/2 מיכל שמנת חמוצה
2 כפות עירית קצוצה
מלח ומעט פלפל לבן

אופן הכנה:
• מערבבים את כל המצרכים בקערה ומגישים.
• למי שאוהב, ניתן להוסיף שן שום כתושה.

צילום: רחלי קרוט

הערות, הארות ושאר חיות בית
• כן, אפשר להשתמש בקישואים רגילים במקום בזוקיני.
• רוצים לשדרג? הוסיפו גזר אחד מגורר לתערובת. הוא יוסיף לכם גם צבע נהדר וגם טעם מתקתק.
• אתם כמובן לא חייבים להשתמש בנענע, אפשר גם פטרוזיליה או בצל ירוק. כחובבת כוסברה מושבעת, דווקא כאן נראה לי שהיא תעבוד פחות טוב, אבל אתם כמובן מוזמנים לשחק עם עשבי התיבול.
• אם הבלילה נראת לכם קשה מדי (תלוי מאוד בגודל הזוקיני שתשתמשו בו), פשוט תוסיפו עוד ביצה או 1/2 ביצה. אגב, לכל מי שתוהה, כדי להוסיף 1/2 ביצה פשוט שוברים אחת לקערה, מערבבים מעט ומוסיפים חצי מהביצה המקושקשת לתערובת. הידד.
• אני יודעת שזה באג'רס (אין באמת מילה כזאת נכון?) אבל חייבים לסחוט את הזוקיני. יש בו המון נוזלים שהופכים את הלביבה לסמרטוטית ולא לקריספית מבחוץ כמו שאנחנו אוהבים. אם אתם מוסיפים גזר, אותו לא צריך לסחוט.
• אישית, לי יש קראש לצ'ילי, אני יכולה להוסיף אותו כמעט לכל דבר, גם לשוקולד. כאן במתכון הוא כמובן יעבוד נהדר, 1/2 צ'ילי קצוץ או 1/2 כפית צ'ילי יבש יוסיפו לכם עקיצה כיפית בפה. פחות מומלץ לילדים כמובן.

צילום: רחלי קרוט

• הגבינות נמכרות בחנות המחלבה, "ארץ זבת חלב",  במושב נחלים במחיר של 16.9 ש"ח ל-100 גרם.

עוד במשהו טעים:
סופגניות אשל מהירות • לביבות בטטה ותירס • עוגיות גבינה מלוחות • ממרח כוסברה וצ'ילי • פשטידת אטריות וגבינה • פלאפל אפוי • עוגת דבש, תפוחים ופקאנים עם פרחי תפוחים • קציצות דגים תאילנדיות • פרחי כרובית בלימון ושום • עוגות נוטלה מ-3 מצרכים • קיש ירקות ספירלה • נתחי עוף בתפוזים וצ'ילי • עוגיות מייפל עם פקאן • פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים • ריבועי לימון בקלי קלות • בורקס במילוי גבינות (חסכוני בקלוריות) • קרמוגית של קרין גורן • עוגת דבש מושלמת • כרובית בציפוי חרדל, צ'ילי וסילאן • מרק ירקות עם כופתאות סולת

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הלביבות שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
  • טורים אישיים

  • משהו טעים -    רחלי קרוט

    משהו טעים - רחלי קרוט

  • יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

    יופי במטבח - הבלוג של חיה דר

  • קסם של עוגה - הבלוג של יהודית מורחיים

    קסם של עוגה - הבלוג של יהודית

  • המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

    המרכיב הסודי - אולגה טוכשר

  • במטבח של מעייני - מעיין נדיר

    במטבח של מעייני - מעיין נדיר

  • חדש על המדף - החמישיה

    חדש על המדף - החמישיה

  • STYLEPAGE

  • 40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

    40 טיפים גאוניים לטיפוח ואיפור

  • מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

    מ-3 ל-5 חדרים מעוצבים

%d בלוגרים אהבו את זה: