שבלולי בצק שמרי×, ×¨×›×™× ×¨×›×™× ×‘×–×›×•×ª שימוש ביוגורט, במילוי ×©×•× ×•×‘×–×™×œ×™×§×•×. ×œ× ×ª××ž×™× ×• כמה קל להכין וכמה ×ª×¢× ×•×’ ל×כול. וג×: ×œ×—×ž× ×™×•×ª מהירות מ×ותו בצק
×œ×¤× ×™ כמה חודשי×, ×יפשהו במהלך ×—×’ שבועות, ×”×’×™×¢×” ×לי חוברת ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×”×ž×”×ž×ž×ª של חן שוקרון (×× ×œ× ×™×¦× ×œ×›× ×œ×”×›×™×¨ ×ת הבלוג שלה – ×ž×ª×•×§×™× ×©×œ×™, ×–×” הזמן).
×חד ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×”×¨××©×•× ×™× ×©×™×“×¢×ª×™ ש×כין מתוך החוברת ×”×™×” מתכון ×œ×œ×—×ž× ×™×•×ª מבצק קוטג’ ×¢× ×©×•× ×•×¤×¨×ž×–×Ÿ. הבעיה היחידה ×”×™×, ×©×œ× ×”×™×” לי קוטג’ בבית ×•×’× ×œ× ×›×— לרדת לסופר ×œ×§× ×•×ª. ××– בהשר×ת המתכון שלה חיפשתי מתכון דומה שיהיה מבוסס על יוגורט (×œ× ×‘×˜×•×—×” ×יך ×–×” קרה, ×בל היו לי 3 ×›×לה בבית).
בסופו של דבר התערבבו ×œ×”× ×›×ž×” ×ž×ª×›×•× ×™× ×•×¨×¢×™×•× ×•×ª ביחד. בצק מ×רה”ב, מילוי בהשר×ת חן (בלי הפרמזן) ותוספת של ×גוזי קשיו מעל בעקבות × ×™×¡×•×™ שהיה לי ×œ× ×ž×–×ž×Ÿ ×¢× × ×˜×œ×™, שכל מפגש ×יתה ×’×•×¨× ×œ×™ לעלייה במצב רוח ובמשקל. בקיצור, ×—×’×™×’×” ×‘×ª×‘× ×™×ª.
×§×˜× ×” ×œ×¤× ×™ המתכון
הבצק ×”×–×” מעולה ×’× ×œ×œ×—×ž× ×™×•×ª בלי המילוי והעיצוב. פשוט ×œ×©×™× ×ת כל מצרכי הבצק, ×™×•×¦×¨×™× ×¢×™×’×•×œ×™× ×•×œ×ª× ×•×¨. ברור ×œ×›× ×©×”×›× ×ª×™ ×ת ×–×” ×’× ×›×œ×—×ž× ×™×•×ª × ×›×•×Ÿ?  מכורת פחמימות שכמותי.
מצרכי×:
500 ×’×¨× ×§×ž×—
15 ×’×¨× ×©×ž×¨×™× ×˜×¨×™×™×
×›×£ (10 גר×) סוכר
גביע (200 מ”ל) יוגורט טבעי
120 מ”ל (1/2 כוס) חלב
60 ×’×¨× ×—×ž××” בטמפרטורת החדר
ביצה
כף מלח
למילוי:
50 ×’×¨× ×—×ž××” בטמפרטורת החדר
5 כפות שמן זית
5-7 ×©×™× ×™ שו×, קצוצות דק
15 עלי בזיליקו×, ×§×¦×•×¦×™× ×“×§
×¢×œ×™× ×ž-2 ×¢× ×¤×™ רוזמרין, ×§×¦×•×¦×™× ×“×§
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
לחלק העליון:
ביצה
2 כפות חלב
1/3 כוס ×גוזי קשיו
2 כפות שמן זית
1/3 כפית מלח
×ופן ×”×›× ×”:
• בקערת מיקסר ×¢× ×•×• הלישה ×©×ž×™× ×ת כל מצרכי הבצק ×•×ž×¢×¨×‘×œ×™× ×›-5 דקות עד ×©× ×•×¦×¨ בצק מעט דביק. ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת המלח ×•×ž×ž×©×™×›×™× ×œ×œ×•×© עוד 5-7 דקות על מהירות ×‘×™× ×•× ×™×ª.
â€¢Â ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת הבצק לקערה רחבה, מקומחת, ×•×ž×›×¡×™× ×¢× ×ž×’×‘×ª. ×ž× ×™×—×™× ×œ×‘×¦×§ לתפוח עד ×©×”×•× ×ž×›×¤×™×œ ×ת × ×¤×—×•.
â€¢Â ×‘×™× ×ª×™×™× ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×ת כל מצרכי המילוי בקערה ×§×˜× ×”.
â€¢Â ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת הבצק למשטח העבודה (מקומח קלות) ×•×ž×¨×“×“×™× ×œ×ž×œ×‘×Ÿ. חשוב ×œ× ×œ×¨×“×“ דק מדי (גובה של 1/2 ס”מ בערך).
â€¢Â ×ž×•×¨×—×™× ×ת תערובת ×”×©×•× ×¢×œ כל הבצק ×•×ž×’×œ×’×œ×™× ×œ×ž×¢×™×Ÿ רולדה.
â€¢Â ×ž×©×ž× ×™× ×ª×‘× ×™×ª מרובעת (×ו עגולה) ×¢× ×©×ž×Ÿ זית ×ו חמ××”.
â€¢Â ×—×•×ª×›×™× ×ת רולדת הבצק לפרוסות בעובי של 3-4 ס”מ ×•×ž× ×™×—×™×, כשהחיתוך כלפי מעלה, ×‘×ª×‘× ×™×ª. ×ž×¡×“×¨×™× ×ת כל שבלולי הבצק כך שיש×ר ×‘×™× ×”× ×¨×•×•×— של ס”מ (על ×ž× ×ª שיהיה לבצק ל×ן לתפוח).
â€¢Â ×ž×›×¡×™× ×‘×ž×’×‘×ª מטבח ×•×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“ להתפחה של 30 דקות.
â€¢Â ×ž×—×ž×ž×™× ×ª× ×•×¨ ל-190 מעלות.
â€¢Â ×§×•×¦×¦×™× ×ת ×גוזי הקשיו (× ×™×ª×Ÿ להמיר ×’× ×‘×‘×•×˜× ×™× ×ו ×גוזי מלך ×ו לערבב ×‘×™× ×”×).
• כששבלולי הבצק תפוחי×, ×ž×‘×¨×™×©×™× ××•×ª× ×ž×ž×© ×‘×¢×“×™× ×•×ª בביצה טרופה ×¢× ×—×œ×‘ ×•×ž×¤×–×¨×™× ×ת ×גוזי הקשיו הקצוצי×.
â€¢Â ×ž×›× ×™×¡×™× ×œ×ª× ×•×¨ ×©×—×•×ž× ×ž×¨×ש ל-190 מעלות ו××•×¤×™× 25-30 דקות – עד שהמ×פה מקבל צבע חו×.
â€¢Â ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×‘×§×¢×¨×” ×§×˜× ×” מעט שמן זית ×¢× ×ž×œ×—.
• כשהמ×פה ×™×•×¦× ×ž×”×ª× ×•×¨, בעודו ×—×, ×ž×‘×¨×™×©×™× ×‘×©×ž×Ÿ זית הממולח ×•×ž× ×™×—×™× ×œ×ž×פה ×œ×”×¦×˜× ×Ÿ ×œ×¤× ×™ ש×וכלי×.
עוד במשהו טעי×:
לביבות ×–×•×§×™× ×™ ×•× ×¢× ×¢ â€¢Â ×¡×•×¤×’× ×™×•×ª ×של מהירות • לביבות בטטה ותירס • עוגיות ×’×‘×™× ×” מלוחות • ממרח כוסברה וצ’ילי • פשטידת ×טריות ×•×’×‘×™× ×” • פל×פל ×פוי • עוגת דבש, ×ª×¤×•×—×™× ×•×¤×§×× ×™× ×¢× ×¤×¨×—×™ תפוחי× • קציצות ×“×’×™× ×ª××™×œ× ×“×™×•×ªÂ â€¢Â ×¤×¨×—×™ כרובית בלימון ושו× • עוגות × ×•×˜×œ×” מ-3 מצרכי× • קיש ירקות ×¡×¤×™×¨×œ×”Â â€¢Â × ×ª×—×™ עוף ×‘×ª×¤×•×–×™× ×•×¦’ילי • עוגיות מייפל ×¢× ×¤×§××ŸÂ â€¢Â ×¤×—×–× ×™×•×ª במילוי מוס שוקולד ×•×“×•×‘×“×‘× ×™× • ריבועי לימון בקלי קלות • בורקס במילוי ×’×‘×™× ×•×ª (×—×¡×›×•× ×™ בקלוריות) • קרמוגית של קרין גורן • עוגת דבש מושלמת • כרובית בציפוי חרדל, צ’ילי וסיל×ן • מרק ירקות ×¢× ×›×•×¤×ª×ות סולת
צילומי×: רחלי קרוט
×”×›× ×ª×? יש ×œ×›× ×©×לות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות ×ו פרסמו ×ת ×”×ª×ž×•× ×•×ª של המ×פה ×©×”×›× ×ª× בקבוצת הפייסבוק
הבצק ×œ× × ×פה לי טוב ×ž×‘×¤× ×™× (×בל ×”×™×” ×פוי לחלוטין ×•×©×—×•× ×ž×‘×—×•×¥). יכול להיות שזה בגלל שהתעצלתי והשתמשתי בקמח ×©×ž×¨×™× ×ו שיש לך רעיון לסיבה ×חרת?… תודה רבה