­
�� מיני סופגניות אשל בציפוי סוכר וקינמון | foodpage – כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - מאכלי חגים - חנוכה - מיני סופגניות אשל בציפוי סוכר וקינמון

מיני סופגניות אשל בציפוי סוכר וקינמון

מה שמדהים בסופגניות האלה, הוא הפער בין זמן ההכנה – 5 דקות, לתוצאה הסופית – שלמות! סוכר עם קינמון מסביב ומתקבל עונג מתוק

סטריפ משהו טעים

צילום: רחלי קרוט

צ’ורוס מלוחים. גאונות

שבוע שעבר, די בספונטניות, החלטנו אני ונטלי (הקוסמת מאחורי עוגיו.נט) להפגש ולהכין סופגניות לחנוכה. עוד לפני שסגרנו על יום ושעה, כבר קבעתי נחרצות שהפעם לא אחסל את כל מה שנכין. בכל זאת, אני וסופגניות זה הכי לא.

אז קבעתי.

הצהרות לחוד וריח של טיגון מגרה לחוד. כבר במתכון הראשון, כשהכנו את הסופגניות הכי מהירות בתבל, מצאתי את עצמי גונבת אחת שנראתה קצת פחות יפה מהשאר. בעצם, זה לא כי רציתי לאכול אותה, זה פשוט כי דאגתי שתצא תמונה מושלמת בלי סופגניה לא פוטוגנית בפריים. אה אה. כבר אמרתי שתירוצים זה הצד החזק שלי?

מה שמוזר בכל הסיפור, שגם נטלי חלתה באותו בוקר בתרצת נפוצה, מזל שבסוף הצלחנו לחלץ כמה סופגניות שנותרו בחיים כדי לצלם.

המתכון שלפניכם התגלגל שנים במטבחים, אם תשאלו את סבתא אין לי ספק שהיא הכינה אותן פעם, כשמיקסר היה בגדר חלום ולא היה פנאי לבלות שעות במטבח. וזה גם מה שמדהים בהן, הפער בין זמן ההכנה – 5 דקות ערבוב, לתוצאה הסופית – שלמות. פשוט לא נתפס.

בהמשך, זאת אומרת אחרי שבלסנו כמעט את כל הקערה, הכנו גם צ’ורס מלוחים שנכנסים בקלות תחת ערך “גאונות”. מדובר בבצק מטוגן, מנוקד באורגנו, שטבלנו ביוגורט עם שום. עזבו חנוכה, את הצ’ורוס האלה צריך להכין כל שבוע. כן דיאטנית יקרה, כל שבוע. את המתכון תוכלו למצוא אצל נטלי (לחצו כאן), רק אל תשכחו להשאיר לי אחד, או שניים שלוש.

חג חנוכה שמח!

 הערות, הארות ושאר חיות בית
• במקום סוכר וקינמון אפשר למלא את הסופגניות בריבה או לטבול בממרח שוקולד.
• מומלץ להשתמש בכף גלידה כדי ליצור סופגניות עגלגלות. אבל בנינו, גם סופגניות בצורה חופשית תצאנה נהדרות.
• חשוב לטגן בשמן שהגיע לטמפרטורה הנכונה ולא בשמן שטרם התחמם, אחרת תקבלו בצק ספוג בכמויות בלתי סבירות של שמן. איך יודעים? שמים את השמן בסיר רחב על אש בינונית, אחרי 2-3 דקות מכניסים לתוך הסיר ידית של כף עץ, אם מתחילות לצוץ בועות קטנות מסביב לידית, אתם יכולים להתחיל לטגן. ממהרים? זה לא הזמן להגביר את הלהבה – הסופגניות תצאנה כהות מבחוץ אבל לא מוכנות מבפנים.
• אני מקדימה תשובה לשאלה – הסופגניות האלה לא פרווה, ואי אפשר להשמיט את האשל מהמתכון.
• מה שכן, אתם יכולים לוותר על הברנדי אם אין לכם בבית.

צילום: רחלי קרוט

 

מצרכים:
175 גרם (כוס + 3 כפות) קמח
5 גרם (כפית וחצי) אבקת אפייה
20 גרם (2 כפות) סוכר
קורט מלח
1 מיכל אשל
ביצה
כפית תמצית וניל איכותית
כף ברנדי

לציפוי:
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון

אופן הכנה:
• מניחים בקערה קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח ומערבבים מעט.
• מוסיפים את החומרים הרטובים – אשל, ביצה, וניל וברנדי ומערבבים עד שנוצרת תערובת כמעט אחידה. אם יש מעט גושים קטנים זה בסדר גמור.
• מחממים שמן עמוק בסיר רחב (הציצו בהערות כדי לראות איך יודעים שהשמן חם מספיק).
• עם כף גלידה מעבירים כדורי בצק לתוך השמן החם ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה. שימו לב להפוך אותן מדי כמה שניות, אם הן עקשניות ולא רוצות להסתובב תנקטו בגישת הכפייה :)
• מוציאים את הסופגניות לצלחת עם נייר סופג.
• מערבבים בקערה קטנה את הסוכר והקינמון ומגלגלים את הסופגניות, בעודן חמות, בתערובת הסוכר. מגישים.

צילום: רחלי קרוט

עוד במשהו טעים:
לביבות בטטה ותירס • עוגיות גבינה מלוחות • ממרח כוסברה וצ’ילי • פשטידת אטריות וגבינה • פלאפל אפוי • עוגת דבש, תפוחים ופקאנים עם פרחי תפוחים • קציצות דגים תאילנדיות • פרחי כרובית בלימון ושום • עוגות נוטלה מ-3 מצרכים • קיש ירקות ספירלה • נתחי עוף בתפוזים וצ’ילי • עוגיות מייפל עם פקאן • פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים • ריבועי לימון בקלי קלות • בורקס במילוי גבינות (חסכוני בקלוריות) • קרמוגית של קרין גורן • עוגת דבש מושלמת • כרובית בציפוי חרדל, צ’ילי וסילאן • מרק ירקות עם כופתאות סולת

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הסופגניות שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של סבתא ולצד הפירושקי והלביבות של סבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך לתשוקה גדולה לאוכל ולזיכרונות שמגיעים ביחד איתו.

מגדלת עגבניות שרי, פלפלים חריפים ואת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי באמת אלרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

מתכונים אחרונים מאת רחלי קרוט (צפו בכולם...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

66 תגובות

  1. ניתן להשתמש בקמח תופח?

  2. שאלה- בציפוי של מיני הסופגניות: מה זה חצי קנמון? חצי מה?

  3. אם אני מכינה בצהריים ורוצה להגיש בערב (בהנחה שאני לא יכולה להכין במקום) זה יהיה עוד אכיל עד הערב? תודה..

    • אין ספק שזה יהיה טעים יותר מיד אחרי הטיגון, אבל מניסיון, גם אחרי חימום קצר בטוסטר אובן זה יוצא סבבה.

  4. אפשר להחליף את האשל ולהפוך את המתכון לפרווה?

  5. כמה סופגניות יוצאות בערך? (לפי כמויות החומרים זה לא נראה הרבה).

    • אם את מכינה עם כף גלידה, כמו שאנחנו הכנו כאן, יוצאות בערך 16 סופגניות. זה לא מעט, מצד שני, חיסלנו את כולן אז שווה להכפיל כמויות :)

  6. Error: לא ניתן ליצור את התיקייה wp-content/uploads/2025/05. יש לבדוק שתיקיית האב שלה ניתנת לכתיבה.

    סופגניות נראות סוף. פשוט לטרוף!

  7. מה המשקל של 1 מיכל אשל בבקשה?
    תודה.

    ליבנת , דרום אפריקה.

  8. אחרי הטיגון ניתן להעביר את הסופגניות בציפוי שוקולד או סוכריות צבעוניות. רעיונות לילדים חוץ מסוכר???תודה

    • אחרי שהן טיפה מתקררות אפשר לגמרי לצפות אותן בשוקולד מומס ולפזר סוכריות או ברס. אפשר גם לגלגל בסוכר וקצת קוקוס

  9. רחלי במה אפשר להחליף את האשל כדי שהן תהיינה פרווה?

    • אי אפשר. האשל כאן חיוני.
      אם בא לך לנסות עם חלב קוקוס וכמה טיפות לימון את מוזמנת, אני לא אחראית :)

    • לפרווה החלפתי במעדן אלפרו וניל, אצלנו לא חושבים שזה מחליף בהצלחה סופגניות משמרים

  10. אפשר במקום האשל לשים לבן?

  11. I can’t find Eshel here (Long Beach, CA), can I use yoghourt instead?

  12. בוקר אור,
    אני רוצה לדעת אם אפשרי במקום לטגן אותן האם ניתן לאפות את הסופגניות?

    • היי הודיה,

      ספציפית את המתכון הזה אי אפשר לאפות כי הבצק מאוד דליל והוא לא יחזיק בתבנית.

      חג שמח!

  13. זכור לי מתכון כזה מהבית של סבתא…
    רעיון איך אפשר להחליף את הביצה?
    תודה

  14. היי רחלי! נראה מעולה!

    אני בארה”ב ואין לי מושג מה מקביל פה לאשל.. יש מצב שזה buttermilk? יש פה גם שמנת חמוצה..

    אשמח אם תעזרי במידה ויש לך מושג מה זה ;)

    תודה רבה!!

    • היי ליטל,

      קודם כל תודה רבה :)

      שמנת חמוצה תעבוד כאן מצוין.

      בהצלחה וספרי לי איך יצא.

      חג שמח

  15. אני מתכוונת לעשות מחר את החמודות האלה ועל כן שאלה – אפשר להחליף את הברנדי בקוניאק או ג’ין?

    • את יכולה פשוט לוותר עליו או להחליף בקוניאק. הוא בעיקר נועד כדי למנוע מהשמן להספג.

      בהצלחה וספרי לי איך יצא.

      חג שמח

  16. רחלי הכנתי את הסופגניות
    יצא פשוט מעדן !!!
    תודה רבה

  17. רחלי, הסופגניות יצאו סוף הדרך! אפילו אימא שממש לא אוהבת סופגניות נהנתה.
    [מה שכן בפעם הבאה שם כפית, רק משק זילוף, שיצאו סופגניות ביס]

    • איזה יופי!
      אפשר פשוט להכין עם כפית ואז הן תצאנה אפילו קטנות יותר, או להשתמש בכף גלידה ואז למלא רק חצי ממנה (זה מה שאני עושה בד”כ).

      סופ”ש מקסים

  18. שאלת ההחלפות– בגיל אפשר להחליף? (:

  19. היי עזרה!!!! רשום להוסיף סוכר במצרכים היבשי… אבל לא רשום כמה סוכר?!?!:/

  20. סורי קצת חולה:) אבל עכשיו ראיתי שרשום
    את הסוכר…. חחחחח

  21. Like Canadian Timbits :)

  22. היי רחלי. אני חובבת בישול ואפייה. מאוד אוהבת את המטבח. הכנתי לאחרונה לחמניות מתוקות לבנות שלי לבי”ס עם שמרים טריים שהמסתי בכוס עם כף סוכר. בעלי טעם מהלחמניות ואמר שיש להן טעם לוואי של שמרים. יש לך מושג מה יכולה להיות הסיבה לכך? ואם לא אשמח לקבל מתכון במידה ויש לך. יש לציין שאני מכינה קבוע פיצות ויוצא להן טעם נהדר ללא טעמי לוואי.

    תודה שושי

    • היי שושי,

      קודם כל אין באמת צורך להמיס שמרים טריים וקצת קשה לומר למה היה להם טעם לוואי כי אין לי את המתכון איתו השתמשת. בעקרון זה בדרך כלל קורה מתפיחה מוגזמת.

      כאן תוכלי למצוא כמה וכמה מתכונים מעולים ללחמניות, אם את נתקעת ולא מצליחה להסתדר עם אחד מהם כתבי לי שוב ואעזור:
      http://www.foodpage.co.il/?s=%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA

  23. שלום :)
    המתכון נשמע טעים והתוצאות מגרות בהחלט!
    רק שאלה אחת – כמה יחידות בערך זה יוצא ?

    תודה!

  24. שלום רב, מאוד נהנית מהאתר ומהמתכונים המתפרסמים. שאלה קטנה בבקשה. הבצק הוא מוצק בצורה כזו שאם שמים על כף של גלידה הוא לא ישפך ממנו? הכנתי פעם ולא הצלחתי ליצור עיגולים יפים כמו במתכון זה, הבצק התפזר לי ויצאו לי כמו תמנונים.

    • היי, בוקר אור
      לא, הבצק לא מוצק כמו בצק שמרים רגיל, אלא יותר דביק ורך. כדי שיצא צורה של עיגולים פשוט מומלץ לטבול את הכף של הגלידה בשמן (זה שבסיר) ואז הבצק מחליק בקלות ולא נמשך ויוצר מעין מפלצות קטנות. מצד שני, גם אם יוצא לך צורות מוזרות זה עדיין מאוד טעים :)

  25. שלום רב, האתר מדהים והמתכונים מושלמים. שאלה קטנה, יצא לי להכין פעם אחת את הבצק הזה עם האשל רק שהבצק לא התגבש על הכפית בצורה אחידה ויצאו לי מיני סופגניות עם זרועות, כמו תמנונים, חחח, מה אפשר לעשות כדי שיצאו כמו בתמונה. בתודה מראש.

  26. וואוו… לא מאמינה לעצמי פעם ראשונה בחיי מכינה סופגניות לפי מתכון זה ויצא לי ממש מדהים תוך חצי שעה יש לי סופגניות רכות וטעיות אבל ממש תודה

  27. היי, ניסיתי את הסופגניות, אבל הן לא התבשלו מבפנים. למה?

  28. רחלי תודה על המתכון הנהדר! ההכנה מהירה וקלה והסופגניות מצוינות.

  29. וואו!! הכנתי עכשיו ויצא מעדן….
    ממליצה להכפיל כמויות (אפילו לא הספקתי לצלם)!!!!!
    הוספתי מעט א. פודינג וניל
    במקום ברנדי שמתי ליקר תפוזים

    תודה על מתכון מושלם!!

  30. עדיין לא הכנתי את הסופגניות ואני רוצה לדעת כמה סופגניות יוצאות מהמתכון? (בערך)

  31. אפשר להחליף את האשל ביוגורט?

  32. תודה על המתכנון! יצא ממש טעים וגם קל להכין! חג שמח!

  33. הי, אפשר להכין את הבלילה, לשמור המקרר ולטגן כמה שעות אחר כך?

  34. ניראה מושששש מחכה כבר לנסות

  35. שלום! האם יש אפשרות להכין הבלילה בבוקר, לשמור אותה במקרר ולטגן רק בערב? אשמח לתשובתך המהירה

  36. מתכון זהב!!! קל להכנה, אין צורך בהתפחה, מערבבים ומטגנים בזריזות ויוצאות מיני סופגניות אווריריות וטעימות. את החומרים ערבבתי במיקסר עם וו גיטרה, טיגנתי ב-165 מעלות ונעזרתי בכף גלידה ליצירת סופגניות מושלמות.

Leave a Reply to שלהבת Cancel reply

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top