ļ»� עוגת ביהקוויטים עם ×§×Ø× שוקולד ×•×Ŗ×•×Ŗ×™× | foodpage – כל ×”×ž×Ŗ×›×•× ×™× במקום אחד replicas watch china
×Ø×©×•× כבר?
התחבר
לא ×Ø×©×•×?
×”×™×Ø×©×
××Ŗ× כאן: Home - משהו טעים - ×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜ - עוגת ביהקוויטים עם ×§×Ø× שוקולד ×•×Ŗ×•×Ŗ×™×

עוגת ביהקוויטים עם ×§×Ø× שוקולד ×•×Ŗ×•×Ŗ×™×

הקינוח שיהפוך ×œ×“×™×™×Ø קבע אצלכם בשולחן – עוגת ביהקוויטים עם ×§×Ø× שוקולד (מ-2 הוגי שוקולד), פרוהות ×Ŗ×•×Ŗ×™× וגנאש שוקולד ×§×Ø×ž×™ מעל

×”×˜×Ø×™×¤ משהו טעים
הכל ×”×Ŗ×—×™×œ מחבילה של פתי בר ×©×‘×™×œ×Ŗ×” זמן ××Ø×•×š מדי ×‘××Ø×•×Ÿ. החבילה, ×©×”×Ŗ×ž×§×ž×” שם איפשהו לפני כמה חודשים, ×”×™×™×Ŗ×” כבר ×‘×“×Ø×š לפח אחרי שלא ×ž×¦××Ŗ×™ עליה תוקף אבל בשנייה האחרונה ניצלה ×›×©×”×Ŗ××Ø×™×š ×”×Ŗ×’×œ×” וההתבר שיש ממש עוד שבוע עד ליום הדין.

אז מה עושים עם פתי בר? נכון, את העוגה הכי מזוהה עם הביהקוויט הנוהטלגי, זאת שהכי כיף ×œ×™×©×Ø לה פינות ישר ×ž×”×ž×§×Ø×Ø.

כשהייתי קטנה, אמא שלי ×”×™×™×Ŗ×” מכינה אותה עם ציפוי של קקאו מומה ביחד עם הוכר וחמאה, ובפנים התחבא לו פודינג וניל ×©×”×©×Ŗ×œ×‘ ביחד עם גבינה. בעצם, על מי אני עובדת, ככה היא מכינה אותה גם היום (והיא עדיין אחת העוגות הכי ×˜×¢×™×ž×•×Ŗ שאני ×ž×›×™×Ø×”).

עם השנים, ××™×ž×¦×Ŗ×™ את ×”×Ø×¢×™×•×Ÿ הכללי, וגם את תוהפת הגבינה, אבל שיניתי קצת את ×”×ž×Ø×›×™×‘×™× ×”××—×Ø×™×. ×œ×ž×Ø×•×Ŗ השינוי, ×”×Ø×¢×™×•×Ÿ נשאר זהה – שכבות של פתי בר עם ×§×Ø× מענג, שגם ×ž×Ø×›×š את הביהקוויטים, וציפוי שוקולדי שמוהיף לכל הקינוח הזה ×ž×Ø××” ×ž×¤×Ŗ×” וטעם ×§×Ø×ž×™ ועשיר.

הערות, הארות ושאר חיות בית:
• תוהפת ×”×Ŗ×•×Ŗ×™× לא רק מיפה את העוגה אלא מוהיפה לה רעננות ×•×—×ž×¦×ž×¦×•×Ŗ עדינה.
• העוגה טעימה חצי שעה אחרי ×©×”×›× ×Ŗ× אותה אבל הטעם שלה ×ž×©×Ŗ×‘×— אפילו יותר אחרי יום או יומיים ×‘×ž×§×Ø×Ø (אם תחזיקו מעמד ולא ×Ŗ×—×”×œ×• אותה קודם). ×”×§×Ø× ×ž×Ø×›×š קצת את הביהקוויטים ×•×”×Ŗ×•×Ŗ×™× ×ž×’×™×Ø×™× מעט מיׄ אדום ×œ×Ŗ×•×š השוקולד.
• שלב הערבוב של הגבינה עם השוקולד הוא ×”×˜×Ø×™×§×™ ביותר, זה גם הרגע שבטח תחשבו שמשהו השתבש, אבל לא. פשוט ×¦×Ø×™×š ×œ×¢×Ø×‘×‘ היטב עד שהתערובת ×ž×Ŗ××—×“×Ŗ, אם קצת קשה, אפשר להכניה לכמה שניות ×œ×ž×™×§×Ø×• או להוהיף 2-3 כפות ×ž×”×§×¦×¤×Ŗ ×©×Ŗ×Ø×›×š את את ×”×§×Ø×.
• אפשר להוהיף לחלב מעט × ×” קפה או ×œ×™×§×Ø שאוהבים.

צילום: ×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜

×ž×¦×Ø×›×™×:
×—×‘×™×œ×Ŗ פתי בר (שוקולד או וניל)
1/2 כוה חלב לטבילה
200 ×’×Ø× שוקולד ×ž×Ø×™×Ø
100 ×’×Ø× שוקולד חלב
1 מיכל (250 מ”ל) ×©×ž× ×Ŗ ×ž×Ŗ×•×§×” 38%
כף גדושה אבקת הוכר
גביע (250 ×’×Ø×) גבינה לבנה 5%
7-8 ×Ŗ×•×Ŗ×™×

לציפוי:
100 ×’×Ø× שוקולד ×ž×Ø×™×Ø
80 מ”ל ×©×ž× ×Ŗ ×ž×Ŗ×•×§×” (1/3 מיכל)

אופן הכנה:
• ×©×•×‘×Ø×™× את השוקולדים (×ž×Ø×™×Ø וחלב) ומניחים בקערה. ממיהים מעל בן ×ž××Ø×™ או בפולהים של 30 שניות ×‘×ž×™×§×Ø×•. ×ž×¢×Ø×‘×‘×™× היטב ומניחים בצד.
ā€¢Ā ×ž×§×¦×™×¤×™× את ×”×©×ž× ×Ŗ ×”×ž×Ŗ×•×§×” ביחד עם אבקת הוכר עד ×©×ž×Ŗ×§×‘×œ×Ŗ קצפת חזקה.
ā€¢Ā ×ž×¢×Ø×‘×‘×™× עם כף את הגבינה הלבנה (עדיף ×œ×Ø×›×š אותה כמה דקות מחוׄ ×œ×ž×§×Ø×Ø) עם השוקולד המומה עד שנוצר ×§×Ø× שוקולד ×‘×ž×Ø×§× די קשה. אל תתייאשו אם קשה קצת ×œ×¢×Ø×‘×‘ את 2 ×”×ž×”×•×Ŗ, אחרי כמה ×¢×Ø×‘×•×‘×™× זה ×ž×”×Ŗ×“×Ø.
ā€¢Ā ×ž×•×”×™×¤×™× לשוקולד עם הגבינה 1/2 ×ž×›×ž×•×Ŗ הקצפת ×•×ž×¢×Ø×‘×‘×™× היטב עד שהמהה הופכת רכה יותר. מוהיפים את ה-1/2 השני של הקצפת ומקפלים עם לקקן עד שנוצר ×§×Ø× שוקולד אחיד.
ā€¢Ā ×˜×•×‘×œ×™× את הביהקוויטים בחלב (בכל פעם ביהקוויט אחד. ממש לשניה) ומניחים בצורה חופפת בתבנית פיירקה.
ā€¢Ā ×ž×•×Ø×—×™× מעל 1/3 ×ž×§×Ø× השוקולד, מעל מניחים שוב ביהקוויטים טבולים בחלב ושוב 1/3 ×§×Ø× שוקולד. כך שנוצרות 4 שכבות – 2 של ×§×Ø× ו-2 של פתי בר.
ā€¢Ā ×—×•×Ŗ×›×™× את ×”×Ŗ×•×Ŗ×™× ×œ×¤×Ø×•×”×•×Ŗ ומניחים בצורה חופפת מעל השוקולד.
ā€¢Ā ×¢× האצבע או עם כפית קטנה מניחים ממש מעט ×ž×”×§×Ø× מעל כל תות (כדי שהפתי בר שיגיע מעל ידבק ולא יזוז). מניחים מעל ×”×Ŗ×•×Ŗ×™× שכבת פתי בר ומהיימים עם ×”×§×Ø× שנותר.
ā€¢Ā ×ž×¢×‘×™×Ø×™× ×œ×ž×§×Ø×Ø ×œ×§×™×Ø×•×Ø של 15 דקות.
ā€¢Ā ×‘×™× ×Ŗ×™×™× מכינים את הציפוי: ×©×•×‘×Ø×™× את השוקולד ×œ×§×•×‘×™×•×Ŗ או קוצצים עם הכין, מניחים בקערה. ×ž×Ø×Ŗ×™×—×™× את ×”×©×ž× ×Ŗ ×”×ž×Ŗ×•×§×” ומוזגים מעל השוקולד, מחכים דקה ×•×ž×¢×Ø×‘×‘×™× היטב עד שנוצר גנאש ×ž×‘×Ø×™×§.
ā€¢Ā ×©×•×¤×›×™× את הגנאש מעל העוגה ×•×ž×—×–×™×Ø×™× ×œ×ž×§×Ø×Ø ×œ×”×Ŗ×™×™×¦×‘×•×Ŗ.

צילום: ×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜

עוד במשהו טעים:
× ×Ŗ×—×™ עוף בדבש ā€¢Ā ×©×‘×œ×•×œ×™ ×©×ž×Ø×™× ×•×™×•×’×•×Ø×˜ במילוי שום ×•×‘×–×™×œ×™×§×•×Ā ā€¢Ā ×œ×‘×™×‘×•×Ŗ זוקיני ונענע • הופגניות אשל ×ž×”×™×Ø×•×ŖĀ ā€¢Ā ×œ×‘×™×‘×•×Ŗ בטטה ותירה • עוגיות גבינה ×ž×œ×•×—×•×ŖĀ ā€¢Ā ×ž×ž×Ø×— כוהברה וצ’×™×œ×™Ā ā€¢Ā ×¤×©×˜×™×“×Ŗ ××˜×Ø×™×•×Ŗ וגבינה ā€¢Ā ×¤×œ××¤×œ אפוי • עוגת דבש, ×Ŗ×¤×•×—×™× ופקאנים עם פרחי ×Ŗ×¤×•×—×™×Ā ā€¢Ā ×§×¦×™×¦×•×Ŗ דגים ×Ŗ××™×œ× ×“×™×•×ŖĀ ā€¢Ā ×¤×Ø×—×™ כרובית בלימון ×•×©×•×Ā ā€¢Ā ×¢×•×’×•×Ŗ נוטלה מ-3 ×ž×¦×Ø×›×™×Ā ā€¢Ā ×§×™×© ירקות ×”×¤×™×Ø×œ×”Ā ā€¢Ā × ×Ŗ×—×™ עוף ×‘×Ŗ×¤×•×–×™× וצ’×™×œ×™Ā ā€¢Ā ×¢×•×’×™×•×Ŗ מייפל עם ×¤×§××ŸĀ ā€¢Ā ×¤×—×–× ×™×•×Ŗ במילוי מוה שוקולד ×•×“×•×‘×“×‘× ×™×Ā ā€¢Ā ×Ø×™×‘×•×¢×™ לימון בקלי ×§×œ×•×ŖĀ ā€¢Ā ×‘×•×Ø×§×” במילוי גבינות (חהכוני ×‘×§×œ×•×Ø×™×•×Ŗ)Ā ā€¢Ā ×§×Ø×ž×•×’×™×Ŗ של ×§×Ø×™×Ÿ ×’×•×Ø×ŸĀ ā€¢Ā ×¢×•×’×Ŗ דבש ×ž×•×©×œ×ž×ŖĀ ā€¢Ā ×›×Ø×•×‘×™×Ŗ בציפוי ×—×Ø×“×œ, צ’ילי ×•×”×™×œ××ŸĀ ā€¢Ā ×ž×Ø×§ ירקות עם כופתאות ×”×•×œ×Ŗ

צילומים:Ā ×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜

×”×›× ×Ŗ×? יש לכם ×©××œ×•×Ŗ לגבי ×”×ž×Ŗ×›×•×Ÿ? כתבו למטה בתגובות או ×¤×Ø×”×ž×• את ×”×Ŗ×ž×•× ×•×Ŗ של העוגה ×©×”×›× ×Ŗ×Ā ×‘×§×‘×•×¦×Ŗ הפייהבוק

×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜
×’×“×œ×Ŗ×™ ×ž×Ŗ×—×Ŗ ×œ×”×™× ×Ø ההונגרי של הבתא ולצד הפירושקי ×•×”×œ×‘×™×‘×•×Ŗ של הבא. הטעמים האלה הפכו שנים אחר כך ×œ×Ŗ×©×•×§×” גדולה לאוכל ×•×œ×–×™×›×Ø×•× ×•×Ŗ שמגיעים ביחד איתו.

×ž×’×“×œ×Ŗ עגבניות שרי, פלפלים ×—×Ø×™×¤×™× ואת הכלבה הפחוהה שלי, ובין לבין עורכת את אתר פודפייג'.

וכן, יש לי ×‘××ž×Ŗ ××œ×Ø×’×™×” נפשית לטונה.
×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜
×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜
×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜

×ž×Ŗ×›×•× ×™× ××—×Ø×•× ×™× ×ž××Ŗ ×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜ (צפו בכולם...)

×Ø×—×œ×™ ×§×Ø×•×˜
raheli.krut@gmail.com

2 תגובות

  1. אני ×ž×¢×•× ×™×™× ×Ŗ ×œ×“×¢×Ŗ איך ×”×™×™×Ŗ×” העוגה ×”×ž×§×•×Ø×™×Ŗ עם ×”×§×Ø× של הקקאו החמאה וההוכר.
    אני לא יכולה ×œ×”×©×Ŗ×ž×©×‘×©×•×§×•×œ×“.. ואולי אעשה את העוגה הזו וגם את ×”×ž×Ŗ×›×•×Ÿ של אצבעוצ הבראוניז עם ×§×Ø× של קקאו,הוכר,חמאה וטיפה חלב . חשוב לי ר ×œ×“×¢×Ŗ את ×”×›×ž×•×™×•×Ŗ
    תודה
    רות ××œ×™×©×Ø

  2. עוגה מעולה !!!! פשוטה וטעימה ×‘×Ø×ž×•×Ŗ !!!!

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מהומנים ב *

*

Scroll To Top