עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד ותותים

מאת: raheli

הקינוח שיהפוך לדייר קבע אצלכם בשולחן - עוגת ביסקוויטים עם קרם שוקולד (מ-2 סוגי שוקולד), פרוסות תותים וגנאש שוקולד קרמי מעל

סטריפ משהו טעים
הכל התחיל מחבילה של פתי בר שבילתה זמן ארוך מדי בארון. החבילה, שהתמקמה שם איפשהו לפני כמה חודשים, הייתה כבר בדרך לפח אחרי שלא מצאתי עליה תוקף אבל בשנייה האחרונה ניצלה כשהתאריך התגלה והסתבר שיש ממש עוד שבוע עד ליום הדין.


אז מה עושים עם פתי בר? נכון, את העוגה הכי מזוהה עם הביסקוויט הנוסטלגי, זאת שהכי כיף לישר לה פינות ישר מהמקרר.


כשהייתי קטנה, אמא שלי הייתה מכינה אותה עם ציפוי של קקאו מומס ביחד עם סוכר וחמאה, ובפנים התחבא לו פודינג וניל שהשתלב ביחד עם גבינה. בעצם, על מי אני עובדת, ככה היא מכינה אותה גם היום (והיא עדיין אחת העוגות הכי טעימות שאני מכירה).


עם השנים, אימצתי את הרעיון הכללי, וגם את תוספת הגבינה, אבל שיניתי קצת את המרכיבים האחרים. למרות השינוי, הרעיון נשאר זהה - שכבות של פתי בר עם קרם מענג, שגם מרכך את הביסקוויטים, וציפוי שוקולדי שמוסיף לכל הקינוח הזה מראה מפתה וטעם קרמי ועשיר.


הערות, הארות ושאר חיות בית:
• תוספת התותים לא רק מיפה את העוגה אלא מוסיפה לה רעננות וחמצמצות עדינה.
• העוגה טעימה חצי שעה אחרי שהכנתם אותה אבל הטעם שלה משתבח אפילו יותר אחרי יום או יומיים במקרר (אם תחזיקו מעמד ולא תחסלו אותה קודם). הקרם מרכך קצת את הביסקוויטים והתותים מגירים מעט מיץ אדום לתוך השוקולד.
• שלב הערבוב של הגבינה עם השוקולד הוא הטריקי ביותר, זה גם הרגע שבטח תחשבו שמשהו השתבש, אבל לא. פשוט צריך לערבב היטב עד שהתערובת מתאחדת, אם קצת קשה, אפשר להכניס לכמה שניות למיקרו או להוסיף 2-3 כפות מהקצפת שתרכך את את הקרם.
• אפשר להוסיף לחלב מעט נס קפה או ליקר שאוהבים.


צילום: רחלי קרוט


מצרכים:
חבילת פתי בר (שוקולד או וניל)
1/2 כוס חלב לטבילה
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
כף גדושה אבקת סוכר
גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%
7-8 תותים


לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
80 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 מיכל)


אופן הכנה:
• שוברים את השוקולדים (מריר וחלב) ומניחים בקערה. ממיסים מעל בן מארי או בפולסים של 30 שניות במיקרו. מערבבים היטב ומניחים בצד.
• מקציפים את השמנת המתוקה ביחד עם אבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת חזקה.
• מערבבים עם כף את הגבינה הלבנה (עדיף לרכך אותה כמה דקות מחוץ למקרר) עם השוקולד המומס עד שנוצר קרם שוקולד במרקם די קשה. אל תתייאשו אם קשה קצת לערבב את 2 המסות, אחרי כמה ערבובים זה מסתדר.
• מוסיפים לשוקולד עם הגבינה 1/2 מכמות הקצפת ומערבבים היטב עד שהמסה הופכת רכה יותר. מוסיפים את ה-1/2 השני של הקצפת ומקפלים עם לקקן עד שנוצר קרם שוקולד אחיד.
• טובלים את הביסקוויטים בחלב (בכל פעם ביסקוויט אחד. ממש לשניה) ומניחים בצורה חופפת בתבנית פיירקס.
• מורחים מעל 1/3 מקרם השוקולד, מעל מניחים שוב ביסקוויטים טבולים בחלב ושוב 1/3 קרם שוקולד. כך שנוצרות 4 שכבות – 2 של קרם ו-2 של פתי בר.
• חותכים את התותים לפרוסות ומניחים בצורה חופפת מעל השוקולד.
• עם האצבע או עם כפית קטנה מניחים ממש מעט מהקרם מעל כל תות (כדי שהפתי בר שיגיע מעל ידבק ולא יזוז). מניחים מעל התותים שכבת פתי בר ומסיימים עם הקרם שנותר.
• מעבירים למקרר לקירור של 15 דקות.
• בינתיים מכינים את הציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות או קוצצים עם סכין, מניחים בקערה. מרתיחים את השמנת המתוקה ומוזגים מעל השוקולד, מחכים דקה ומערבבים היטב עד שנוצר גנאש מבריק.
• שופכים את הגנאש מעל העוגה ומחזירים למקרר להתייצבות.


צילום: רחלי קרוט


עוד במשהו טעים:
נתחי עוף בדבש • שבלולי שמרים ויוגורט במילוי שום ובזיליקום • לביבות זוקיני ונענע • סופגניות אשל מהירות • לביבות בטטה ותירס • עוגיות גבינה מלוחות • ממרח כוסברה וצ'ילי • פשטידת אטריות וגבינה • פלאפל אפוי • עוגת דבש, תפוחים ופקאנים עם פרחי תפוחים • קציצות דגים תאילנדיות • פרחי כרובית בלימון ושום • עוגות נוטלה מ-3 מצרכים • קיש ירקות ספירלה • נתחי עוף בתפוזים וצ'ילי • עוגיות מייפל עם פקאן • פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים • ריבועי לימון בקלי קלות • בורקס במילוי גבינות (חסכוני בקלוריות) • קרמוגית של קרין גורן • עוגת דבש מושלמת • כרובית בציפוי חרדל, צ'ילי וסילאן • מרק ירקות עם כופתאות סולת

צילומים: רחלי קרוט

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של העוגה שהכנתם בקבוצת הפייסבוק